Przepis na konserwowanie mięsa z kaczki

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka konfitowana  z ziołami

Kaczka konfitowana z ziołami 111

Konfitowanie / confitowanie, czyli gotowanie w tłuszczu. Wbrew pozorom mięso confitowane nie jest tłuste, jest bardzo delikatne i nie wysuszone. Confitowanie to nie wymysł ostatnich lat, to bardzo sta Zobacz więcej
Cześć =) Kaczka, to jedno z moich ulubionych mięs, które staram się jeść jak najczęściej. Najlepiej smakują mi kaczki dzikie, ale jem także kaczki hodowlane. Kaczka gości na moim stole bardzo często - Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Pierogi z mięsem z kaczki

Pierogi z mięsem z kaczki 1187

Za mięsem z kaczki nie przepadam,za to uwielbiam rosół z kaczki,więc zwykle mięso z rosołu się marnowało, ale odkąd zrobiłam pierogi z mięsem z kaczki już nigdy się nie zmarnuje:)  Mięso w połączeniu Zobacz więcej
Smalec to odwieczne smarowidło, sam w sobie jest tłuszczem (skądinąd bardzo zdrowym), ale z dodatkami tworzy smaczny dodatek do chleba. Zwykle kojarzy się z biedą, bo przecież to tylko wytopiona słoni Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Mielone z pieczonego mięsa kaczki

Mielone z pieczonego mięsa kaczki 137

Kolejna propozycja na znakomite mielone. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Mielone z pieczonego mięsa kaczki. Lista zakupów: mięso z kaczki, czosnek, cebula, jajka, musztarda. Składniki: ½ kg upieczone Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Kaczka faszerowana mięsem mielonym

Kaczka faszerowana mięsem mielonym 3126

Bardzo smaczna, aromatyczna kaczka faszerowana mielonym mięsem i papryką. Doskonała na świąteczny lub niedzielny obiad Czytaj więcej » Zobacz więcej
Bardzo lubię mięso z kaczki, jednak zawsze piekłam ją w całości nadzianą lub same udka. Dzisiaj postanowiłam się odważyć i zrobić pierś z kaczki. Szukałam w internecie inspiracji i wybrałam opcję z so Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Pierś kaczki z żurawiną

Pierś kaczki z żurawiną 16342

Warto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez p Zobacz więcej
czterylewerecewkuchni
czterylewerecewkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cztery lewe rece w kuchni
Kaczka

Kaczka 14156

Przyszedł i ten wielki dzień - przygotowaliśmy kaczkę! Debiut okazał się udany, dostaliśmy zielone światło do powtarzania tego przepisu. Zupełnie nie miałam pomysłu co z tą kaczką zrobić, Ł. zostawił Zobacz więcej
Po świąteczno - noworocznych ekscesach kulinarnych, 12 winnych gronach zjedzonych w 12 sekund (w tym roku udało się dzięki małemu udogodnieniu: obraniu winogron ze skórki:)), nieziemsko długim odpoczy Zobacz więcej
Często zdarza ci się ,że nie masz co zrobić z mięsem z rosołu?Pomysłów na jego wykorzystanie jest wiele,bo szkoda przecież wyrzucać dobre mięso.Mięso z niedzielnego rosołu spokojnie może poczekać w lo Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
confit z kaczki

confit z kaczki 297

Confit według źródła to sposób przygotowywania żywności poprzez konserwowanie w tłuszczu. Jest to stara metoda wykorzystywana w kuchni francuskiej. Confit z kaczki to danie idealne na zimę i bardzo pr Zobacz więcej
We Francji rillettes oznacza smarowidło  do chleba, które jest zrobione z tłustego mięsa, podlewane rosołem i winem z ziołami i przyprawami. Ta wyrafinowana nazwa w potocznym tłumaczeniu to najzwyklej Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Pierś z kaczki

Pierś z kaczki 9466

Pierś z kaczki Cudowna pierś z kaczki z wybornym sosem śliwkowym. Poznaj smak i technikę przygotowania idealnie miękkiej i rozpływającej się w ustach piersi z kaczki. Dla 2 osób PT30M Czas przygotowan Zobacz więcej
Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pociąg Do Kuchni
Confit z kaczki

Confit z kaczki 89

Confit z kaczki to tradycyjny francuski sposób przygotowania kaczych nóżek, choć można w  ten sposób przygotować także piersi kaczki, a nawet całą kaczkę. Confit, choć brzmi niezwykle elegancko, to ta Zobacz więcej
1 kaczka ok 2 kg nadzienie; 500 g mięsa mielonego 3 kromki chleba garść rodzynek garść suszonej żurawiny pół łyżeczki papryki szczypta chili w płatkach pieprz sól 1 jajko sos sojowy Kaczkę należy umyć Zobacz więcej
Z powodu mojego gapiostwa te przecudowne pierogi fotografowane były... telefonem. Nie będę jednak nad tym ubolewać, ponieważ na szczęście każdy wie jak pierogi wyglądają :D  Składniki: farsz: - mięso Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia dla nowicjuszy
Jak upiec pierś z kaczki.

Jak upiec pierś z kaczki. 8530

Przyrządzenie piersi z kaczki wbrew pozorom to niełatwe zadanie. Usmażony filet powinien mieć chrupiącą skórkę, nie może być suchy, nie może być twardy, w środku powinien być lekko różowy. Jednym słow Zobacz więcej
Kaczka przygotowana francuską metodą confit zdecydowanie stała się moim ulubionym przepisem na kaczkę. Choć wolno duszona w głębokim tłuszczu, to mięso wcale nie jest tłuste, a kremowo miękkie i soczy Zobacz więcej
Kiedyś nie przepadałam za kaczką. Po prostu nie smakowało mi jej mięso. Teraz jest nieco inaczej. Przekonałam się do tego typu drobiu, na pewnym przyjęciu w restauracji. Kaczka a dokładnie jej uda był Zobacz więcej