Przepis na karp w głębokim oleju

dla 2 osób Buraki piecz zawinięte w folię aluminiową przez ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C. Na 15 minunt przed końcem pieczenia włóż do piekarnika całą główkę czosnku. Gdy buraki przestyg Zobacz więcej
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Polecam rybę przyrządzoną w panierce z płatków owsianych i orzechów. Tak przygotowanego chrupiącego i aromatycznego karpia można podawać nie tylko w czas Zobacz więcej
Danie idealne na Wigilijny wieczór! Bardzo łatwe w wykonaniu, smaczna marynata pikantno słodka komponuje się nawet  z podjadana kapustą :-) Pikantny pstrąg smażony w głębokim oleju Składniki: na 3 oso Zobacz więcej
W naszym domu na Wigilię przygotowujemy różne dania z ryb, nie może zabraknąć śledzi, ale i dań z karpia. Karpia kupujemy zawsze kilka. Przygotowujemy karpie na różne sposoby, oprócz karpia w galareci Zobacz więcej
W życiu lepszego karpia nie jadłam niż ten, którego zrobiły dziewczyny ze Slow Food podczas warsztatów z dziećmi. Karpia przywiózł nam Pan Włodek z Folwarku Jastrzębie Kąty. Pan Włodek wraz z żoną Dor Zobacz więcej
Ryba smażona w głębokim oleju Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kurczak pieczony w piwie Ryba smażona w głębokim oleju           Mamy dziś Tłusty Czwartek, więc prawdziwie tłusta rozpusta to Zobacz więcej
Post Karp smażony w migdałach pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni. Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GastroMonia
Sardynki smażone w głębokim oleju

Sardynki smażone w głębokim oleju 844

Sardynki smażone w głębokim oleju Zadziorne małe bestie. Wykąpane w oleju. Trafiły na mój talerz.   Składniki: kilka sardynek mąka jajko przyprawa do ryb, sól i pieprz olej Przygotowanie: Sardynki myj Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Karp smażony

Karp smażony 1449

          Każda pora jest dobra na zjedzenie ryby . Mojej rodzinie przyrządziłam karpia ,  własnie teraz w maju :) Podaję mój sposób na usmażenie tej ryby.                                             Zobacz więcej
Na Waszą prośbę i w sumie z własnej ciekawości zrobiłam serię eksperymentów. Podzielę się z Wami wynikami, myślę że może to Was zainteresować. Większość z nas, czyli ludzi, którzy całe życie są na die Zobacz więcej
Smażenie w głębokim tłuszczu, określane także jako deep-frying, to jedna z najpopularniejszych technik przyrządzania posiłków.  Ten sposób termicznej obróbki żywności, polegający na zanurzeniu produkt Zobacz więcej
Ostatnie spotkanie Warszawskiego Convivium Slow Food było niezwykle atrakcyjne i bogate w smaki. Pan Zbigniew Szczepański opowiadał o Panu Karpiu, David Gaboriaud i Alfredo Boscolo prezentowali sery s Zobacz więcej
magnolia0joaska
magnolia0joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
magnolia0joaska kuchennie
Karp w tempurze

Karp w tempurze 192

Próba generalna przed Wigilią - karp w tempurze - chrupiący i idealnie upieczony w zaledwie kilka minut. Składniki: tempura: 2 jajka 100g mąki pszennej 50g mąki kukurydzianej 125g b. zimnej wody przyp Zobacz więcej
« Smakołyki dla niejadka Marynata do mięsa na grila » Kawałki ryby smażone w głębokim oleju Składniki: 2-3 filety rybne jajko bułka tarta mąka przyprawa do ryb frytkownica Przygotowanie: Filety kroimy Zobacz więcej
Przyznać się do tego, że się lubi Magdę Gessler  to podobno teraz obciach. No cóż. I tak się przyznam. Ja ją lubię!  I to nie za  jej "Kuchenne Rewolucje"   Głównie za przywiązanie do naszej tradycji Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Widelce
Wigilijny karp smażony

Wigilijny karp smażony 1721

Składniki: 1 karp 2 jajka bułka tarta mąka pszenna 1 ząbek czosnku sok z cytryny 2 łyżki masła olej do smażenia sól, pieprz Sprawionego karpia dzielimy na dzwonki. Obrany czosnek rozcieramy z łyżeczką Zobacz więcej
To jedno z moich ulubionych dań na Wigilie, bo po pierwsze łatwe, bardzo smaczne i zawsze pięknie się prezentuje. Jeśli jesteśmy zabiegani postawmy na prostotę, bo najczęściej daje najlepsze efekty. P Zobacz więcej
U nas na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia, który smażony jest w panierce z bułki tartej. A, że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożo Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam Wam zwykłego a jednocześnie niezwykłego karpia bo takiego smażonego w głębokim tłuszczu bez jakiejkolwiek panierki. Ten pomysł powstał gdy szukałam idealnej panierki LCHF i okazał Zobacz więcej