Przepis na kimchi – kiszona kapusta pekińska.

Kimchi to koreańska kapusta kiszona - kapusta pekińska z warzywami i pikantnym sosem paprykowym. Kimchi jest doskonałym dodatkiem do obiadu, surówką, przystawką. Często jest też dodatkiem do zup. Możn Zobacz więcej
Kimchi (wym. kimczi), czyli kiszone warzywa, to przystawka podawana do każdego koreańskiego posiłku. Kimchi można spożywać soute, jako dodatek do jedzenia, można je grillować lub na jego bazie robić z Zobacz więcej
Trochę Smaku - Kimchi czyli kiszona kapusta pekińska po Koreańsku Trochę Smaku Select PageStrona głównaPrzepisy     Ciasto na chleb, bułki, pizze i inne..     Dodatki do dań     Dressingi / Dipy     M Zobacz więcej
Klasyczne kimchi z kapusty pekińskiej - Blog kulinarny - Magiczny Składnik : Blog kulinarny – Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Menu Close tomek@magicznyskladnik.pl Home Przepisy P Zobacz więcej
Jola M
Jola M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jola'scooking
Kimchi - koreańska kapusta kiszona

Kimchi - koreańska kapusta kiszona 476

1 kapusta pekińska 800g - 1000g, odkładamy jeden liść a resztę siekamy 2 marchewki, obrane i posiekane w cieniutkie plasterki (na tarce) 2 małe cebule, obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki 1-2 os Zobacz więcej
Poznajcie kimchi. Koreańska piekielnie ostra kiszona kapusta pekińska ma wszelkie predyspozycje aby stać się kolejnym hipsterskim przysmakiem. Zanim trafi do zestawień nadchodzących kulinarnych trendó Zobacz więcej
Produkty fermentowane takie jak kiszona kapusta, kimchi, kiszone warzywa, kefir czy natto zawierają ogromne ilości korzystnych dla ludzkiego organizmu bakterii. Kiszonki wzmacniają organizm i chronią Zobacz więcej
Kimchi – kiszona kapusta pekińska po koreańsku | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. « Gomasio – sól sezamowa Kimchi – kiszona kapusta pekińska po koreańsku W końcu się uki Zobacz więcej
Dziś nie o miejscu, a o przepisie na kiszoną kapustkę, ale koreańską. Pewnie wiele osób czeka na wpis o śledziach – musicie jeszcze uzbroić się w cierpliwość. Pod nazwą kimchi nie tylko kryje się kisz Zobacz więcej
Kimchi to jedzona nałogowo przez Koreańczyków - kiszona kapusta pekińska z dodatkiem mnóstwa papryki chilli. Kimchi stanowi witaminową bombę i jest uznawane za jedną z 5 najzdrowszych potraw świata. C Zobacz więcej
  Witam! Już jakiś czas temu czytałam o koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej która jest dodatkiem do wszystkiego. Postanowiłam sama spróbować jak smakuje i czy przypadnie rodzinie do gustu. Pierws Zobacz więcej
My mamy naszą kiszoną kapustę białą a w Azji mają Kimchi - kwaszoną pekińską kapustę z dodatkiem octu ryżowego. Dodaje się do niej min. bardzo dużo czosnku, cebulę i pastę z dwóch rodzaji ostrej papry Zobacz więcej
  Kimchi –  to określenie procesu kiszenia, choć w Polsce wszyscy – prawie! – mają na myśli kapustę pekińską…  Ale kimchi można  przygotować z wielu innych warzyw: z ogórków, rzepy, ze szczypioru, z j Zobacz więcej
Kimchi to tradycyjne danie koreańskie, które zaciekawiło mnie formą przygotowania. Można porównać ten proces do kiszenia kapusty, jednak w kuchni koreańskiej używa się innych warzyw. Kimchi jada się j Zobacz więcej
Bardzo smaczna i zdrowa kiszonka ,idealny dodatek do różnych potraw -kimchi.Koreańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez tej kiszonki. Inspiracją do mojej wersji kimchi był Ten przepis .Trochę zmienił Zobacz więcej