Przepis na gnocchi z kozim serem i truflami

Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Istryjskie trufle

Istryjskie trufle 219

Trufle trudno opisać. Brodawkowate, pomarszczone purchawki o bardzo intensywnym aromacie i specyficznym smaku. Albo je pokochasz, albo znienawidzisz. Tu nie ma alternatywy. Ja pokochałem od pierwszego Zobacz więcej
Dzisiaj dość prosto, ale myślę że równie smacznie.  Koniecznie chciałam wypróbować deseczkę do robienia gnocchi. Myślę ze dobrze się sprawdziła :) Wzorek jest o wiele delikatniejszy niż robiony widelc Zobacz więcej
Bardzo proste i efektowne trufle. Robią wrażenie ;) Dzięki dodatkowi cynamonu, imbiru i chili mają konkretną nutę, lekko świąteczną, dlatego na taki okres je polecam. Przyprawy idealnie komponują się Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pookcook
Gnocchi nadziewne kozim serem

Gnocchi nadziewne kozim serem 164

Składniki na ok. 8 os. 1 kg skrobiowych ziemniaków np. Irga 300 g mąki 1 jajko 200g masy serowej Kilka dojrzałych pomidorów Kilka ząbków czosnku Zobacz więcej
Dzisiaj marzyłam o kurkach, ale niestety w porze mojego powrotu z pracy panie z bazarku mogły mnie uraczyć co najwyżej wzruszeniem ramion i obitym pomidorem. Musiałam się więc ratować lodówkowymi resz Zobacz więcej
Gnocchi to danie włoskiej kuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od ziemniaków są dosyć wodniste, naw Zobacz więcej
Quasi mojito przegrzebkowe – dobry wstępniak a miętowe, marynowane ogórki w połączeniu z przegrzebkami – rewelacja. Zobacz więcej
kardamonovy
kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kardamonovy
Gnocchi z serem kozim

Gnocchi z serem kozim 566

Kilka dni temu miał się ukazać wpis dotyczący trufli czekoladowych. Nie ukazał się, bo wydawało mi się, że cała moja praca poleciała w kosmos nieodwracalnie. W sobotę zezłościłam się na siebie i swoją Zobacz więcej
George Calombaris to syn Greczynki cypryjskiej i Egipcjanina wychowany w Australii. Jest właścicielem ponad 17 restauracji, autorem książek kucharskich oraz jurorem w australijskiej edycji programu Ma Zobacz więcej
Bardzo proste i efektowne trufle. Robią wrażenie ;) Dzięki dodatkowi cynamonu, imbiru i chili mają konkretną nutę, lekko świąteczną, dlatego na taki okres je polecam. Przyprawy idealnie komponują się Zobacz więcej
 Trattoria Mamma mia! Karmelicka 14 | godziny otwarcia pt. –niedz. 11:00-23:00 Dzisiaj na blogu krótka recenzja włoskiej knajpki z długoletnim stażem. Trattoria Mamma mia! ma już swoją historię i na p Zobacz więcej
No i nastała jesień. Korzystając ze sprzyjającej pogody, spędziłam część popołudnia siedząc na balkonie i przypatrując się wiewiórkom buszującym w ogrodzie. Kompletnie oszalały! Skaczą, biegają, podko Zobacz więcej
Follow the Fork
Follow the Fork Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
followthefork
Gnocchi z koziego sera

Gnocchi z koziego sera 378

Dzisiaj kolejny przepis na wykorzystanie koziego sera, tym razem jako podstawy do przygotowania pysznych kluseczek gnocchi. Porcja na dwie osoby- tak jak lubię :) Do tego sos, również z dodatkiem sera Zobacz więcej
  Zaprosiłam kiedyś na obiad koleżankę. Tarta już podpiekała się w piekarniku i pięknie pachniała, a ja spytałam, tak z ciekawości, czy jest coś, czego wybitnie nie lubi jeść.- Nie przepadam za szpara Zobacz więcej
Parę lat temu do trattorii Mamma Mia trafiliśmy przypadkowo. Pamiętam pełne sale i późniejsze zdziwienie znajomych, że znaleźliśmy wolny stolik bez rezerwacji. Zamówiłam wówczas Tagliatelle Primavera, Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie w apetycie
BOGATE GNOCCHI

BOGATE GNOCCHI 370

Ziemniaczane włoskie kluseczki nadziewane serem kozim i pastą truflową, podane na sałatce z młodego szpinaku i pomidorków  Jakiś czas temu jadłam podobne danie w jednej z krakowskich restauracji i obi Zobacz więcej
Repubblica Italiana to dość charakterystyczny punkt saskiej Kępy. Restaurację znajdziecie przy ulicy Francuskiej, w dość spacerowej i najbardziej charakterystycznej częstsi Saskiej. Wybraliśmy to miej Zobacz więcej
Kiedyś nie pomyślałabym, że w sobotę z samego rana będę kluczyć po mieście w poszukiwaniu najlepszej jakości produktów. A tak właśnie było w zeszłym tygodniu i podejrzewam, że będzie jeszcze nie raz. Zobacz więcej
Ten przepis dedykuję mojej kochanej przyjaciółce Ewelinie :) Obchodzi dziś urodziny (znowu postarzała się o rok, ale trzyma się całkiem nieźle ;)), a dzisiejszy przepis niech będzie jednym z elementów Zobacz więcej