Przepis na gołąbki ryżowo pieczarkowe

Aromatyczne gołąbki z duża ilością suszonych ziół , delikatniejsze dzięki gotowaniu na parze.Podane z sosem pieczarkowym na bazie jogurtu naturalnego smakują wybornie.   Składniki: 1 średniej wielości Zobacz więcej
Moje kolejne gołąbki z kaszą. Niegdyś proponowałam już gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami. Tym razem polecam kaszę pęczak. Świetnie się sprawdziła. Podaję przepisy na dwie wersje sosów – pomidorowy Zobacz więcej
  Cześć! Dziś w naszym domu na obiad gołąbki z ryżem i mięsem w sosem pieczarkowym. Takie gołąbki pamiętam z dzieciństwa, moja kochana mama nauczyła mnie jak się je robi. Zmieniłam tylko sos z pomidor Zobacz więcej
Gołąbki mięsno – pieczarkowe w śmietanowym sosie  Gołąbki , to w naszej rodzinie jedno z nieśmiertelnych dań , jak już kiedyś pisałam , nie ma znaczenia , czy jest to wersja klasyczna , czy moja fanta Zobacz więcej
    Moja wersja bardzo nam znanych gołąbków. W tym okresie nie mogłam się powstrzymać, musiałam je  przyrządzić. Młoda kapusta, mięso z kaszą jęczmienną, a wszystko to polane sosem pieczarkowym- nie m Zobacz więcej
U mnie w domu z gołąbkami bywa różnie. Po prostu nie wszyscy lubią kapustę i ostatecznie zjadają tylko farsz, a kapusta jest odkładana na bok. Dlatego też postanowiłam skupić się na zrobieniu farszu, Zobacz więcej
Bardzo smaczne danie, które odkąd pamiętam to gości u nas na wigilijnym stole. Można je robić i na co dzień i od święta.   Składniki:           Gołąbki:          Sos pieczarkowy:   Robimy gołąbki: liś Zobacz więcej
Gołąbki... same lecą do gąbki. Szczególnie te z młodej, włoskiej kapusty. Na taką kapustę czekam cały rok. Już jest! można wybrać główkę, która jest na tyle duża i zwięzła, że jej liście nadają się ju Zobacz więcej
Tęskniliście za młodą kapustą? Ja tęskniłam za nią tak, że teraz, gdy jest już w sprzedaży, chcę jej używać nawet do zawijania gołąbków. Do delikatnej, młodej kapusty pasuje mi równie delikatne nadzie Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Pieczarkowe gołąbki

Pieczarkowe gołąbki 99

Pieczarkowe gołąbki Gołąbki to potrawa którą lubią raczej wszyscy , te tradycyjne są mega pyszne . Ta wersja jest nieco odmienna , ale równie wyśmienita , nie ma sosu pomidorowego , za to jest pieczar Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis przepisów

Alfabetyczny spis przepisów 6600

Gotowanie jest łatwe: Alfabetyczny spis przepisów Strony Prawa autorskie Alfabetyczny spis przepisów A Apetyczne babeczki Aromatyczny ryż i duszone udko Ażurowe podusie z dynią B Babeczki Babeczki z b Zobacz więcej
Zrobiłam w końcu gołąbki z ziemniakami. Miałam kiedyś okazję je jeść w fajnej knajpce i bardzo nam smakowały. Więc zakasałam rękawy i do pracy. Gołąbki - nie wiem co w nich takiego jest, że ja nie lub Zobacz więcej
Miałam ochotę na gołąbki. Ale nie takie zwykłe, z sosem pomidorowym. Postawiłam nieco odmienić tradycyjne danie i do farszu dodałam kaszę jęczmienną, a sos zamienić na pieczarkowy. Wyszło inaczej, ale Zobacz więcej
    Moje posty Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Gołąbki z sosem pieczarkowym

Gołąbki z sosem pieczarkowym 10

Gołąbki z sosem pieczarkowym – czarrnaodkuchni Przeskocz do treści czarrnaodkuchni Ja i moje pasje – kuchnia i podróże :) Menu Od 16.02.2016 zaglądaliście: bezmięsne ciasta desery drugie danie grill k Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
DANIA OBIADOWE

DANIA OBIADOWE 4959

Risotto pieczarkowe z boczkiem Zapiekanka z kapusty kiszonej i puree Risotto z łososiem Papryki faszerowane jajkami Kopytka z sosem grzybowym Knedle z pieczarkami i cebulką Gulasz z warzywami Pierś z Zobacz więcej
Kochani, moja przygoda z racjonalnym sposobem odżywiania rozpoczęła się ponad miesiąc temu. Jak zwykle podeszłam do tego bez większego entuzjazmu, myśląc, iż oznacza to wcinanie na okrągło kurczaka, g Zobacz więcej
Burak liściasty to cudowne warzywo odkryte u mnie tego roku. Liście są bardzo duże i idealnie nadają się aby zawinąć w nie swój ulubiony farsz. Wystarczy je tylko podgotować przez 15-20 sekund we wrzą Zobacz więcej