Przepis na grzyby portobello przepisy

Świetne zarówno jako przystawka, jak i główna atrakcja Pyszne, lekkie, świeże. Składniki 6 średniej wielkości grzybów portobello 1/2 cebuli 1 pomidor 1 ząbek czosnku 50 g serka kremowego, np. TEN Zobacz więcej
Moje ukochane pierożki pieczone dziś przybrały postać sakiewek. Nadziałam je przepysznym farszem, którego głównym składnikiem jest komosa ryżowazaliczana do grupy produktów superfoods(w swoim składzie Zobacz więcej
Przygotowane przez nas veggie burgery są delikatnie słodkie. Głównie dzięki dodaniu brzoskwini. Bardzo się cieszę, że są już pierwsze polskie owoce. Grillowane grzyby portobello też sprawdziły się tu Zobacz więcej
Wegański bekon z grzybów portobello to po prostu pyszne grillowane grzybki, które dzięki marynacie z wędzonej słodkiej papryki i sosu BBQ smakują “bekonowo” :). Grzyby portobello to bardziej mięsista Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Grzyby Portobello z kozim serem

Grzyby Portobello z kozim serem 1310

Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe. składniki - 4 porcje 4 grzyby Zobacz więcej
Lubię portobello i bardzo się cieszę, że ostatnio regularnie widuję je w sprzedaży. Ich kapelusze są duże i mięsiste, a w towarzystwie miski sałaty mogą wystąpić w obiadowej roli głównej. Te przed Zobacz więcej
Witam po dość sporej przerwie :) Muszę przyznać się, żeod publikowania przepisów odciągnęło mnie trochę lenistwa, trochę brak czasu i może.. hmm ..lekko motywacji to pisania kolejnych postów. Czas Zobacz więcej
Kiedy pierwszy raz, cała w zachwytach, jadłam – ba! pochłaniałam grzyby portobello, nie miałam pojęcia, że ich pochodznie jest takie skromne. Że to nic innego, jak poczciwe pieczarki, tyle że dojrzałe Zobacz więcej
To już moje drugie podejście do grzybów portobello. Bardzo przypadły mi do gustu i śmiało mogę powiedzieć, że przypominają w smaku mięso. A z mojego punktu widzenia to ogromny plus. Mięso, ryba czy Zobacz więcej
Podobno pomysł na kimbap przybył do Korei z Japonii na początku XX wieku. Nic więc dziwnego, że kimbap z wyglądu trochę przypomina futomaki – rolkę sushi pokrojoną w kawałki. Jednak jest między nimi Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Faszerowane Portobello

Faszerowane Portobello 1819

Znowu zostałam sama na weekend z młodszą córą,więc dzisiaj szybki wegański obiad dla 1 osoby (córcia od święta dostała słoiczek). Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Zobacz więcej
miskawkuchni
miskawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miśka W Kuchni
Nadziewane grzyby portobello

Nadziewane grzyby portobello 2820

Siemka! :) Jedliście takie grzybki? To Portobello, bardzo popularne grzyby w USA. U nas też można je dostać, wyglądają jak większe i ciemniejsze pieczarki. W smaku też są podobne do pieczarek, ale Zobacz więcej
Szybkie i mało wymagające danie o niebanalnym smaku nie tylko dla wegan. Liczba porcji:6 Czas przygotowania:ok30 min Składniki: odrobina oleju do smazenia, natłuszczenia grzybów i naczynia do Zobacz więcej
Na początku tygodnia potrzebuję obiadu dosłownie "w pięć minut". Mam mnóstwo roboty i nie mam specjalnie ani czasu ani ochoty na stanie przy garnkach dłużej niż przysłowiową chwilę, szczególnie, że na Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Pieczarki portobello

Pieczarki portobello 1789

Pieczarki portobello znalazły się w mojej kuchni całkiem przypadkiem. Szukając czegoś zupełnie innego, przypadkiem zauważyłam ich duże brązowe kapelusze. Ponieważ czasem robię zakupy kierując się Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Nadziewane Portobello

Nadziewane Portobello 924

Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
Izabela P.
Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Nadziewane portobello

Nadziewane portobello 1793

O włoskich grzybach pisałam już przy okazji innego postu. Teraz chcę dodać jedynie to, że świetnie nadają się one do faszerowania i zapiekania. Stąd tez mój dzisiejszy przepis, na nadziewane i Zobacz więcej
Znowu Portobello! W Tesco często można znaleźć je w fajnych cenach. Pasują praktycznie do wszystkiego, można je piec, dusić, smażyć lub ugotować z nich zupę. Dlatego biorę je zawsze, kiedy są Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6910

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako Zobacz więcej