Przepis na halibut

smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Halibut smażony

Halibut smażony 3400

Halibut to przepyszna ryba, ale do tych tanich to ona nie należy. Jednak od czasu do czasu warto spróbować. Bardzo lubię ryby, ale ostatnio przygotowuję ich mniej, a szkoda. Tak wspaniałą w smaku rybę Zobacz więcej
whipped cream
whipped cream Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
whipped cream
Pieczony halibut

Pieczony halibut 8269

     Składniki na 4 porcje (195 kcal każda): 0,5 kg świeżego halibuta bez skóry, 5 ząbków czosnku,  mała cytryna,  sól,  pieprz,  igiełki rozmarynu,  suszona papryczka chilli, słodka papryczka, kumin Zobacz więcej
jestemzosia
jestemzosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jestem zosia
Halibut Piccata

Halibut Piccata 740

Zobaczyłam ten przepis i takiego natychmiast zapragnęłam coś takiego zjeść. Oczywiście najchętniej z takimi zielonymi szparagami, ale niestety... nie ta pora roku. Szparagi nawet widziałam dziś w skle Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Smażony halibut

Smażony halibut 10636

Bardzo smaczna ryba, często możemy ją kupić w postaci wędzonej. Jednak niekiedy można zdobyć wersję świeżą. I dzięki temu dzisiaj przedstawiam smażonego halibuta. Składniki: Dowolna ilość halibuta Zio Zobacz więcej
halibut smażony fot. Moja Książka Kucharska Halibut smażony. Przepis na halibuta smażonego w delikatnej panierce. Halibut to przepyszna ryba, delikatna w smaku i właściwie nie posiada ości. Halibuta m Zobacz więcej
langier.martusia
langier.martusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z maminego zeszytu...
Smażony halibut

Smażony halibut 1790

Jak piątek, to musi być rybka :) Tym razem padło na halibuta, którego przyrządziłam w bardzo prosty sposób. Obiad wyszedł bardzo smaczny, a towarzysząca rybce surówka ze "swojskiej" kapusty kiszonej i Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie Mi
Halibut z piekarnika z warzywami

Halibut z piekarnika z warzywami 3715

W magicznym domu jedyną słuszną rybą jest łosoś, a jedyną słuszną postacią, pod którą moi domownicy ją jedzą to kotlety rybne. Czasami uda mi się przemycić odrobinę innej ryby, ale moje niecne postępk Zobacz więcej
Pyszna,delikatna rozpływająca się w ustach rybka.Polecam !!! Na dwie porcje: Halibut z masłem czosnkowym Halibut (ja miałam mrożonego)450g 1 łyżeczka masła (taka czubata) 1 duży ząbek czosnku 2 łyżecz Zobacz więcej
jedzcie dorsze do emerytury » Halibut mniamuśny Powiem ci ja szczerze - dobrze mam! Konowały stwierdziły, że cosik mi się nie tak układa. Jakoweś trójglicerydy za wysoko podrosły, cholesterol w cyferk Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Halibut z pieca

Halibut z pieca 4429

A raczej z piekarnika, ciężko dziś chyba o domowy piec. Ryba wychodzi bardzo smaczna, tłuszczu nie potrzebuje prawie wcale, gdyż sama w sobie jest dosyć tłusta. Wraz z dodatkami, ziemniaczkami, przyrz Zobacz więcej
alunek
alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie zamknięte w smaku
Halibut tymiankowy

Halibut tymiankowy 1485

Ostatnio pojawia się u mnie coraz więcej ryb. Właściwie trudno powiedzieć skąd ta zmiana. Chyba przestałam się przejmować niechęcią do nich M. Kiedy wiem, że nie będzie Go na obiedzie, decyduję się na Zobacz więcej
Halibut to tłusta ryba i doskonale smakuje ugotowany na parze . Trzeba tylko zadbać o to by nabrała smaku w marynacie i w trakcie gotowania .Po za stałymi składnikami marynaty jakie zawsze daję to zna Zobacz więcej
Ryba wyszła pyszna i soczysta.Polecam ją wszystkim smakoszom halibuta !!! 700g halibuta sok z połowy cytryny 1 duży pomidor 1 mała cebulka czerwona 1 łyżka drobno posiekanego koperku 1 łyżka dobrego o Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Smażony halibut

Smażony halibut 5381

Smażony halibut Smażony halibut z frytkami to doskonałe, szybkie danie na wyborny obiad. Halibut to dość tłusta ryba – jednak dzięki temu jest bardzo delikatna. Zawiera dużą ilość kwasów Omega 3 co cz Zobacz więcej
halibut sól, pieprz 1) Piekarnik rozgrzej do 220°C. 2) Halibuta dopraw solą i pieprzem z każdej strony (dość obficie, ponieważ kawałki ryby są grube i z  dwóch stron pokryte skórą, której się nie je). Zobacz więcej
Halibut i morszczuk z piekarnika bez panierki Morskie ryby w zdrowej diecie to podstawa i solidne wsparcie w naszym zaganianym trybie życia. Halibut i morszczuk nie potrzebują reklamy ani polepszający Zobacz więcej
czosnekwpomidorach
czosnekwpomidorach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czosnekwpomidorach
Halibut pieczony

Halibut pieczony 4225

Do halibuta nie muszę chyba nikogo przekonywać. Ta ryba jest przepyszna. Kupiłam mrożoną. Niestety, w miejscu gdzie mieszkam rzadko można spotkać świeżą. Mieszkańcom Pomorza, oprócz niekwestiowanego s Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Stek z halibuta

Stek z halibuta 442

Znakomite przepis z działu : ryby. Dziś przepis na pyszny stek z halibuta. Do jego wykonania potrzebujesz: stek z halibuta, cytryny, koperku, soli i pieprzu. Składniki: 1 stek z halibuta 1 cytryna 1 p Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ticounderconstruction
halibut

halibut 270

Pin It przypominacz: http://allrecipes.pl/przepis/2219/grillowane-steki-z-halibuta.aspx http://www.iphc.int/recipes.html http://www.halibut.net/halibut-recipes.htm http://allrecipes.com/recipe/heavenl Zobacz więcej
evita0007
evita0007 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://evita0007.blogspot.com/
Halibut

Halibut 12036

Nic trudnego a smakuje wyśmienicie.Polecam.Świeże rybki nie tylko są zdrowe ale i bardzo smaczne :) Uwielbiamy Halibuta . . . Moja propozycja podania :)              Na dwie osoby potrzebujemy : 640g Zobacz więcej

Halibut jest bardzo smaczną i zdrową rybą, dlatego warto sięgać po nią jak najczęściej. Posiada kwasy omega-3, witaminy, minerały (fosfor i selen) oraz sporo pełnowartościowego białka. Halibuta powinny spożywać osoby cierpiące na choroby układu krążenia. Jego spożywanie może bowiem zapobiec miażdżycy oraz udarowi mózgu. Poza tym jedzenie halibuta może przyczynić się do obniżenia cholesterolu i ciśnienia krwi. Ryby tej nie powinny jednak spożywać kobiety w ciąży – halibut jest rybą drapieżną, która żyje długo i gromadzi w sobie niebezpieczne związki rtęci, które mogą przenikać przez łożysko i spowodować trwałe uszkodzenia mózgu dziecka.

Halibut ma tę zaletę, że posiada mało ości. Do tego wyśmienicie smakuje, dlatego cieszy się dużą popularnością w kuchni. Halibuta możemy przygotować na wiele różnorodnych sposobów – usmażyć, upiec, ugotować na parze lub przyrządzić na grillu. Nie wymaga on dużego nakładu pracy, aby smakować wyśmienicie. Sprawdzi się w przypadku osób będących na diecie, szczególnie w wersji gotowanej. Halibuta możemy przygotować zarówno na obiad, jak i w postaci przekąski imprezowej.

Jednym z najsmaczniejszych sposobów na przygotowanie halibuta, jest upieczenie go w piekarniku. Samą rybę wystarczy w zasadzie skropić sokiem z cytryny, posypać solą i koperkiem, a następnie upiec. Przepis jest banalnie prosty, a wydobywa z ryby to, co najlepsze, smak i aromat. Innym ciekawym rozwiązaniem jest upieczenie halibuta z dodatkiem cebuli, pora i papryki. Warzywa najpierw należy delikatnie podsmażyć na maśle. Rybę wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami i przykrywamy podduszonymi warzywami. Całość zapiekamy. Pieczony halibut doskonale smakuje z ugotowanym ryżem lub frytkami.

Halibuta możemy także usmażyć. Najlepiej do tego celu użyć dzwonków ryby, które są dość grube i mają tę zaletę, że możemy smażyć je z czterech stron. Halibuta solimy, obtaczamy dokładnie w mące i smażymy na złoty kolor. I to w zasadzie cała filozofia. Tak przyrządzona ryba doskonale smakuje z delikatną sałatą w sosie vinaigrette. Halibuta możemy usmażyć także w panierce z mąki, bułki tartej i jajka lub samej mąki. Najlepiej użyć do tego celu filetów ryby. Taka wersja będzie jednak dużo bardziej kaloryczna, o czym powinny pamiętać osoby będące na diecie lub mające problem ze zbyt wysokim cholesterolem.

Z halibuta możemy przygotować również smakowitą przystawkę na imprezy w gronie znajomych. Filety z ryby myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy i obtaczamy w mące. Następnie moczymy je w cieście, które przygotowujemy z jajek, mąki, jasnego piwa, natki pietruszki. Halibuta smażymy na oleju do momentu, aż nabierze on złocistego koloru. Po usmażeniu rybę warto położyć na chwile na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rybę najlepiej podawać z sosem słodko- kwaśnym, który przygotujemy na bazie ananasa, papryczki chilli, pomidorów i papryki. Halibut w takiej odsłonie na pewno zachwyci swym smakiem i aromatem wszystkich gości.