Przepis na karmelizowana papryka

Pyszne i idealne dipy zarówno do kanapek jak i słonych przekąsek. My połączyłyśmy je z czosnkowo- pietruszkowymi podpłomykami z przepisu Nigelli. Przygotowanie dipu z białej fasoli wymaga skarmelizowa Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaki i aromaty
Jabłka karmelizowane

Jabłka karmelizowane 5586

Jabłka karmelizowane są pyszne... i są bardzo jesienne:) Smakują i pachną wrześniowym powietrzem, a wyglądają jak cukierki, które kiedyś kupiłam na odpustowym kramie  ( niezbyt urodziwe, ale jakie dob Zobacz więcej
pinupmary
pinupmary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PinUpMary
Karmelizowana papryka w czosnku

Karmelizowana papryka w czosnku 455

Witam Was! Ten przepis wyszperałam gdzieś w internecie i jestem nim zachwycona! Temat dnia-papryka! Ci ,którzy ją lubią- to pokochają ten przepis , a tym którym przeszkadza jej  gorzkawy posmak na now Zobacz więcej
Od czasu tarty z pomidorami i mozzarellą chodziła za mną karmelizowana cebula i dziś w poniedziałkowy słoneczny (aczkolwiek zimny) ranek, wpadłam na pomysł, aby użyć jej do omletu. Słodko słone śniada Zobacz więcej
Już jest! Miniaturowa kapusta, którą za dzieciaka uwielbiałam wyjadać z zupy jarzynowej - brukselka! W moim rodzinnym domu rzadko pojawiała się na stole, jej smak odkrywałam sama eksperymentując. Tak Zobacz więcej
Dopiero całkiem niedawno odkryłam, jak niesamowicie dobry jest karmelizowany czosnek. I z zapałem godnym neofity co rusz karmelizuję ząbki czosnku i dodaję gdzie się da. Przepis na karmelizowany czosn Zobacz więcej
Oto wpis, w którym Chimek podaje przepis na pstrąga z karmelizowaną papryką, duma chwilę nad popularnością mintaja i solennie obiecuje, że pangi to raczej tu nie wrzuci. Raczej. ;) Zobacz więcej
Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Karmelizowane marchewki

Karmelizowane marchewki 2207

03 cze 2013 Karmelizowane marchewki Karmelizowane marchewki, pyszny dodatek do dania głównego, ale nie tylko, to również świetna przekąska lub przegryzka do piwa. Jest wspaniała, delikatna i miękka w Zobacz więcej
Kocham wiosnę i lato za bogactwo roślin, które daje nam natura. No może z tą naturą odrobinę przesadziłam, bo marketowe warzywa pewnie niewiele mają z nią wspólnego:) Nie zmienia to faktu, że jestem w Zobacz więcej
Jesień w tym roku jest okrutnie niecierpliwa! Co dopiero przyszła i już sprawiła, że sporo osób zamieniło się w burrito sięgając po koc i zawijając się w kokon. Na razie jej się nie daję, ale zauważam Zobacz więcej
Jeśli całe życie jesz tylko makarony z sosem pomidorowym to na pewno jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo są pyszne. Ale skąd możesz wiedzieć czy przypadkiem nie zasmakuje Ci bardziej paprykowa pasta? D Zobacz więcej
Sezon na dynię trwa w najlepsze i wcale nie trzeba czekać do Halloween aby zakupić ją na targowisku. Swoją drogą co roku mnie zastanawia dlaczego my Polacy tak ekscytujemy się tym świętem. Dla mnie te Zobacz więcej
Jakiś czas temu do mojej kuchni trafił kilogram sera halloumi. Od razu zaczęłam się zastanawiać jak by go tu spożytkować. W ramach tego zastanawiania się co jakiś czas trafiał na patelnię plaster sera Zobacz więcej
W grudniu warzywa zazwyczaj nie są dobre. Większość z nich nie nadaje się już do jedzenia na surowo – no może avocado (warzywo czy owoc?), rzodkiewki, szczypiorek, czasem sałata. Ale reszta, oprócz ko Zobacz więcej
Dziś pierwszy dzień Wiosny! Do tego jaki cudowny. Ciepło, ziemia i drzewa pachną. Czuję, jakby cały świat oddychał razem ze mną, tym nieskazitelnym, niebiańskim powietrzem. Chciałam Wam przygotować co Zobacz więcej
Chyba wróciła moja kucharska wena! Już wczoraj wymyśliłam, co będę pichcić z okazji weekendu przez dwa dni. Dziś łosoś pod karmelizowanymi cebulką i papryką z kalafiorowym puree. Zachwiałam trochę pro Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
karmelizowane młode marchewki

karmelizowane młode marchewki 814

Oto obiecane w notce o pieczonym dziku karmelizowane marchewki. Najlepiej wypadają naprawdę młodziutkie sztuki, ale starsze też dają radę, trzeba je tylko dłużej poddusić.  Karmelizowane młode marchew Zobacz więcej