Przepis na kapusta czerwona duszona magdy gessler

Składniki: 1 średnia główka kapusta czerwona, 1 sztuka cebula, 2 sztuka jabłka, 1 łyżeczka cynamon Royal Brand starty, 2 łyżki cukier, 1 łyżeczka Sól, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do sma Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta 10031

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty (ok 1,5 kg) 1 duża cebula 1 szklanka soku z jabłek 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego sól, pieprz 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kapustę szatkujemy, Zobacz więcej
Menu naszego niedzielnego party nie miało właściwie nic wspólnego z oglądanym filmem. Ale - ponieważ to były jednocześnie moje imieniny:) to uznałam, że mogę sobie pozwolić na coś, co mnie ostatnio pa Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem. Dzisiaj proponuję przygotować kolejny nasz przepis na kapustę czerwoną duszoną o słodkim s Zobacz więcej
 Kapusta czerwona duszona z winem Kapusta czerwona jako pyszny dodatek do mięs, duszona w czerwonym wytrawnym winie, co wzbogaci jej smak i podkreśli piękny kolor. Z nutka słodyczy :) Składniki: Kapus Zobacz więcej
Czerwoną kapustą z tego przepisu można obdzielić 10-12 osób, ilość jest więc idealna na świąteczny obiad lub większą rodzinną uroczystość. Duszona czerwona kapusta z jabłkami doskonale nada się równie Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta 6452

Kapusta to chyba jeden z popularniejszych dodatków obiadowych. Dziś proponuję duszoną czerwoną kapustę z jabłkiem. Jest to lżejsza alternatywa dla... zobacz › Zobacz więcej
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler Zapraszam również po inne świąteczne przepisy tutaj: Przepisy na Boże Narodzenie Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler  – Składniki: Zobacz więcej
agattekhh
agattekhh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agatka gotuje i smakuje
Czerwona kapusta duszona

Czerwona kapusta duszona 5814

Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 2 duże cebule 2 jabłka ok. 10 dkg słoniny sól, pieprz, liść laurowy (ok.5 listków) parę kulek ziela angielskiego ok. 2 łyżek cukru Wykonanie: Kapustę poszatkować, Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta 4354

Czerwona kapusta z czerwonym winem. Przepis wyciągnął z zakamarków pamięci Witek, ja przyrządziłam i jadłam taką po raz pierwszy. Jestem nią zachwycona. Szczególnie, że odgrzewana, stawała się z dna n Zobacz więcej
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler - KulinarnePrzeboje.pl Menu Skip to content Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler Podziel się Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Zobacz więcej
Miałam wiele wątpliwości czy moje "swobodne kuchenne wariacje" i melanż smaków sprawdzi się. Nieskromnie powiem, że był to strzał w dziesiątkę :) Piersi kacze w pomarańczowej marynacie Składniki (dla Zobacz więcej
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej z Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Duszona ,czerwona kapusta

Duszona ,czerwona kapusta 946

Duszona, czerwona kapusta  Były kluski śląskie , musi być i czerwona kapusta . To doskonała ciepła przystawka , coś w rodzaju bigosu , ale o zupełnie innym smaku . Piękny purpurowy kolor i cudowny aro Zobacz więcej
  Przepis na duszoną czerwoną kapustę dostałam od mojej cioci, która gotuje bardzo tradycyjnie. Ja sama muszę przyznać, że mimo poszukiwania wciąż nowych smaków, uwielbiam kluski śląskie podane z pysz Zobacz więcej

Kapusta czerwona duszona Magdy Gessler to potrawa, która zachwyca serca nawet najbardziej wybrednych smakoszy i kulinarnych koneserów. Dzięki specyficznemu doborowi przypraw i składników Magda Gessler uzyskuje niepowtarzalne smaki i aromaty swoich potraw, dlatego kapusta czerwona duszona Magdy Gessler jest wspaniałą propozycją na uniwersalny i zdrowy dodatek do obiadu, który zasmakuje całej rodzinie. Aby przygotować kapustę duszoną Magdy Gessler potrzebujesz:

• 1 główkę czerwonej kapusty • 1 cebulę • 150 g boczku wędzonego • 3 goździki • Sól • Cukier • Pieprz • Ocet winny

W pierwszej kolejności należy przygotować kapustę do duszenia. Warzywo oczyszczamy ze zwiędłych liści i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy na pół. Z kapusty usuwamy głąb, a pozostałe liście szatkujemy. W międzyczasie do garnka przelewamy 1,5 szklanki wody, doprawiamy ją solą i dodajemy goździki. Do garnka wkładamy kapustę i dusimy pod przykryciem do momentu zmiękczenia poszatkowanych liści.

W czasie duszenia kapusty obieramy i myjemy cebulę, a następnie siekamy ją na drobną kostkę. Boczek kroimy w kostkę i przekładamy na suchą patelnię. Smażymy do momentu wytopienia tłuszczu. Kiedy tłuszcz wypłynie na patelnię dodajemy posiekaną cebulę i szklimy ją.

Uduszoną kapustę odcedzamy, a następnie dodajemy usmażony boczek i zeszkloną cebulę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i odrobiną octu winnego. Składniki dokładnie mieszamy, a kapustę podajemy z mięsem lub kluskami śląskimi.