Przepis na kozina

PASTURMAS - mieso suszone - jest powszechna wedlina na terenach srodkowej i zachodniej Azji. Wprawdzie nazwa pochodzi ze slownictwa tureckiego ale ponoc pochodzi z Armenii. Jest wspaniala przekaska, k Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Ryba w harissie.

Ryba w harissie. 272

Ryba w harissie. Harissa to  typowo Libijska / Tunezyjska przyprawa. Pasta powstała z połączenia papryki, papryki wędzonej, papryczek chili, czosnku, często  z kolendrą. W Tunezji używana jest  do  mi Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
para w kuchni
Kozie pulpety w pomidorach

Kozie pulpety w pomidorach 16

Dania jednogarnkowe sprawdzają się idealnie na co dzień. Wszystko robimy w jednej misce, jednym garnku, czy jak w przypadku tych pulpetów na jednej patelni. Nie ma dużo brudu, a samo gotowanie nie trw Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Jamajskie curry z koziną

Jamajskie curry z koziną 37

Przepis na klasyczne danie kuchni jamajskiej, czyli curry z kozim mięsem. Niezwykła potrawa z mnóstwem przypraw przypominająca o obecności Hindusów w tym wyspiarskim państwie. Zobacz więcej
Przyszedł czas na zupę, którą możecie wykonać właściwie o każdej porze roku. Zupa niby pomidorowa, ale nie taka, jaką znamy. Ta, bowiem pochodzi ze wsi Gennadi, na wyspie Rodos. Jest to zupa sycąca, z Zobacz więcej
Lachanodolmades są to gołąbki z kapusty, podobne do tych jakie znamy z polskich przepisów. Ich największą różnica jest ich rozmiar, gdyż greckie gołąbki są malutkie. Farsz do lachanodolmades również r Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Kozina alla neretese

Kozina alla neretese 115

Ruda w kuchni: Kozina alla neretese Ruda w kuchni Kozina alla neretese Brak komentarzy: Prześlij komentarz Prześlij komentarz Strona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Translate Share It Zap Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Męskie Żarcie się rozrasta!

Męskie Żarcie się rozrasta! 88

Męskie Żarcie się rozrasta! Miło nam poinformować, iż po 3 latach naszego istnienia, do naszej ekipy trafia nowa osoba. Nilan Ghosh, bo tak nazywa się człowiek który będzie Was i nas wspierał nowymi p Zobacz więcej
Co środę odbieram od zaprzyjaźnionej Gospodyni półtora kilo sera krowiego, litr koziego mleka i litr śmietany, tak tłustej, że nieraz z trudem wyjmuję ją ze słoika. Ser zjadamy na śniadanie, w naleśni Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
(bez tytułu)

(bez tytułu) 15

Ruda w kuchni Ruda w kuchni Ostatnie dni minęły w galopującym tępie i jakoś zabrakło czasu na gotowanie - bywa i tak. Lecz jutro coś ciekawego - kozina. Mięso niezbyt popularne w Polsce, a szkoda bo p Zobacz więcej
oda na gotowanie rozpowszechniła się wśród polskich Wietnamczyków (albo wietnamskich Polaków) do tego stopnia, że Facebook dosłownie zalany jest zdjęciami domowego azjatyckiego jedzenia. Kulinarna sza Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Policzki wołowe

Policzki wołowe 9142

Policzki wołowe od dawna były na naszej liście do zrobienia. Wiedzieliśmy, że to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, szkoda tylko, że tak mało popularny. Danie, które dziś Wam przedstawiamy jest absolutni Zobacz więcej
Pitaroudia to znak rozpoznawczy Rodos. Placki te smażone na oliwie mogą być przygotowywane z różnych produktów najbardziej znane są te z ciecierzycy. Jednak równie smaczne są pitaroudia z cebuli, z cu Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat od kuchni
Gulasz koźlęcy

Gulasz koźlęcy 738

Gulasz koźlęcy - - Świat od kuchni - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zaloguj się Wpisz swój PIP z VeriSign Twój Zobacz więcej
ytułowa Vietnamka to autorka kilku warszawskich konceptów gastronomicznych. Kobieta biznesu o własnym stylu: zawsze w biegu, ale spokojna, ze skupionym wyrazem twarzy przełamanym uśmiechem. Zdolnościa Zobacz więcej
W Krakowie ostatnio wiele się dzieje kulinarnie, ale nie tylko. Jest wiele ciekawych imprez, które warto zobaczyć i chociaż spróbować co przygotowali wystawcy. Naprawdę warto, choćby dlatego że są to Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Kozina po myśliwsku

Kozina po myśliwsku 289

Ruda w kuchni: Kozina po myśliwsku Ruda w kuchni Kozina po myśliwsku Brak komentarzy: Prześlij komentarz Prześlij komentarz Strona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Translate Share It Zapra Zobacz więcej