Przepis na gulasz z indyka

annakuklinska
annakuklinska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami 20158

Polecam pyszny gulasz drobiowy idealny dla dzieci z dodatkiem potartych warzyw. Do tego kasza, ryż lub ziemniaki. Składniki: - 400 g piersi z indyka - 1 cebula - 2 marchewki - 1 pietruszka korzeń - ka Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1104

Kiedyś gulasze wydawały mi się strasznie praco i czaso-chłonne. Dziś jednak chętnie sięgam po takie rozwiązanie, stanowiące miłą alternatywę dla mięsa smażonego w panierce lub bez. I nie będę nic więc Zobacz więcej
jedzonko.tv
jedzonko.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedzonko.tv przepisy z filmami
gulasz z indyka

gulasz z indyka 1475

Nie jest to typowy gulasz, ma swoje 'tajne' źródła smaku, pikanterii, wyjątkowości i dodałam troszkę warzyw, aby go wzbogacić.W każdym razie to wszystko wychodzi mu na dobre, ma bogaty bukiet smaków, Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ToSmakuje
Gulasz z udźca indyka

Gulasz z udźca indyka 9311

Znakomity, bogaty smakowo gulasz. Mięso rozpływa się w ustach. Potrzebujesz: 1 kg mięsa z udźca indyka bez kości 0,5kg kiełbasy wiejskiej, chłopskiej lub podobnej 0,7 kg pieczarek 2 duże czerwone papr Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 812

Przepisy » Mięsa » Dla dzieci » Dużo i do syta » Gulasz z indyka » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zapomniał Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka. 1433

Gulasz z indyka. Delikatny  sos z mięsa indyka. Doskonały  do  kaszy, ryżu  czy  ziemniaków. Mięsko  jest  mięciutkie i pyszne.  Składniki : * 500 g  mięsa z indyka,  * 1 duża marchewka,  * 1/2 szklan Zobacz więcej
tysiagotuje
tysiagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Pasja
Dietetyczny gulasz z indyka

Dietetyczny gulasz z indyka 2623

Lekki, delikatny, dietetyczny gulasz z indyka z dodatkiem warzyw w lekkim koperkowym sosie zagęszczony otrębami owsianymi. Danie przygotowuje się bardzo szybko, polecam w szczególności osobą będącym n Zobacz więcej
       Wczoraj, zrobiłem gulasz z żołądków indyka. Lubimy tę potrawę, zwłaszcza, że gulasz jemy z kaszą, a ta jak wiemy jest bardzo zdrowa. Zresztą nie wiem, czy się ktoś ze mną zgodzi, ale kasza w ku Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1498

Gulasz zniknął z talerzyków bardzo szybko, to chyba dobrze o nim świadczy. Przygotowałam go z piersi indyka, z cebulą, pieczarkami i czerwoną fasolą, ale najciekawszego smaczku potrawie dodał świeżo z Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 3196

Mięso drobiowe jest cenione i zalecane przy dietach. Ma wiele zalet. Do najzdrowszych zalicza się mięso z indyka. Dostarcza w 100 g około 140 kcal i prawie 30 g białka. Podczas ostatniej wizyty u nas Zobacz więcej
Indyki udomowili Aztekowie w czasach prekolumbijskich. Do Europy przypłynęły stosunkowo szybko, bo w 1497 r. Ale dopiero ptaki przywiezione w następnym wieku pozwoliły na rozwinięcie hodowli na Starym Zobacz więcej
Bardzo lubię lekkie gulasze w których proporcje mięsa do reszty składników są jak 1:3 . Jest to z reguły tyle samo mięsa co cebuli - a reszta to inne warzywa . W gulaszach drobionych dodaję z reguły ś Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 666

Od początku prowadzenia tego bloga to była moja najdłuższa 1,5 tygodniowa przerwa pomiędzy postami. Miałam pewien planowany zabieg, który spowodował mocne osłabienie, a antybiotyk skutecznie zwalał mn Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1633

Gulasz z indyka z warzywami to pyszne, delikatne danie dla dzieci. Smakujemy nie tylko jedzenia! Gulasz z indyka 23-02-2014 0 Gulasz z indyka Gulasz z indyka z warzywami i kaszą jaglaną to delikatne, Zobacz więcej
Przygotowałam dziś na obiad gulasz z indyka. Wcześniej przesmażyłam cebulę z pieczarkami. Mięso podgotowałam. Później dodałam pieczarki z cebulą, kostkę mięsną, przyprawę do gulaszu i indyka, oraz odr Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka II .

Gulasz z indyka II .  2641

Gulasz z indyka II . Lubię indycze mięso. Jest idealne do sosów, robi się miękkie dość szybko i jest  naprawdę smaczne. Dziś kolejny gulasz z indyka, tym razem z selerem naciowym i fasolką szparagową Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka. 1161

Gulasz z indyka. Składniki : * 600g mięsa z indyka, * 1 marchewka, * 1 cebula, * 1 czerwona cebula, * 1 marchewka, * 2 papryki ( ja użyłam czerwonej i  żółtej),  * ząbek czosnku, * bulion ( ja zrobiła Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg mięso indyka gulaszowe, 6 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka sól morska guerande Royal Brand, 2 sztuki ziele angielskie, 1 sztuka liść laurowy, 1 mała cukinia, 2 szt Zobacz więcej

Gulasz z indyka jest wyśmienitym pomysłem na zdrowy i lekki obiad. Sam indyk jest bowiem mięsem bardzo delikatnym i niskokalorycznym. Posiada wiele białka, witamin i minerałów. Jest szczególnie polecany przez dietetyków dla osób odchudzających się lub ceniących zdrowy tryb życia. Mięso z indyka jest jednak dość wymagające, łatwo je przesuszyć. Dlatego warto przygotować je w postaci gulaszu. Sos nada potrawie miękkości i delikatności.

Gulasz z indyka jest daniem obiadowym lubianym zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Możemy go przyrządzić na wiele sposobów, w zależności od swoich preferencji smakowych i zdolności kulinarnych. Doskonałym pomysłem może być przygotowanie gulaszu z indyka z dodatkiem grzybów. Mogą to być pieczarki albo grzyby leśne (świeże lub suszone). Na gulasz najlepiej wybrać udziec z indyka. Poza tym potrzebujemy cebuli, przypraw (soli, pieprzu, liska laurowego i ziela angielskiego), oleju i odrobiny mąki. Na patelni należy podsmażyć mięso z indyka, cebulę i pieczarki. Całość zalewamy wodą (około litra), doprawiamy i dodajemy sproszkowane suszone grzyby lub pokrojone na plasterki grzyby świeże. Gulasz z indyka gotujemy to momentu, aż mięso i grzyby będą miękkie. Aby zagęścić potrawę, pod koniec gotowania dodajemy do niej odrobinę mąki. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub ziemniakami.

Gulasz z indyka możemy przygotować również w wersji na ostro. Mięso należy podsmażyć, a następnie dusić do miękkości z dodatkiem cebuli, papryczki chilli, koncentratu pomidorowego i papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paseczki. Aby jeszcze bardziej zaostrzyć smak naszego gulaszu z indyka, możemy dodać odrobinę pieprzy cayenne i ostrej papryki. Zamiast świeżej czerwonej papryki, możemy dodać paprykę konserwową. Taki gulasz z indyka świetnie smakuje podany z plackami ziemniaczanymi. Chrupiące placuszki idealnie komponują się z ostrym sosem i delikatnym mięsem z indyka. Oczywiście gulasz możemy zjeść także z kromką świeżego chleba lub ziemniaki bądź kaszą.

Gulasz z indyka świetnie smakuje również w sosie słodko – kwaśnym. Mięso z indyka kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy. Następnie dodajemy do niego kawałki ananasa i pokrojone warzywa: cebulę, marchewkę, pomidory i paprykę (żółtą i czerwoną). Gdy indyk i warzywa zmiękną, do gulaszu dodajemy syrop z ananasa, ocet, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko chwilę dusimy na małym ogniu. Gulasz z indyka w wersji słodko-kwaśnej najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem.

Smaczną i ciekawą wersją gulaszu z indyka jest ta przygotowana z dodatkiem piwa. Pokrojone w kostkę mięso należy podsmażyć z dodatkiem czosnku i cebuli. Następnie dodajemy łyżeczkę musztardy, paprykę słodką mieloną oraz niecałą szklankę jasnego piwa. Całość chwilę gotujemy, dodajemy pokrojoną drobno marchewkę, przyprawy i bulion. Gulasz z indyka dusimy do momentu, aż mięso i marchewka będą miękkie. Na koniec możemy dodać odrobinę śmietany lub zagęścić sos mąką. Do tej wersji gulaszu możemy dodać również pokrojone w kostkę bataty oraz papryczkę chilli, dzięki czemu danie nabierze słodko-ostrego smaku.