Przepis na gatunki śliwek w polsce

  Trwa sezon na kaki. Ten tajemniczy owoc, tak przypominający z wyglądu pomidora, nie jest w  Polsce nazbyt popularny, choć na sklepowych półkach go nie brakuje.   Owoce gatunku Diospyros kaki występu Zobacz więcej
Pierwsza myśl - jadę, pewnie, że jadę! Myśl druga - super, że nie Mazury, tylko Milicz, jadę tym bardziej! Trzecia myśl - nikogo tam nie znam... Kiedy dowiedziałam się o warsztatach z Karolem Okrasą, Zobacz więcej
Mniej więcej raz na miesiąc, odczuwam nieodpartą ochotę by zjeść makaron lub pastę. Kiedy już w końcu zabieram się za gotowanie z tymi mało odżywczymi węglowodanami, najczęściej powstają w mojej kuchn Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gęsina na Marcina

Gęsina na Marcina 1718

crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Wybieraj polskie produkty!

Wybieraj polskie produkty! 63

Hipermarket. Dział z warzywami i owocami. Na półce ze szparagami informacja "kraj pochodzenia: Hiszpania, Polska". Większość ludzi chwyta pierwsze z brzegu, a ja uparcie szukam tych polskich... Wszysc Zobacz więcej
Wódka, wódeczka - Polska specjalność Alkohole Dodane Grudzień 3rd, 2013 | przez Krzycho Wódka, wódeczka – Polska specjalność Wracając do tytułu, czy oby na pewno to Polska specjalność ? Jest kilka wer Zobacz więcej
Pamiętacie, jak babcia was przestrzegała, żeby nie jeść niedojrzałych śliwek, bo powoduje to ból brzucha i skręt kiszek? Tak, ja też słuchałam tych opowieści, co nie powstrzymywało mnie przed zrywanie Zobacz więcej
Na zaproszenie Ambasady Finlandii, w podwójnej roli - dziennikarza i blogera - miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu ze Świętym Mikołajem, które odbyło się w rezydencji JE Ambasador Hanny Lehtin Zobacz więcej
Pamiętacie, jak babcia was przestrzegała, żeby nie jeść niedojrzałych śliwek, bo powoduje to ból brzucha i skręt kiszek? Tak, ja też słuchałam tych opowieści, co nie powstrzymywało mnie przed zrywanie Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SmakLick
Norweski łosoś na polskich stołach

Norweski łosoś na polskich stołach 157

Maciej Nowak, Milena Niedziela, Jakub Pieniążek Andrzej Polan, szef kuchni restauracji Soul Kitchen Zobacz więcej
Umeshu to japońska nalewka śliwkowa wyrabiana z owoców śliwy japońskiej (lub inaczej moreli japońskiej, Prunus mume). W Polsce kojarzy ją każdy bywalec barów sushi, gdzie najczęściej znana jest pod na Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Napiecyku
Bułki orkiszowe z miodem

Bułki orkiszowe z miodem 95

klik Składniki Drożdże pokruszyć i wymieszać z 100 ml. ciepłego mleka, dodać 2 łyżki mąki i łyżeczkę miodu. Rozczyn zostawić na 15 minut w ciepłym miejscu. Resztę mąki przesiać, dodać resztę mleka, mi Zobacz więcej
Cztery Fajery
Cztery Fajery Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CzteryFajery.pl
Bigos orientalny

Bigos orientalny 185

storczyk
storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Amur"

"Amur" 7297

Amur Autor: Opublikowano: Czas przygotowania (z leżakowaniem): Czas pieczenia: Łączny czas: Liczba porcji: Składniki: Przygotowanie: Oczyszczonego i wypatroszonego amura myję, osuszam papierowym ręczn Zobacz więcej