Przepis na grissini czosnek

Oczywiście kolejny z niezrównanych przepisów Hamelmana, na specjalną prośbę pewnego Madzika, który suszy mi głowę o podanie tego przepisu od czasu gdy przygotowałam grissini w czasie naszej posiadówki Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe Wypieki
GRISSINI

GRISSINI 306

"Uff... już prawie po sesji, teraz tylko pozostało czekać na wynik z ostatniego egzaminu i wakacje ! :) Po powrocie na kilka dni do domu w ramach relaksu zabrałam się za upieczenie czegoś ciekawego... Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Grissini a casa

Grissini a casa 76

Domowe grissini             Grissini, czyli paluszków chlebowych, przedstawiać nikomu nie trzeba. Wszechobecne w kuchni włoskiej, przeniknęły do innych krajów, można znaleźć je dosłownie wszędzie. Jak Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Grissini czosnkowe

Grissini czosnkowe 66

Włoskie paluszki chlebowe grissini o smaku czosnku. Mocno czosnkowe i chrupiące. Najlepszy przepis na domowe grissini. Proponuję wzbogacić podstawowe grissini o wyrazisty czosnkowy smak. Ale to propoz Zobacz więcej
Grissini to chrupiące paluszki chlebowe pochodzące z północy Włoch. Mogą stanowić przystawkę, albo dodatek do innych dań. Grissini można kupić w sklepie, ale… po co? :) Bardzo łatwo je przygotować, a Zobacz więcej
  Paluszki powstały wczoraj. Na szybko. Połowa była tylko posypana solą, a połowa z czosnkiem. Grissini może prawdziwe to nie wyszło, ale wszystkim bardzo smakowało. Ciasto standardowo jak na pizze, a Zobacz więcej
Włoskie paluszki chlebowe z mocną nutą czosnku i oregano  to zarówno znakomity dodatek do sałatek jak i  wspaniała samodzielna przekąska. A ponieważ wszystko co włoskie smakuje nam bardzo to  grissini Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
starvingcool
Grissini

Grissini 110

Dzisiaj propozycja na karnawałową przekąskę. Jeżeli ktoś był we Włoszech to świetnie zna długie chlebowe paluchy zwane grissini. Zazwyczaj podawane do szklanki wina bądź jako zakąska przed posiłkiem. Zobacz więcej
Grissini uwielbiam. Właśnie te podjadałam w ostatnio sobotę oglądając Przepis na życie (chyba jeden z moich ulubionych filmów:)) i zagryzałam je pysznym salami (albo to salami zagryzałam paluszkami:)) Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Grissini

Grissini 111

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, a prościej to drożdżowe paluchy, a raczej paluszki . Ta przekąska jest idealna na przyjęcia, prosta i smaczna! Grissini za każdym razem mogą być inne – z sezamem Zobacz więcej
Pewnego dnia nie miałam pomysłu na obiad, a właściwie już kolację i dlatego efekt końcowy tej sałatki powstawał dopiero powoli w trakcie przygotowania. Było jednak szybko i bardzo smacznie, a do tego Zobacz więcej
Kolejna wariacja grissini tym razem z ziołami, u mnie bazylia. Do tego dodam jeszcze czosnku, bo czosnek lubimy. :) Składniki: (24 sztuki) 1 paczka suchych drożdży (7 g) 315 ml letniej wody 1 łyżeczka Zobacz więcej
slodkiepasje
slodkiepasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie Pasje
grissini

grissini 173

Od niedzieli się za nie zabierałam :) Ale w końcu są - pyszne włoskie grissini, chrupiące i aromatyczne paluszki idealne na przekąski :) Składniki: na około 10 paluszków (zależy jakiej wielkości je zr Zobacz więcej
Dzisiaj specjalnie dla mojej kochanej Wiewióreczki ta dammmm... grissini! Co prawda nie są takie piękne jak te ze sklepu, ale taki urok mąki pełnoziarnistej ;) Najlepsze w nich jest to, że możecie wyb Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atelierwypiekow
GRISSINI

GRISSINI 120

                                                    Najlepsze grissini można zjeść oczywiście we Włoszech. Te sklepowe znajdujące się na półkach, pięknie opakowane w wysokiej cenie nie są tak dobre ja Zobacz więcej
Te proste w przygotowaniu paluszki chlebowe to doskonały pomysł jako samodzielna przekąska podana z oliwą lub humusem, oraz jako dodatek do prostej sałatki. Przez dodatek różnych przypraw możecie przy Zobacz więcej
 Grissini, czyli rodzaj włoskiego pieczywa w kształcie podłużnych paluszków oryginalnie robione z ciasta drożdżowego. Moje grissini nie mają w sobie ani grama drożdży, a i tak myślę, że nie są gorsze  Zobacz więcej
Składniki: (na 14 sztuk) - opakowanie drożdży suszonych (7g), - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej (260g), - 150 ml ciepłej wody, - ½ łyżeczki soli, - 2 łyżki oliwy z oliwek (20g), - łyżka ziół prowansal Zobacz więcej
Znowu inspirowałam się 'smakowitymi prezentami' Sigrid Verbert. Składniki (ok.60-70 paluszków) 250g mąki pszennej 150ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 6g suchych drożdży łyżeczka soli  3 ząbki cz Zobacz więcej
Grissini to włoskie paluszki z ciasta chlebowego. Są chrupiące i przepełnione aromatem pieczonego czosnku. Z podanej porcji powstaje 25 paluszków. Dość sporo, zważając na to, że są większe od sklepowy Zobacz więcej