Przepis na koper włoski fenkuł z papryka i groszkiem

Kolejnym nowym warzywem, z którym zetknęłam się w Stanach, jest fenkuł. Organiczny jest bez problemu dostępny przez cały rok. W sprzedaży są bulwy z nacią. W zasadzie do jedzenia nadaje się bulwa. Mam Zobacz więcej
Koper włoski (fenkuł) jeszcze do niedawna znałam tylko w postaci nasion i parzonych z nich herbatek. Na kupno i spróbowanie bulwy z fenkułu wpływ miała jego rosnąca popularność, szczególnie wśród znan Zobacz więcej
Jestem trochę chory i trochę zajęty, więc co najmniej do świąt będzie treściwiej lub wcale. Dziś przepis absolutnie niejapoński, za to całkowicie hiszpański - pochodzi z książki "Tapas", którą nabyłem Zobacz więcej
                          Zobacz więcej
Jakieś 2 lata temu odkryłam, że pieczenie warzyw pozwala na wydobycie z nich nowych, dotąd nieznanych mi pokładów smaku. Zwykła marchewka czy burak przestają być zwykłe i zyskują coś nieuchwytnego - m Zobacz więcej
Kolejna potrawa wymyślona we Włoszech, bo właśnie tam odkryłam fenkuły. Fenkuł to inaczej koper włoski, ale w Polsce oczywiście też jest do kupienia. Ma charakterystyczny mocny aromat anyżowy i choć j Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Fenkuł (koper włoski)

Fenkuł (koper włoski) 955

Fenkuł (koper włoski) | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Categorized | Bez kategorii Fenkuł (koper włoski) Posted on 5 stycznia 2015. Przepis na Nazwa przepisu Przepis dodany 2015-01-05 Ocena prze Zobacz więcej
Na dobry początek roku przygotowałam dla Was bardzo lekkie danie, bo zdaję sobie sprawę, że na ciężkostrawne rzeczy nawet nie spojrzycie. Ci szczęśliwi, którzy nadal mają urlop mogą sobie zjeść w spok Zobacz więcej
Gary Barbary
Gary Barbary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gary barbary
fenkuł ! sałatka na ciepło

fenkuł ! sałatka na ciepło 3480

Dziś w moim najulubieńszym sklepie kupiłam koper włoski. Nie wiedziałam, jak się za niego zabrać, więc poszperałam w mojej kolekcji książek kucharskich i znalazłam coś, co dobrze brzmiało i mogłam to Zobacz więcej
Fenkuł czyli koper włoski to niezbyt znane u nas warzywo. Zgłębiając „jedzenie, które leczy ” kilka razy przygotowałam posiłki z kopru włoskiego. I nie trafiłam na coś co można by nazwać smacznym. Any Zobacz więcej
To wspaniałe warzywo o lekko anyżkowym smaku jadłam pierwszy raz w Stanach parę lat temu. Nie wiem dlaczego nie przyrządzam go częściej, zawsze się dziwię:-) Wcześniej koper włoski kojarzył mi się tyl Zobacz więcej
Nie każdy przepada za anyżkowym posmakiem kopru włoskiego, który ja wolę nazywać fenkułem, ale pod wpływem smażenia traci on na swoim charakterystycznym aromacie i świetnie komponuje się z papryką. Mo Zobacz więcej
Wiem, wiem miał być nowy blog, nowe miejsce, nowe wszystko od nowego roku, ale się posypało więc jeszcze tutaj. Sałatka (a może powinno być surówka) z kopru włoskiego (fenkułu) z czerwonymi pomarańcza Zobacz więcej
Ach piękny był ten weekend. Już czuć wiosnę. Był długi spacer w świetle słońca, dobre jedzenie i kino. Gotowania za wiele nie było. Ale smakowania – owszem. Po raz pierwszy wzięłam udział w festiwalu Zobacz więcej
Przepis na tą surówkę z fenkułu powinien być najkrótszym przepisem na blogu – umyj, pokrój, posiekaj, wymieszaj. Jej zrobienie nie zajmuje nawet 10 minut! Najlepsza jest jedzona świeża, zaraz po przyr Zobacz więcej
Kolejna pyszna i zdrowa alternatywa posiłku, która świetnie sprawdza się jako przystawka. Składniki: Przygotowanie: Bulwy kopru oczyść pod bieżącą wodą. Z każdej sztuki odetnij po dwa zewnętrzne liści Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Duszony fenkuł (koper włoski)

Duszony fenkuł (koper włoski) 9973

I kolejny dodatek do dania głównego. Duszony fenkuł ma zaskakujący smak. Składniki: fenkuł oliwa sól Przygotowanie: Pokrójcie koper włoski dość drobno. Duście w rondlu z grubym dnem na oliwie przez ki Zobacz więcej