Przepis na gicz cielęca

Za punkt honoru postawiłam sobie przygotowanie tego dania. Będąc w Toskanii jedna z uczestniczek naszych warsztatów nagminnie domagała się go. Wtedy tam nie byłyśmy na to gotowe... No i oczywiście jed Zobacz więcej
Ossobuco (dosłownie “kość z dziurą”) to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Najbardziej znana wersja tej potrawy to Ossobuco alla Milanese- przyrządzane z pokrojonej w plastry giczy cie Zobacz więcej
  Składniki: 4 gicze cielęce 3 cebule pokrojone w piórka 1 lampka czerwonego wina półsłodkiego 1 duże jabłko pokrojone w ósemki olej do smażenia natka zielonej pietruszki Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyż Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Gicz cielęca w warzywach

Gicz cielęca w warzywach 1671

Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
Składniki: 4 kotlety cielęce Do marynaty: ½ szklanki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka startej skórki z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku Zobacz więcej
 Jedni przygotowują rogale świętomarcińskie, nie zważając na cenę masła, dzielnie wałkując i składając ciasto. Drudzy polują w sklepach na najlepszą tuszkę gęsi, żeby obiad był rzeczywiście świąteczny Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca 416

Niby mamy wiosnę. Niby więcej słońca, a ciągle towarzyszy mi brak czegoś... Właściwie nie wiem czego... Nie, właściwie to już wiem! Nowalijek! Botwinki, młodej marchwi, selera, pietruszki, pachnącej w Zobacz więcej
Ossobuco to dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z kuchni włoskiej. Delikatne mięso cielęce w połączeniu z aromatycznym, warzywnym sosem powinno przypaść do gustu najbardziej wymagającym smakoszom. Zobacz więcej
Jeszcze jeden przepis na gicz cielęcą, bo tak jak pisałam poprzednio, bardzo nam ten kawałek mięsa posmakował. Tym razem gicz została zrobiona w delikatnie słodkawym sosie na bazie białego wina i warz Zobacz więcej
Propozycja na bardzo aromatyczną, smaczną i pożywną zupę grzybową, przygotowaną na intensywnym bulionie cielęcym. Potrzebne składniki - porcja giczy cielęcej - włoszczyzna - 2 garści suszonych grzybów Zobacz więcej
Ach, co to była za uczta! Nie mogę uwierzyć, że ładnych parę tygodni chodziłam koło tych cielęcych nóg, zanim zdecydowałam się je kupić. Teraz są już na kolejnej liście zakupowej i będziemy ich próbow Zobacz więcej
Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo. Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest sz Zobacz więcej
Gicz cielęca z warzywami. O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej teśc Zobacz więcej
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube plastr Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Gicz cielęca po mediolańsku

Gicz cielęca po mediolańsku 1308

Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej odznac Zobacz więcej
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w przygoto Zobacz więcej
Tego dania nie udało mi się spróbować, bo musiałam wcześniej wyjść ze spotkania. Podobno było najsmaczniejsze ze wszystkich opisanych dotąd przeze mnie. Gicze cielęce duszone z gruszką, podane z sałat Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 2476

Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej