Przepis na konfitowane mięso

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pierś z gęsi z figami

Pierś z gęsi z figami 2767

zastawa z Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Kacze udka konfitowane

Kacze udka konfitowane 858

Konfitowanie to stara francuska metoda polegająca na powolnym gotowaniu (lub pieczeniu) mięsa w głębokim tłuszczu. Mięso przygotowane w ten sposób i zalane tłuszczem można przechowywać kilka tygodni. Zobacz więcej
  Miałam opublikowac ten wpis wczoraj, w ramach hasła ” Gęsina na Marcina”, ale byłam nieco zmęczona przygotowywaniem świątecznych potraw, w tym rogali pieczonych dzień wcześniej. Cieszę się bardzo, z Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Kacze udka w warzywach

Kacze udka w warzywach 5225

Po polsku nazwa tej potrawy nie brzmi może wykwintnie: kacze udka w warzywach. Kacze udka we włoszczyźnie. Można więc wspomóc się francuskim - kacze udka w mirepox. Jakby jednak nie nazwać, przygotowu Zobacz więcej
Pierwszy raz, kiedy przygotowywałem konfitowaną kaczkę na święta, mama mówiła, że to za dużo roboty i nie ma co się tak przemęczać. Dla mnie, oczywiście nie ma znaczenia jak skomplikowany jest przepis Zobacz więcej
  Konfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym Kolejna propozycja na pyszny i nieco odświętny obiad. Konfitowana kaczka jest świetnym rozwiązaniem na przyjęcia, gdyż mięso można przygotować Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pasztet z gęsi z żurawiną

Pasztet z gęsi z żurawiną 1646

zastawa z Zobacz więcej
Konfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu.  Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, mo Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17710

Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Urodzinowe danie

Urodzinowe danie 363

Jakiś czas temu prezentowałam na blogu przepis na mój tort urodzinowy, więc teraz czas na danie główne, które zaserwowałam swoim gościom. Postawiłam na francuską klasykę, którą zinterpretowałam po swo Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7707

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: Wykonanie: Mięso umyłam i zmieliłam maszynką. Do mielonego mięsa dodałam przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony. Dobrze w Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, z Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
PODUDZIA Z KURCZAKA KONFITOWANE

PODUDZIA Z KURCZAKA KONFITOWANE 2046

PODUDZIA Z KURCZAKA KONFITOWANE – taki sposób przygotowania potrawy powoduje, że otrzymujemy idealnie kruche, doprawione i wilgotne mięso. Bardzo polecam taki sposób przygotowania podudzi z kurczaka. Zobacz więcej