Przepis na kapusta kimczi

Ach, zgubić się jeszcze raz w zaułkach koreańskiej stolicy. Znaleźć ponownie kulinarny kamień filozoficzny w ciemnych uliczkach Gawnsu-Dong. Selu odwiedziłem dwa lata temu i nieustannie od tego czasu Zobacz więcej
Kimchi (wym. kimczi), czyli kiszone warzywa, to przystawka podawana do każdego koreańskiego posiłku. Kimchi można spożywać soute, jako dodatek do jedzenia, można je grillować lub na jego bazie robić z Zobacz więcej
natalis
natalis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zdrowi na co dzień
KISIMY KAPUSTĘ

KISIMY KAPUSTĘ 18689

Kapusta kiszona własnej roboty jest najsmaczniejsza i  zrobić nie jest trudno. Na rynku i w sklepie kapustę można kupić już poszatkowaną, z marchewką i bez. Ja  a właściwie mój mąż za 20 kg. zapłacił Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 340

Składniki na kimchi (ok 1 duży słoik): Propozycje na inne dania z kapusty pekińskiej wraz z poradami znajdziesz w poście: - Sałatka Gyros, - Kapusta Pekińska Gotowana na Parze. Zobacz więcej
Kimchi to kiszona kapusta pekińska z wersji azjatyckiej, symbol koreańskiej kuchni. To prawdziwa bomba zdrowotna, szczególnie teraz w sezonie na przeziębienia. Przyspiesza  metabolizm, oczyszcza z tok Zobacz więcej
Dzień dobry! Pamiętacie post o kimczi? Pisałam Wam tam, że wbrew obiegowej opinii w kimczi nie musi znajdować się ani sałata pekińska ani pak choi ani żadna inna zielenina. Dzisiaj, na dowód tego, pok Zobacz więcej
Bardzo smaczna i zdrowa kiszonka ,idealny dodatek do różnych potraw -kimchi.Koreańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez tej kiszonki. Inspiracją do mojej wersji kimchi był Ten przepis .Trochę zmienił Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane Pozamiatane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotowane Pozamiatane
Kimczi

Kimczi 58

  Składniki:     Jak przygotować kimczi?   Artykuł Kimczi pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane. Zobacz więcej
Gdy w brzuchu burczy
Gdy w brzuchu burczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gdy w brzuchu burczy
Kiszona kapusta

Kiszona kapusta 7337

     Zobacz więcej
Relacje z wizyt w Klukovce opisywałam już nie jeden raz (  np.tutaj ) i zawsze były pozytywne. Kiedy zobaczyłam nowe wydarzenie z daniami wegetariańskimi nie miałam wyboru. Wstydem byłoby nie pójść:) Zobacz więcej
Kimczi, czyli tradycyjną koreańską pikantną kiszonkę zazwyczaj robi się kapusty pekińskiej, ale może być też to każde inne warzywo korzeniowe. Kiszonka z rzodkwi jest szybsza do zrobienia i łagodniejs Zobacz więcej
Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy składn Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Kiszona kapusta

Kiszona kapusta 15698

10 kg kapusty krajanki 17 dkg soli 2 marchewki Kapustę obieram, z wierzchnich liści. Wykrawam głąby, szatkuje heblem do krojenia kapusty. Marchew obieram, myję, i ścieram na tarce jarzynowej. Dodaję d Zobacz więcej
Idealny dodatek do obiadu, który na naszym rodzinnym stole króluje od lat. :) Składniki: główka czerwonej kapusty 2 jabłka (kwaśne) 1 łyżka octu jabłkowego (można zastąpić cytryną) 2 łyżki oleju rzepa Zobacz więcej
Kimczi (kimchi) Kimczi (kimchi) Jest wiele miejsc do których chciałbym nieustająco powracać, jednocześnie niczym pacyfista czujący wstręt przed przemocą, jestem niechętny temu, aby odwiedzać wciąż te Zobacz więcej