Przepis na gołąbki z soczewicą i boczkiem

Gdy robiłam te gołąbki rodzinka podśmiewywała się,  że nie ma mięsa, że wydziwiam. W momencie gdy spróbowali, musiałam serwować dokładki ;) Tak to jest, jak się czegoś nie spróbuje, a już ocenia... gł Zobacz więcej
Moje pierwsze w życiu gołąbki, zrobione od początku do końca samodzielnie... Wyszło mi 8 gołąbków -szklanka soczewicy czerwonej -papryka czerwona -cebula -przyprawy (u mnie różne mieszanki firmy Marsy Zobacz więcej
Czytaj więcej » Zobacz więcej
GOŁĄBKI ZIEMNIACZANE Z BOCZKIEM – można podać z boczkiem i kwaśną śmietaną. Jednak nam najbardziej smakują przesmażone, na drugi dzień. GOŁĄBKI ZIEMNIACZANE Z BOCZKIEM Składniki: Wykonanie: Kapustę sp Zobacz więcej
Robiłam te gołąbki na próbę, więc nie robiłam dużej ilości. Ale następnym razem zrobię więcej, bo są bardzo dobre. Mama mi podsunęła pomysł na nie, bo kiedyś jadła takie u swojej teściowej, a mojej ba Zobacz więcej
Poniżej prezentuję wszystkie szybkie dania, które proponuję na obiad lub kolację: Gołąbki kawalerskie czyli bez zawijania     Kurczak z patelni z sezamem Canneloni z mięsem lub szoinakiem i serem feta Zobacz więcej
Bardzo dobre wegetariańkie gołąbki. Narobiłam ich ohohoho, 2 dni żeśmy jedli i jeszcze zamroziłam. A podałam je z sosem koperkowym, ale można i z pieczarkowym czy pomidorowym. Bardzo polecam dla urozm Zobacz więcej
Gołąbki to jedno z takich dań, które chyba zawsze lubiłam i z tego co widzę smakuje ona wielu osobom. Czasem te sklepowe, ale zdecydowanie najlepsze są te domowe, co robi Babcia... Zawsze zdejmowałam Zobacz więcej
Tradycyjne danie kuchni polskiej, bardzo smaczne gołąbki z kaszą gryczaną, podsmażonym boczkiem w sosie pieczarkowym, polecam...  Składniki: 300g kaszy gryczanej 100g wędzonego boczku 2 cebule 2 ząbki Zobacz więcej
Przygotowywane pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni! W smaku naprawdę dobre, chociaż zrobiłam błąd, bo nie przykryłam gołąbków w naczyniu żaroodpornym po włożeniu do piekarnika i kapusta była trochę Zobacz więcej
Gołąbki to jedna z moich ulubionych potraw. Zawsze jadłam głównie z mięsem, ale ostatnio zaczęłam odkrywać nowe ich smaki. Eksperymenty z farszem są fascynujące jak w przypadku pierogów. Dziś przedsta Zobacz więcej
Ten, kto choć raz miał styczność z szybkowarem, zapewne zgodzi się ze mną, że to jedna z najfajniejszych rzeczy w kuchni. W kuchni mojej Mamy, już od niepamiętnych czasów, szybkowar zajmuje najważniej Zobacz więcej
Gołąbki, Przepisy jarskie Gołąbki z kaszą i soczewicą 2013/07/27 , Gosia Super pogoda u nas, u Was… po prostu wszędzie! Stąd też kilkudniowa cisza na blogu. Wyruszyliśmy znowu nad morze tym razem do G Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eatyourdream
gołąbki z ryżem i soczewicą

gołąbki z ryżem i soczewicą 566

główka młodej kapusty 2 op ryżu białego szklanka soczewicy zielonej (Sante) 1 jajko 1 cebula  pieprz, sól papryczka ostra i słodka olej do smażenia sos: puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentra Zobacz więcej
SKŁADNIKI: główka białej kapusty 1 szklanka drobnej kaszy jęczmiennej  1 szklanka zielonej lub czerwonej soczewicy 3 marchewki 2 cebule kilka pieczarek olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, pieprz Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
DANIA OBIADOWE

DANIA OBIADOWE 4953

Risotto pieczarkowe z boczkiem Zapiekanka z kapusty kiszonej i puree Risotto z łososiem Papryki faszerowane jajkami Kopytka z sosem grzybowym Knedle z pieczarkami i cebulką Gulasz z warzywami Pierś z Zobacz więcej
Wegetarianie kochają soczewicę, ponieważ zawiera dużo białka i z powodzeniem zastępuje mięso. To jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, do tego jest prosta w przygotowaniu i bardzo sycąca. Znana i Zobacz więcej