Przepis na jesiotr w śmietanie

rstolp102
rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miód i Pieprz
jesiotr z domowej wędzarni

jesiotr z domowej wędzarni 1542

             jesiotr wędzony Wprost przepadam za wędzonymi rybami. A mało jest ryb, które mogły by równać się w smaku, z jesiotrem. Jego delikatne mięso,wprost idealnie nadaje się do wędzenia Składnik Zobacz więcej
Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Tomka
Paprykarz z jesiotra

Paprykarz z jesiotra 20

Paprykarz z jesiotra to bardzo lekkie, wiosenne, a nawet letnie węgierskie danie. Oczywiście bez wędzonej słoniny się nie obejdzie. Dla smaku. Zobacz więcej
Sum z pieczarkami pod śmietaną Zobacz więcej
An-na
An-na Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
waniliowo
Jesiotr pierwszej świeżości na sałacie

Jesiotr pierwszej świeżości na sałacie 678

Bo świeżość bywa tylko jedna , jak pouczał Woland bufetowego z Varietes w Mistrzu i Małgorzacie . Ktoś pamięta? No właśnie - ryba m... Zobacz więcej
PIECZONE ZIEMNIAKI Z KAWIOREM Z JESIOTRA. ZIEMNIAKI - PRZEPISY. KAWIOR - PRZEPISY. KAWIOR Z JESIOTRA. KAWIOR Z LOMBARDII. Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GastroMonia
Jesiotr - o rany pomocy :)

Jesiotr - o rany pomocy :) 131

Dziś mam do Was pytanie:) Z uwagi na zbliżające się dużymi krokami Święta Bożego Narodzenia, wymyśliłam sobie, że tym razem na moim stole będzie królował Jesiotr. Nie miał jeszcze takiej szansy nigdy Zobacz więcej
Bliny, według źródła, to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, w szczególnie dużych ilościach spożywane w okresie ostatków, w tygodniu poprzedzającym Wielki Post, zwanym maslenica, czyli tydzień naleśni Zobacz więcej
Jesiotr zrobiony w ten sposób jest bardzo soczysty i smaczny :) 370g jesiotra (ja miałam świeży płat ) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki sok z połowy cytryny Zobacz więcej
Rybę zrobiłam na szybko w bułce tartej i powiem że jest przepyszna. W śrdoku ma białe i bardzo delikatne mięso do tego jest bar... Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Jesiotr w galarecie,

Jesiotr w galarecie, 1479

Gotuję przede wszystkim to, co kojarzy się z kuchnią polską Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Rolada z jesiotra

Rolada z jesiotra 495

Blog kulinarny, Janczewo, OSP Janczewo, Gospodynie domowe, ciasta, dania obiadowe, wyroby domowe, tanie gotowanie, obiad w 30 minut Zobacz więcej
W niedzielę wybraliśmy się z mężem i z dziećmi (oczywiście:)) do moich teściów. Mieszkamy w Radomiu, a rodzice Marcina w Tomaszowie Mazowieckim. Droga jest dosyć krótka (niecałe 100 km odległości) i p Zobacz więcej
shamandalie
shamandalie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraina Tysiąca Smaków
Jesiotr z grilla

Jesiotr z grilla 573

Wrzesień postanowił zaszczycić nas jeszcze kilkoma ciepłymi dniami, grill nie idzie więc w odstawkę :) Tym razem lekko i zdrowo, bo chwil... Zobacz więcej
Miss Disorderly
Miss Disorderly Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feed Me Better
Ryba (jesiotr) w galarecie.

Ryba (jesiotr) w galarecie. 1106

Zawsze uważałam, że jem stanowczo za mało ryb. Podobno, jak większość Polaków. Najczęściej dlatego, że po prostu nie wiem, gdzie kupić ryby... Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Jesiotr pieczony w piekarniku

Jesiotr pieczony w piekarniku 8325

Składniki: 1 jesiotr (ok.1,5 kg) pół. cytryny sól pierz Jesiotra myjemy i osuszamy ręcznikiem. Z cytryny wyciskamy sok i smarujemy jesiotra. Następnie nacieramy solą i pieprzem, zawijamy w folię i wst Zobacz więcej
Gravlax z jesiotra podany z gęstym chrzanowym jogurtem oraz złocistymi, chrupiącymi ziemniaczanymi plackami rosti. Gravlax to rzecz jasna specyficzna, tradycyjna dla kuchni skandynawskiej metoda przyr Zobacz więcej
Gotuję to co lubię i piekę to co uwielbiam. Kocham kuchnię włoską i testowanie nowych produktów. Zobacz więcej
Czas na kolejny rybny przepis, tym razem na ciepło. Jesiotr jest bardzo przyjazną rybą w obróbce, ponieważ nie ma ości. Do tego smak ma wyś... Zobacz więcej
Pisałam Wam ostatnio o nowej książce Tomka Jakubiaka. Bardzo spodobała mi się jego propozycja na zupę z kiszonych ogórków, z dodatkiem pomidorów, do której podajemy rybne pulpety z jesiotra. Najpierw Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Pieczony jesiotr

Pieczony jesiotr 10197

To chyba ostatni potomek ryb przypominających potwory z epoki dinozaurów. Jesiotr. Ryba pyszna, ma delikatne białe mięso i poza grzbietem prawie nie ma ości, ale ma twardą skórę, której nie należy jeś Zobacz więcej