Przepis na kombucza

Powiązane przepisy:

joannablog7
joannablog7 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Harmonia Ciała i Umysłu
Kombucha

Kombucha 75

Kombucha czyli fermentowany napój wywodzący się Chin. Jeżeli chodzi o kombuche to jest to napój w którego skład wchodzi herbata zielona lub czarna i  cukier.  Ta kombinacja powoduje,  że napój po upły Zobacz więcej
chciałam spróbować już od dawna, bardzo ciekawił mnie ten napój, zarówno pod względem smaku, jak i właściwości zdrowotnych. Tak się złożyło, że jakoś nie miałam okazji wcześniej go spróbować, dlatego Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Tru..

Tru.. 70

W niedzielę miałam przyjemność uczestniczyć w pikniku zorganizowanym przez Kasię (Cook It Lean). Było miło, kameralnie i jak to zawsze bywa gdy zbierze się grupa ludzi o podobnych zainteresowaniach – Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kombucha (kombucza)

Kombucha (kombucza) 101

Ciekawa jest historia tego napoju, uważanego za herbatę grzybową. Gdy Japończycy badali przyczyny długowieczności mieszkańców Kaukazu, odkryli, że piją oni regularnie ten napój, który ma wiele pozytyw Zobacz więcej
I am so excited that finaly I can present you a recipe for yummy and healthy pizza. I decided to prepare it, when I get a few Vigo Kombucha bottles. Vigo is soda drink but don't be mislead. This bever Zobacz więcej
wegujemy
wegujemy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegujemy
Kombucha - co to jest? jak hodować?

Kombucha - co to jest? jak hodować? 58

Podczas produkcji napoju z kombuchy nie wolno używać metalowych przedmiotów, gdyż może to zabić kombuche.  Zobacz więcej
  Jak poniedziałek to detoks! Po weekendzie pełnym kulinarnych grzeszków i jedzeniowej rozpusty. Jakże miłych i celebrowanych w dobrym towarzystwie. No a w poniedziałek łapiemy oddech i pozwalamy sobi Zobacz więcej
Kombucha (w skrócie) to sfermentowana herbata, nie znaczy to oczywiście "zepsuta", a wzbogacona o korzystne dla naszej flory bakteryjnej bakterie, podobne do tych, które znajdują się w jogurtach. Nale Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Zrób sobie miksturę na kaca

Zrób sobie miksturę na kaca 74

Dzień dobry, Witam Was pięknie w Sylwestra i pierwszy dzień Nowego Roku (pewnie jutro rano Was tak pięknie nie powitam;)). Dobrze będzie albo dobrze było ale się skończyło, święta święta i po świętach Zobacz więcej
Dzień dobry, Kochani, razem z nadchodzącą wiosną zapraszam Was do dalszego cyklu postów fermentacyjnych ramach akcji Prawdziwe Jedzenie! Pamiętajcie, że tego roku rozkręcamy się z fermentacją! Robiliś Zobacz więcej
Dzień dobry, Kochani, razem z nadchodzącą wiosną zapraszam Was do dalszego cyklu postów fermentacyjnych ramach akcji Prawdziwe Jedzenie! Pamiętajcie, że tego roku rozkręcamy się z fermentacją! Robiliś Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Ziołowe herbatki na lato!

Ziołowe herbatki na lato! 78

  Do herbatek róże zakupione w kwiaciarniach czy na giełdach kwiatowych – bardzo często spryskiwane są przeróżnymi substancjami (herbicydy, fungicydy etc.), aby jak najdłużej zachowały piękny wygląd. Zobacz więcej
„Dzika Fermentacja Żywe Kultury Bakterii Smak Wartości Odżywcze I Rzemiosło” Sandor Ellix Katz to kompendium wiedzy na temat dzikiej fermentacji. Sam autor twierdzi, że fermentacja to po części dieta, Zobacz więcej
Kombucha | przepis podstawowy Wydrukuj przepis Produkty Przygotowanie Raz użyta kombucha może być wykorzystana ponownie – starcza na około 5-6 fermentacji, dając za każdym razem nową kulturę bakterii Zobacz więcej
Artykuł “Sztuka fermentacji” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane. Zobacz więcej
KOMBUCHA (kombucza) - właściwości grzyba herbacianego Autor: Monika Majewska Źródło    Kombucha (kombucza), inaczej grzyb herbaciany (lub grzybek japoński), to kolonia bakterii i specjalnej kultury dr Zobacz więcej
Zielona
Zielona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielona wśród ludzi
Kombucza z lawendą

Kombucza z lawendą 51

W przyszłym tygodniu temperatura powietrza ma przekraczać nawet 30 stopni, chyba najwyższa pora, żeby pokazać Wam mój ulubiony ostatnio napój orzeźwiający, który zadowoli wszystkich miłośników mrożone Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: