Przepis na kluski do zrazów

mapik27
mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3688

1/2 kg zrazowego mięsa wołowego 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 ogórki kwaszone 1/2 czerwonej papryki 1 biała cebula  80 g boczku wędzonego w plasterkach 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
ZRAZY (ROLADKI)  WOŁOWE ZAWIJANE

ZRAZY (ROLADKI) WOŁOWE ZAWIJANE 4005

Zrazy (roladki) wołowe zawijane 4 plastry wołowiny (po 150-200g) 1 ogórek kiszony 2 cebule 4 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub sarepskiej  150 g chudego wędzonego boczku 200 g pieczarek 2 liście lauro Zobacz więcej
Zraziki lubimy bardzo. Ale babcia daleko :( Co zrobić? Trzeba się ruszyć do sklepu, kupić mięsko i robić zraziki! Choć myśl o ich robieniu napawała nas dotąd lękiem to nie ma tu jednak wielkiej filozo Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać  z różnych gatunków mięsa. Mięso najcz Zobacz więcej
Mniam mniam :) Zaprosiłam na niedzielny obiad trzy moje koleżanki. Postanowiłam zrobić typowy polski posiłek, ale żeby nie poczuły się obco...dodałam do tego yorkshire pudding, czyli bułeczki przygoto Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 12517

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na ob Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twoje Smaki
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 2311

Zawijane zrazy wołowe z cebulą, kiełbasą i ogórkiem kiszonym. Smakują jak u mamy w Święta. Najlepsze z kluskami śląskimi i babcinymi buraczkami. Składniki: ok. 1 kg wołowiny (rostbef lub zrazowej) pap Zobacz więcej
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA Kapusta czerwona zasmażana,to pyszny dodatek do mięs i obiadów.Uwielbiana do zrazów i klusek śląskich.                                                                       Zobacz więcej
ramydada
ramydada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ramydada
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 11246

Nie miałam ostatnio czasu ani zbyt wielkiej weny do gotowania, a teraz siedzę zasmarkana w domu u rodziców i wyjadam resztki z lodówki. Nie mam też ze sobą swojego aparatu, a tymi, które tu są nie lub Zobacz więcej
Porcja na 6 osób (wychodzi 12 zrazów) Jednym z naszych ulubionych dań wywodzących się z kuchni polskiej są zawijane zrazy wołowe z  kluskami śląskimi według przepisu naszej babci. Jako dzieci nie lubi Zobacz więcej
           Nie jestem wielką mięsożerczynią, ale czasem nachodzi mnie ochota na porządną dawkę mięsa na obiad. Z takiej potrzeby zrodził się pomysł na przygotowanie zrazów, a że mamy sezon grzybowy, t Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
      ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE 7240

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE Zrolowane plastry dobrze ubitego chudego mięska,skrywające pyszny farsz,duszone w sosie,są pyszne.Od zawsze znane jako przysmak kuchni polskiej,pod nazwą zrazu lub w innych reg Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7755

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 15407

Kolejny po bigosie przepis na szlacheckie danie opisane przez wieszcza Adama Mickiewicza w "Panu Tadeuszu" . "Majorze, gdyby zrazów? (...) Wniesiono wazę, cukier, butelki i zrazy. Płut i Ryków tak czy Zobacz więcej
W ostatnim tygodniu urządziliśmy sobie z żoną rodzinny konkurs kulinarny pt. "zrazy domowe". Zwycięzca uzyskał tytuł Mistrza Zrazowego i prawo do publikacji jego przepisu na Kulinarnych rzutach wolnyc Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Skł Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać  z różnych gatunków mięsa. Mięso najcz Zobacz więcej
Przyrządzając danie z wieprzowiny pamiętajmy, aby była świeża – co łatwo poznać po  barwie mięsa, które powinno być jasnoróżowe – a także poprzerastana żyłkami białego tłuszczyku. Mięso w kolorze czer Zobacz więcej
Zrazy to mojego męża ulubione danie, a w szczególności gdy są do tego kluski śląskie. Podam je z ziemniakami i surówką, bo w taki upał już mi się nie chce stać i kręcić klusek. Zrazy Składniki: 0,5 kg Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso n Zobacz więcej