Przepis na klasyczna solanka ./.do mięsa

Co.Klaudia
Co.Klaudia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CoKlaudia
Wyczesana świnia – pulled pork

Wyczesana świnia – pulled pork 77

  Pulled pork to nic innego jak pieczona w niskiej temperaturze wieprzowina. Przygotowanie takiego mięsa zajmuje trochę czasu, ale efekt jaki dostaniemy wart jest naszego poświęcenia. Z czym to się je Zobacz więcej
piątek, 29 czerwca 2012 22:21 Składniki na 4 porcje: makaron do lasagne (najlepszy jest taki, który nie wymaga wcześniejszego gotowania) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 500g mięsa mielonego sól Zobacz więcej
jdziekan
jdziekan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
geekgotuje
Pulled pork, szarpana wieprzowina

Pulled pork, szarpana wieprzowina 4

11 porcja 10 godzin Normalny 256 kcal 40g | 10g | 0g 2g | 1g | 0g Pulled Pork to amerykańskie klasyczne danie kuchni południowej. Najczęściej używana jest łopatka wieprzowa ale ja w tym przepisie użył Zobacz więcej
 Klasyka w najlepszym wydaniu. Nie znam osoby, której tak przygotowane gołąbki by nie zasmakowały. :) Składniki: ok. 700-800 g mięsa mielonego z łopatki ok. 100 g ryżu 1 cebula 1 duże lub 2 mniejsze j Zobacz więcej
Gołąbki to klasyk sam w sobie. Nie wymagają jakiś poematów na ich cześć, że pyszne że cudowne... gołąbki takie są i bez gadania. Teraz jest moda na ich urozmaicanie i różne wersje z kapustą, bez kapus Zobacz więcej
Solanka to bardzo wykwintna zupa, ma bardzo dużo odmian, ale najpopularniejsza jest mięsna z oliwkami i kaparami. Co ciekawe, potrawa nie powstała wcale w szlacheckim dworku, ale w chłopskich siołach Zobacz więcej
Ciemne mięso kaczki lubię bardzo. Jest dużo wyraźniejsze w smaku niż delikatny kurczak. Jednym ze sposobów na miękkie i soczyste mięso jest moczenie go w wodzie z solą. Wody musi być tyle, by całkowic Zobacz więcej
Betti Blue
Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Betti
Solanka (Солянка)

Solanka (Солянка) 641

Składniki: Wołowinę i żeberko wędzone włożyć do garnka, zalać 2,5 - 3 l wody, zgotować. Ściągnąć szumowinę, dodać 1 obraną cebulę, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, gotować 2 godz. pod przykr Zobacz więcej
Jak upiec mięso aby było soczyste? Takie pytanie zadaje sobie niejedna osoba. Odpowiem, że długo i powoli. Osobiście mięso piekę zwykle wtedy, gdy ktoś z rodziny lub mięsożernych przyjaciół przyjeżdża Zobacz więcej
To pierwsza kaczka w moim życiu. Żeby się nauczyć ją piec, poprosiłam jednego z najlepszych kucharzy w Polsce, Roberta Trzópka, który na co dzień szefuje warszawskiej restauracji Tamka 43 o to, by mi Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Klasyczna lazania z mięsem mielonym

Klasyczna lazania z mięsem mielonym 954

Lazania - lasagne, to nic innego jak płaty makaronu zapiekane z farszem. Klasyczna włoska lazania z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i sosem beszamelowym, zapiekana z żółtym serem. Lazania wbrew po Zobacz więcej
Mamo, zrób mi gołąbki! Jak ja często to słyszę Moja córcia je uwielbia…takie klasyczne, najbardziej! Co nam trzeba? Kapusta- 1 średnia główka mały słoiczek koncentratu pomidorowego 500g mięsa mieloneg Zobacz więcej
Mamo, zrób mi gołąbki! Jak ja często to słyszę Moja córcia je uwielbia…takie klasyczne, najbardziej! Co nam trzeba? Kapusta- 1 średnia główka mały słoiczek koncentratu pomidorowego 500g mięsa mieloneg Zobacz więcej
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Powie Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Klasyczny BBQ Pulled Pork

Klasyczny BBQ Pulled Pork 183

Co prawda ortodoksi stwierdzą, że pulled porka można zrobić jedynie na grillu, ale niestety w naszych warunkach klimatycznych jest to mało możliwe o tej porze roku. Myślę, że grilla z powodzeniem zast Zobacz więcej
opycha.pl
opycha.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
opycha.pl
Kurczak pieczony z solanki

Kurczak pieczony z solanki 94

Kurczak pieczony z solanki Kilka lat temu jeden z moich wykładowców na logistyce powiedział "ja to przed snem sobie zanurzam kurczaka w solance, następnego dnia piekę go po powrocie z roboty, włączam Zobacz więcej
Jednym ze sposobów na soczyste, delikatne mięso z piekarnika jest moczenie go przed pieczeniem w solance czyli w wodzie z dużą zawartością soli. Często piekę tak drób (przepis na perliczkę, przepis na Zobacz więcej
Kto z nas nie lubi kanapeczki z dobrą wędlinką? Ja bardzo często robię sama wędliny. Ulubione mięso daję na parę dni do solanki, późnij piekę lub gotuję i zajadamy.  Składniki : - około 2,5 kg ulubion Zobacz więcej