Przepis na gotowanie w parowarze

Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu . Dziękuję wszystkim za  nadesłane propozycje. Il Zobacz więcej
1 filet ryby ze skórą 2 plastry cytryny mała garść natki pietruszki 1 łyżka masła przyprawy: sól, pieprz   WYKONANIE: Filet rybny doprawić do smaku i włożyć do małej miski. 2 plastry cytryny obrać ze Zobacz więcej
Dieta karmicej matki stanowi dla mnie spore wyzwanie ; ) Do tej pory dania lekkostrawne rzadko gociy w naszej kuchni ; ) Uwielbiam pikantny, wyrazisty smak, dlatego delikatnego przyprawiania musz „ucz Zobacz więcej
Jedliście rybę gotowaną na parze? Brzmi dziwnie i nieco egzotycznie? My byliśmy przyzwyczajeni do smażonego karpia czy pstrąga. Wielką niespodzianką okazała się dla nas ryba na parze! Na któreś święta Zobacz więcej
anjax
anjax Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AnjaxGotuje
Parowar - wady i zalety

Parowar - wady i zalety 3820

Całkiem niedawno stałam się posiadaczką urządzenia do gotowania na parze, czyli parowaru. Przyznam, że bardzo długo na niego czekałam, a cierpliwość nie jest moją najlepszą cechą;). W tym poście posta Zobacz więcej
W czerwcu 2011 r. pojawił się pierwszy wpis na blogu, te 2 lata zleciały jak z bicza strzelił. Wydarzyło się w tym czasie sporo, zmieniliśmy adres i przeszliśmy na swoją domenę, nawiązaliśmy wiele cie Zobacz więcej
   Do gotowania na parze podchodziłam ostrożnie. Oczywiście wiedziałam, że dania przygotowane w ten sposób są bardzo zdrowe, właściwie nie wymagają dodawania tłuszczu, zachowują znacznie więcej witami Zobacz więcej
marta-gotuje.pl
marta-gotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
marta-gotuje.pl
Szybkie danie z parowaru

Szybkie danie z parowaru 8683

Szybkie danie z parowaru - przepis Marty Szybkie danie z parowaru Przygotowywanie dań w parowarze kojarzy mi się głównie z początkami macierzyństwa, kiedy jako „karmiącą mama” starałam się czerpać jak Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kluskowopl
Parowar po raz pierwszy ;)

Parowar po raz pierwszy ;) 3590

Przyszedł czas użyć po raz pierwszy parowaru, który mama dostała w prezencie jakieś 2 lata temu, wcześniej jakoś nie było okazji ;) może dlatego, że parowar był schowany w komórce pod schodami i nie b Zobacz więcej
Składniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 Zobacz więcej
Cześć =) Kilka tygodni temu spotkałem się w Inowrocławiu z moją starą znajomą, którą poznałem na Lazurowym Wybrzeżu, w Saint Tropez, w 2009 r. Powspominaliśmy stare czasy, a jako że oboje interesujemy Zobacz więcej
Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu . Dziękuję wszystkim za  nadesłane propozycje. Il Zobacz więcej
   Obiecałam Wam, że przeprowadzę "bobro test". Tak też się stało! Podaję wobec tego dzisiaj wyniki i jednocześnie pokazuję wszystko, krok po kroku.    Bób ugotowałam w swoim parowarze na trzy sposoby Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hanik gotuje!
Pierś z kurczaka gotowana na parze

Pierś z kurczaka gotowana na parze 10989

Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką parowaru. Przyznam, że nie spodiewałam się, że to małe kompaktowe urządzenie tak zmieni moją kuchnie. Gotowanie nigdy nie przyprawiało mnie o ból głowy, uwie Zobacz więcej
Gotowanie na parze nigdy nie było dla mnie tak łatwe, jak teraz. Do tej pory nie miała parowaru, więc radziłam sobie domowymi sposobami. Nie ukrywam, że były one nieco zawodne, co zniechęcało mnie do Zobacz więcej
Parowar mam już kilka lat. Kupiliśmy go z myślą o zdrowym i dietetycznym gotowaniu. Latem często u nas goszczą takie obiady. Szybko się je robi, nie trzeba stać przy garach, wystarczy włożyć wszystko Zobacz więcej
    Dzisiaj wpis nieco inny, taki trochę techniczny. Pytacie mnie czasem jak to jest z gotowaniem tych ciast na parze.Przeważnie tłumaczę wszystko w każdym  z przepisów. Żeby jednak wszystko było jasn Zobacz więcej