Przepis na jak mrozić grzyby

-Następnie dokładnie opłukać z pozostałości zanieczyszczeń pod bieżącą zimną wodą. -Kolejnym krokiem w obróbce wstępnej grzybów jest ich skrojenie na mniejsze kawałki; np paski lub pół plasterki -Grzy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Grzyby duszne w słoikach

Grzyby duszne w słoikach 1898

Oczekując na wysyp może warto pomyśleć, co z nich zrobić. Oczywiście suszyć, zamykać z octem w słoiczkach, mrozić (trzeba mieć wielką zamrażarką) i robić duszone w słoiczkach. Te ostatnie niestety dłu Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Jak mrozić grzyby leśne

Jak mrozić grzyby leśne 1653

W tym roku grzybowe szaleństwo trwa w związku z tym postanowiłam napisać kilka słów o tym jak mrożę grzyby.  Tym samym odpowiadam w pierwszym zdaniu na pytanie czy wogóle można je mrozić- jak najbardz Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Grzyby w occie

Grzyby w occie 3941

Grzyby w occie Hurrrra w końcu i u mnie są grzyby! I to ile! Suszymy, mrozimy, marynujemy i oczywiście objadamy się. Grzyby w occie wg przepisu Mamy są wyśmienitą, ostrą przekąską do pieczeni, pasztet Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Jak zamrozić grzyby

Jak zamrozić grzyby 1502

Grzyby warto mrozić. Do mrożenia nadają się wszystkie najpopularniejsze odmiany: prawdziwki. podgrzybki, maślaki, rydze, kozaki, kurki, kanie i inne. Z poszczególnymi rodzajami grzybów postępujemy nie Zobacz więcej
Święta tuż tuż, więc czas najwyższy zrobić pierogi z kapustą i grzybami. To tradycyjne polskie danie, które sławi naszą słowińską kuchnię poza granicami kraju. Jest pyszne, proste w przygotowaniu, pos Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Mrożenie kurek

Mrożenie kurek 11673

Bardzo lubię kurki dlatego staram się trochę na zimę zamrozić.Aby to zrobić należy je dobrze oczyścić, opłukać unikając długiego kontaktu z wodą, aby nie namiękły. Duże grzyby można od razu podzielić Zobacz więcej
magda_1308
magda_1308 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łycha smaków
GRZYBY

GRZYBY 472

gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Grzyby

Grzyby 2486

  Lato było mokre i w lasach pojawiło się dużo grzybów. Lubimy chodzić po lesie i je zbierać. Przynosimy do domu pełne kosze prawdziwków, podgrzybków, maślaków a nawet rydze, które po raz pierwszy poj Zobacz więcej
  Mamy kalendarzową wiosnę, a u mnie zupa grzybowa w garnku. Trochę niesezonowo, ale co zrobić, jeśli się zachciało. A wszystko przez te pączki:) Zostały mi białka po robieniu pączków, postanowiłam je Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Jak suszyć grzyby

Jak suszyć grzyby 2236

Jak suszyć grzyby Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pasta kanapkowa z dyni i twarożku Jak suszyć grzyby     Chciałam Wam dziś przedstawić mój krótki poradnik na temat suszonych grzybów, bo a Zobacz więcej
Najwyższy czas przygotować grzyby na zapas . Suszone , w occie , szlachetne gatunki ( u mnie kurki i borowiki) duszone w maśle - no i oczywiście najprostsze czyli obgotowane i zamrożone . Te robie w 2 Zobacz więcej
  masło naturalne, a jeszcze lepsze klarowane topię  i przesmażam na nim drobno pokrojoną cebulę . gdy się cebulka zeszkli,  dodaje rozmrożone grzyby i solę je ,smażę, mieszając, żeby nie przywarły do Zobacz więcej
  Najsmaczniejszy, aromatyczny sos grzybowy jaki jadłam. Przygotowanie tego sosu to czysta przyjemność.Idealny jako dodatek do makaronów, kotletów, placków, klusek  czego tylko dusza zapragnie. Można Zobacz więcej
Semmelknödel, Brötchen-Knödel, czyli knedle z bułki, to specjalność południowych Niemiec, Austrii i Czech. Idealnie nadają się do pieczeni wieprzowych podawanych z kiszoną lub czerwoną kapustą. Często Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Jak mrozić grzyby leśne

Jak mrozić grzyby leśne 3966

    Jednym z najprostszych sposób przetwarzania grzybów jest ich mrożenie. Do zamrażania nadają się: prawdziwki, podgrzybki, kozaki, maślaki, kurki, rydze. Warto od razu pakować je w porcje do jednora Zobacz więcej