Przepis na grzyby portobello przepisy

Świetne zarówno jako przystawka, jak i główna atrakcja Pyszne, lekkie, świeże.  Składniki 6 średniej wielkości grzybów portobello 1/2 cebuli 1 pomidor 1 ząbek czosnku 50 g serka kremowego, np. TEN oko Zobacz więcej
Moje ukochane pierożki pieczone dziś przybrały postać sakiewek. Nadziałam je przepysznym farszem, którego głównym składnikiem jest komosa ryżowa zaliczana do grupy produktów superfoods (w swoim składz Zobacz więcej
Przygotowane przez nas veggie burgery są delikatnie słodkie. Głównie dzięki dodaniu brzoskwini. Bardzo się cieszę, że są już pierwsze polskie owoce. Grillowane grzyby portobello też sprawdziły się tu Zobacz więcej
Wegański bekon z grzybów portobello to po prostu pyszne grillowane grzybki, które dzięki marynacie z wędzonej słodkiej papryki i sosu BBQ smakują “bekonowo” :). Grzyby portobello to bardziej mięsista Zobacz więcej
Lubię portobello i bardzo się cieszę, że ostatnio regularnie widuję je w sprzedaży. Ich kapelusze są duże i mięsiste, a w towarzystwie miski sałaty mogą wystąpić w obiadowej roli głównej. Te przed zgr Zobacz więcej
Witam po dość sporej przerwie :) Muszę przyznać się, że od publikowania przepisów odciągnęło mnie trochę lenistwa, trochę brak czasu i może.. hmm ..lekko motywacji to pisania kolejnych postów. Czas po Zobacz więcej
Kiedy pierwszy raz, cała w zachwytach, jadłam – ba! pochłaniałam grzyby portobello, nie miałam pojęcia, że ich pochodznie jest takie skromne. Że to nic innego, jak poczciwe pieczarki, tyle że dojrzałe Zobacz więcej
Artykuł TOSTY Z GRZYBAMI PORTOBELLO pochodzi z serwisu - Dirty Kitchen. Zobacz więcej
Podobno pomysł na kimbap przybył do Korei z Japonii na początku XX wieku. Nic więc dziwnego, że kimbap z wyglądu trochę przypomina futomaki – rolkę sushi pokrojoną w kawałki. Jednak jest między nimi k Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Faszerowane Portobello

Faszerowane Portobello 1833

Znowu zostałam sama na weekend z młodszą córą, więc dzisiaj szybki wegański obiad dla 1 osoby (córcia od święta dostała słoiczek). Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Fasz Zobacz więcej
miskawkuchni
miskawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miśka W Kuchni
Nadziewane grzyby portobello

Nadziewane grzyby portobello 2829

Siemka! :) Jedliście takie grzybki? To Portobello, bardzo popularne grzyby w USA. U nas też można je dostać, wyglądają jak większe i ciemniejsze pieczarki. W smaku też są podobne do pieczarek, ale mni Zobacz więcej
Europejski okoń  morski, zwany labraks serwowany ze smażoną  brukselką z grzybami shiitake i  młodymi portobello to doskonałe połączenie smaków. Cytrynowo-ziołowa  ryba uwydatnia smak brukselki. Grzyb Zobacz więcej
Szybkie i mało wymagające danie o niebanalnym smaku nie tylko dla wegan. 6 ok 30 min Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Cebulę siekamy i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zeszkli,  Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Nadziewane Portobello

Nadziewane Portobello 934

Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
Izabela P.
Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Nadziewane portobello

Nadziewane portobello 1798

O włoskich grzybach pisałam już przy okazji innego postu. Teraz chcę dodać jedynie to, że świetnie nadają się one do faszerowania i zapiekania. Stąd tez mój dzisiejszy przepis, na nadziewane i zapieka Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6918