Przepis na konfitury do mięs

Przepisów na konfiturę z czerwonej cebuli jest całe mnóstwo. Przeglądałam je, czytałam i jakoś tak czegoś mi w nich brakowało, bo czyż duszona cebula to już konfitura? Przecież to tyko usmażone warzyw Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Czasam Zobacz więcej
Nadeszła idealna pora aby opublikować dawno zapowiadany przepis na pyszną konfiturę z czerwonej cebuli. Dodatek wprost fantastyczny do serów i mięs pieczonych. Konfitura jest łatwa w przygotowaniu, a Zobacz więcej
  Rewelacyjna!!! Absolutnie rewelacyjna konfitura do mięs, serów lub po prostu na bułkę z masłem :) Niesamowicie uzależniająca - ja dosłownie nie mogę się od niej oderwać :) Do tej pory aronii trochę Zobacz więcej
Dotychczas taką żurawinową konfiturę jadłam zakupioną w sklepie lub przywiezioną z gór.  Prawda jest taka, że do niedawna nie znałam jej smaku w ogóle, nie wiem jak to się mogło stać;)  Z góry uważała Zobacz więcej
Składniki / trzy małe słoiczki o pojemności 240 g Borówkę daję do miseczki, dolewam wodę i kilkakrotnie myję owoce. Owoce zalewam wrzątkiem i po kilku sekundach, przelewam na sitko. Odsączone owoce da Zobacz więcej
Nie każdy zna brusznicę, zwaną także borówką polską lub czerwoną. W mojej rodzinie przygotowuje się z niej konfiturę "od zawsze", od kiedy sięgam pamięcią. Na surowo nie do zjedzenia z powodu dużej kw Zobacz więcej
Składniki Żurawinę daję do miseczki, dolewam wodę, owoce dokładnie czyszczę, wodę wylewam. Czynność powtarzam. Do rondla z grubym dnem daję sok, wodę i żurawinę. Wszystko podgrzewam na większym ogniu, Zobacz więcej
Fantastyczny dodatek do mięs. Błyskawiczna i niekłopotliwa w przygowowaniu. Składniki: 3 średnie cebule czerwone ok. 80-100 ml octu balsamicznego 2-3 łyżki brązowego cukru 1-1,5 łyżki miodu Cukier roz Zobacz więcej
Konfitura żurawinowa do mięs i serów Składniki: Etapy przygotowania: Do garnka dodajemy wszystkie składniki i gotujemy na małym ogniu przez około godzinę, często mieszając, aż rozgotujemy żurawinę i w Zobacz więcej
Uwielbiam połączenie mięsa z delikatną słodyczą. Dlatego też każdego roku przyrządzam konfitury specjalnie przeznaczone do mięs. Polecam moją ulubioną borówkowo- gruszkowo- jabłkową. Składniki: 2 kg b Zobacz więcej
Konfitura żurawinowa do mięs i serów Składniki: Etapy przygotowania: Do garnka dodajemy wszystkie składniki i gotujemy na małym ogniu przez około godzinę, często mieszając, aż rozgotujemy żurawinę i w Zobacz więcej
Taka konfitura jest doskonałym wprost dodatkiem do serów i różnego rodzaju mięs i pasztetów. Lubię zarówno klasyczną wersję, tylko żurawinową jak i tą, w której gruszka dodaje smaku. Myślę, że słoicze Zobacz więcej
Uwielbiam połączenie mięsa z słodką konfiturą. Składniki: 1 kg aronii, 1 kg gruszek, 1 kg winnych jabłek, 1 kg cukru, 1 szklanka wody. Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godzi Zobacz więcej
Przedstawiam dziś przepis na konfiturę z borówek mojej Babci. Dostałam od niej kilka słoików, a jej wyroby zawsze są przepyszne, więc postanowiłam podzielić się z Wami jej przepisem. Wykonanie jest ba Zobacz więcej
Kwaśna i lekko cierpka, bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Mowa oczywiście o żurawinie, która w Polsce jest jeszcze wciąż mało popularna. Najczęściej widujemy ją jako dodatek do oscypka z grilla, Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Konfitura z pigwowca

Konfitura z pigwowca 4412

 Pigwa i pigwowiec to bardzo niedoceniane w Polsce owoce, a szkoda, bo są naprawdę pyszne i zdrowe. Owoce te są pełne cennych dla organizmu witamin i składników mineralnych. Nie bez powodu już od czas Zobacz więcej