Przepis na kapusta zasmażana

alunek
alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie zamknięte w smaku
Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana 4140

No i po oscarowej gali. Bardzo zabawnej, radosnej, ale i rozczarowującej w kwestii najlepszego filmu. Przynajmniej dla mnie. To niewłaściwe jednak miejsce na uzewnętrznianie swoich oscarowych poglądów Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 12804

Kapustę kiszoną bardzo lubię aczkolwiek nie często robię ze względów różnych następstw po jej spożyciu ;) Mój M. jest nią zachwycony więc podzielę się z Wami przepisem. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapu Zobacz więcej
27 listopada 2012   Sałatki   Zasmażana czerwona kapusta Czerwona kapusta zasmażana idealnie pasuje do klusek i roladek Składniki: 1 mała kapusta 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz ocet winny Zobacz więcej
asiaisk
asiaisk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Iskierka w kuchni
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 7777

Kto nie lubi schabowego z kapustą zasmażaną? Ostatnio jak napadła mnie na nią ochota zrobiliśmy pełny gar i zajadałam się nią przez kilka kolejnych dni. W sumie robi się ją bardzo prosto, jedynie troc Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana 13308

Obiecałam przepis na najpyszniejszą na świecie czerwoną kapustę ?! No i jest! Jestem wielką fanką czerwonej kapusty i jak tylko jest na nią sezon to podaję do obiadu jak najczęściej – do gulaszy … dro Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana 3581

Nie sądziłam, że zasmażana kapusta z jabłkiem i cebulką okaże się tak smacznym dodatkiem do obiadu. Przepis mile mnie zaskoczył, domowników także. Zasmażana kapusta najlepiej smakuje na ciepło. Inspir Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Kapusta biała zasmażana 1/2 główki białej kapusty 1 cebula 1 kwaskowate jabłko 1 łyżka mąki 4 łyżki oleju (do podsmażenia cebuli i do zasmażki) 1/2 łyżeczki kminku 1/2 s Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA

KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA 6946

Ja kapustę kiszoną mogę jeść tonami pod każda postacią (o czym już Wam mówiłam). Do niedzielnego schabowego cudownie pasuje... KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 1/2 łyżeczki k Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
                                  KAPUSTA   KISZONA  ZASMAŻANA

KAPUSTA ... 3633

Kapusta kiszona zasmażana to świetny dodatek obiadowy,idealna do klusek,kopytek itp.W przygotowaniu nie ma dużo pracy jedynie czas gotowania nie jest krótki,ponieważ kapusta musi byc bardzo miękka.Na Zobacz więcej
iwonasb
iwonasb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U mnie w kuchni...
Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana 4315

Co prawda w kalendarzu wciąż lato, ale za oknem szaro, pochmurnie i deszczowo. Pewnie stąd mała odmiana. Naszła nas ochota na konkretną porcję mięsa z puree ziemniaczanym i kapustą na ciepło. To dosko Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Zasmażana biała kapusta

Zasmażana biała kapusta 12400

skip to main | skip to sidebar 1 główka białej kapusty 1 duże kwaśne jabłko 2 średnie cebule kawałeczek słoniny ocet spirytusowy sól biały pieprz cukier 2 łyżki mąki Zasmażana kapusta to tradycyjne po Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 8525

 Idealna kapusta do niedzielnego obiadu. Jeden z lepszych dodatków obiadowych jakie jadłam... Składniki kapusta kiszona-niecały kilogram (ja kupuję w puszce w Lidlu,jest miękka i smaczna) 1 kiełbaska Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 8383

Ulubiony przez większość Polaków produkt spożywczy - kapusta kiszona. Dla wielu narodów po prostu zepsuta. Dla Polaków i innych mieszkańców Północnej Europy kulinarne cudo oraz podstawowy składnik wie Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem 4832

Dobrej kapusty zasmażanej nigdy dość. Proponuję przepis na zasmażaną kiszoną kapustę z dodatkiem wędzonego boczku. Przystawka w tej postaci będzie wspaniałym uzupełnieniem obiadu na który podacie trad Zobacz więcej
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA Kapusta czerwona zasmażana,to pyszny dodatek do mięs i obiadów.Uwielbiana do zrazów i klusek śląskich.                                                                       Zobacz więcej
sweetworldofs
sweetworldofs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet World of S
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 13468

Kapusta kiszona zasmażana Trochę wstyd się przyznać, ale dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam kapustę w ten sposób. Taka ze mnie Polka.. Nie spodziewałam się fajerwerków, bo to bardzo prosty przepis Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana 8986

Lubię robić kulinarne niespodzianki mojemu Mężczyźnie. Wtedy, albo piekę coś słodkiego, bardzo kalorycznego, albo przygotowuję obiad z cyklu "PRL-owe obiady barowe" ☺ Tradycyjne, proste posiłki zawsze Zobacz więcej
Kapusta czerwona zasmażana to według mnie idealny dodatek do mięs lub smażonych ryb. Świetnie sprawdza się w roli tradycyjnego obiadu, np. w towarzystwie poczciwego schabowego z ziemniaczkami lub kasz Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Kapusta włoska zasmażana

Kapusta włoska zasmażana 3746

Składniki: - 1 cebula - 1 mała główka włoskiej kapusty - szczypta cukru - 5 dag masła - 1 czubata łyżka mąki pszennej - sól i pieprz - 2 łyżki octu - garść posiekanego koperku Sposób przygotowania: 1. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 15111

Lubię kapustę zasmażaną. Szczególnie przygotowuję ją zimą. Najlepiej pasuje nam do kotletów schabowych i ziemniaczków.   500 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 200 g boczku kminek olej, sól, pieprz Cebu Zobacz więcej

Kapusta zasmażana należy bezapelacyjnie do smaków dzieciństwa. To jej zapach kojarzy się nam z domem, tłuczonymi ziemniakami i schabowym – razem bowiem tworzą idealną kompozycję, która wywołuje w ustach prawdziwą feerię smaków. To prawdziwy, bezapelacyjnie rewelacyjny klasyk wywodzący się prosto z tradycyjnej kuchni polskiej. Jest to dodatek, który możemy bez obaw zaprezentować gościom zza granicy, a z pewnością docenią jej delikatny i wyrafinowany smak.


Kapusta zasmażana jest potrawą, która otwiera szerokie pole do popisu wszystkim miłośnikom kulinarnych eksperymentów. Można śmiało podawać ją w towarzystwie kilku ziarenek kminku, bądź w wersji ostrzejszej i mniej oczywistej – posypaną kolorowym pieprzem. Jedno jest pewne – kapusta zasmażana jest daniem, które wspaniale sprawdzi się zarówno podczas rodzinnego obiadu, jak i wystawnego przyjęcia, na które zapraszamy znajomych.


Śmiało można podawać ją w towarzystwie przyrumienionej lekko cebulki, która dodatkowo podkreśli smak i nada mu wyjątkowego aromatu. Kapusta zasmażana wspaniale harmonizuje daniami mięsnymi, jak kotlet mielony bądź schabowy, doceni również bukiet kolorowych surówek, z którymi tworzyć będzie zgrany zestaw.

Kapusta zasmażana jest daniem zachwycającym swoją prostotą. Ze względu na dużą zawartość bogatych składników odżywczych jest posiłkiem sycącym i działającym dobroczynnie na nasz organizm. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do dań głównych, bardzo dobrze komponuje się również z kromką ciemnego i pełnoziarnistego pieczywa. Młoda kapusta zasmażana jest prawdziwym letnim rarytasem. Nic nie smakuje bardziej, niż młode, zielone i soczyste, posiatkowane liście, przyprawione koperkiem, podane prosto z parującego garnka. Jest swoistym zaproszeniem do rozkoszowania się smakiem lata utrwalonym na talerzu w postaci parującego i przepysznego dania.

Najsmaczniejsza kapusta zasmażana to ta, którą przyrządzamy na bazie kapusty kiszonej. Doprawiona odpowiednimi przyprawami, takimi jak aromatyczny kminek bądź kolendra, zyskuje niewypowiedzianej głębi i obezwładnia nozdrza oszałamiającym zapachem. Warto pamiętać, iż kiszona kapusta zasmażana to samo zdrowie. Jest to danie mało kaloryczne, a zatem przyjazne wszystkim tym, którzy są na diecie. W stu gramach kiszonej kapusty znajduje się bowiem tylko niecałe dziewiętnaście kalorii. Kiszona kapusta zasmażana rekomendowana jest osobom zmagającym się z problemami związanymi z wątrobą. Kiszona kapusta zasmażana ponadto jest prawdziwą bombą witaminową – zawiera ogromne ilości wspaniale przyswajalnej witaminy C, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kiszona kapusta zasmażana zawiera również inne cenne składniki i mikroelementy. Z pewnością zaliczyć do nich możemy witaminę B, która jest niezbędna do zachowania naszej skóry w prawidłowym stanie, a także witaminy A, E, K oraz rutynę. Co ważne, kapusta zasmażana bogata jest również w siarkę, która rewelacyjnie wpływa na kondycję włosów i paznokci. Ponadto, zawiera inne cenne pierwiastki, do których można zaliczyć magnez, potas oraz wapń. Kiszona kapusta zasmażana ma to do siebie, iż uwielbia puszczać sok – a ma on właściwości zdrowotne i działa jak naturalny probiotyk, wzmacniając naszą odporność. Warto zatem, ze względów zdrowotnych, wkomponować kapustę zasmażaną w swoje tygodniowe menu. Warto pamiętać, iż kapusta zasmażana to danie, którego przygotowanie nie wymaga od nas dużego wysiłku, ani nakładu finansowego, a starannie przygotowane z pewnością podbije serca i kubki smakowe wszystkich, którzy zdecydują się na spróbowanie.