Przepis na jagody pasteryzowane

JAGODY W SŁOIKACH – PRZEPIS – tak przygotowane jagody używam do deserów, klusek na parze, oraz dodaję do masy tortowej. JAGODY W SŁOIKACH – PRZEPIS Składniki: Jagody Cukier Wykonanie: Jagody przebrała Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Jagody w syropie II

Jagody w syropie II 877

II sposób na smaczne jagody w syropie, które zachowują swój kształt i są idealne do jogurtów, deserów i lodów Ilość: 8 słoików 400 ml Składniki na jagody w syropie: 3 kg jagód 1 kg cukrów Przygotowani Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 10697

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Wegetariańs Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Moniki
Jagody całe - pasteryzowane

Jagody całe - pasteryzowane 65

Jagody całe - pasteryzowane Składniki: {na ok. 14 słoiczków po 180 g} 3 litry jagód -  to około 2 kilo jagód 500 gram cukru Przygotowanie: 1. Jagody przebrać, umyć, odcedzić na sicie. 2. Przełożyć do Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Jagody pasteryzowane na zimę

Jagody pasteryzowane na zimę 260

Jagody, jagody, sezon na jagody otwarty ! Róbmy z nimi pierogi, ciasta, napoje i desery.  Sezon nie trwa długo i ...powtórzy się dopiero za rok, korzystajmy zatem póki są :) Najlepsze świeże. Ja zamkn Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Jagody w syropie

Jagody w syropie 834

Pyszny dodatek do ciast, deserów, pierogów oraz bułeczek drożdżowych, a także żródło witamin i smaczne lekarstwo, wspomagające leczenie wielu chorób np. trawiennych Ilośc słoików: 4 słoiczki 300 ml Sk Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Dżem jagodowy

Dżem jagodowy 10870

Dżem jagodowy     To jeden z ulubionych dżemów mojego dzieciństwa i jeden z prostszych do przygotowania.   Składniki: 2 litry jagód (ok 1 kg) pół kg cukru ćwierć szkl wody   Wykonanie: Jagody dokładni Zobacz więcej
Lipiec to miesiąc jagód. Trzeba się spieszyć, by najeść się nimi do syta. Są pyszne i bardzo zdrowe. To cudowny lek na wiele chorób. Leczą oczy, obniżają poziom cholesterolu, uelastyczniają ścianki na Zobacz więcej
          Ubostwiam czarne jagody i nie wyobrazam sobie,by w spizarni moglo ich zabraknac.Co prawda cala zima sa dostepne sklepowe-mrozone czarne jagody,ale to juz nie to samo co te przygotowane samod Zobacz więcej
Weronika -
Weronika - Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domogród
Jagody przez cały rok na dobry wzrok

Jagody przez cały rok na dobry wzrok 1365

Witam kochani. Dzisiaj kolejny błyskawiczny przepis na super zdrowe przetwory z jagodami nie tylko na zimę. Jagody czarne czy borówki czarne lub borówki amerykańskie, jak wolicie,oprócz korzystnego wp Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja jak zrobić czarne jagody w soku własnym na zimę . Oczywiście jagody można zamrozić i przechowywać w zamrażarce ale jeżeli nie mamy wystarczająco dużej zamrażarki aby pomieś Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czekoladowo
Cynamonowe jagody

Cynamonowe jagody 643

Przepis na te pyszne jagody wypatrzyłam na WŻ i gdy tylko pojawiły się te małe,czarne, pyszne kuleczki postanowiłam je zrobić. Są naprawdę pyszne. Można je wykorzystać do różnych deserów, lodów czy ci Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Jagody na zimę

Jagody na zimę 261

W tym roku jest wyjątkowy urodzaj na jagody, warto to wykorzystać i zamknąć jagody w słoiczku. Bez dodatku cukru. Same jagody. Zimą można je wykorzystać do przygotowania pierogów, jagodzianek, czy inn Zobacz więcej
MonikaMariolka
MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monia Gotuje
Jagody

Jagody 1133

Jagody z cukrem na zimę Wczoraj poszłam na targ i zakupiłam 3 litry jagód:). Zrobiłam parę rzeczy z nich, które po kolei zaprezentuję na blogu. Pierwsze danie jakie zrobiłam to jagody zasypane cukrem Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Jagody pasteryzowane na zimę

Jagody pasteryzowane na zimę 1799

Bardzo szybki i prosty sposób na zachowanie lata w słoiku.  Pasteryzacja (odpowietrzanie w czasie gotowania) to jeden z najtańszych sposobów przetwarzania owoców i zachowania znacznej ilości witaminy Zobacz więcej
BabciaGotuje:)
BabciaGotuje:) Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UwagaBabciaGotuje
Dżem z Czarnych Jagód

Dżem z Czarnych Jagód 2455

Witam serdecznie Przepis na pyszny domowy dżem z czarnych jagód do domowej spiżarki :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 700 ml dżemu 1 kg czarnych jagód 500 g cukru sok wyciśn Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Jagody zamknięte w słoiku

Jagody zamknięte w słoiku 1311

Jagody zamknięte w słoiku U mnie urwanie głowy z przetworami i załapałam się jeszcze na jagody ostatnie:-) i  jagody zamykam w słoiku, choć odrobinę ...doskonałe do deserów lub dla dzieci kiedy dopada Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Dżem z czarnych jagód

Dżem z czarnych jagód 2815

"Przepis na ten dżem pochodzi z Poradnika Domowej Gospodyni, zeszyt 1 (cena: tylko 20 000 zł - starych oczywiście :-), kupionego wieki temu w kiosku Ruchu. Dżem jest pyszny, naturalny i bardzo zdrowy. Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Jagody w cukrze na zimę

Jagody w cukrze na zimę 178

Mam dość sporo zamrożonych owoców . Zamrażarka przestaje już przyjmować, dlatego w tym roku jagód nie mrożę tylko pasteryzuję, tak jak zawsze robiła to moja babcia :) Składniki: jagody cukier Technika Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1636

    Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. Zobacz więcej