Przepis na krakersy

ILoveBake
ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I Love Bake
Rafaello na krakersach – przepis

Rafaello na krakersach – przepis 962

Ciasto bardzo kokosowe, słodkie, delikatne w smaku. Po jednym dniu w lodówce krakersy miękną i tworzą spójną całość z masą budyniową. Wierzch ciasta możemy dodatkowo posypać płatkami migdałowymi  lub Zobacz więcej
marrrgott
marrrgott Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielony Jeleń
Pasta do krakersów

Pasta do krakersów 3502

Kupiłam kiedyś krakersy. Leżały nierozpakowane, a ja nie miałam jakoś na nie ochoty. W końcu postanowiłam podrasować trochę tę przekąskę i zrobiłam pastę do nich. Od razu po spróbowaniu miałam ochotę Zobacz więcej
mania179
mania179 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie Inspiracje
Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach 1684

  Jak widać, mam ostatnio fazę na wszystko, co kokosowe. W najbliższym czasie można się więc spodziewać jeszcze kilku smakołyków z kokosem w roli głównej. Tym razem postanowiłam zrobić Rafaello, które Zobacz więcej
aga
aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Spotkania
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach 1602

     " Myślę, że po całym miesiącu rabarbarowych wypieków przydałaby się wszystkim miła, lecz również smakowita odmiana:) Zanim jeszcze zakrólują u mnie tak na dobre truskawki, to raz dwa trzy i mamy Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Domowe krakersy

Domowe krakersy 1515

                        Zobacz więcej
MartaM
MartaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Desernik
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach 1785

Szybka wersja napoleonki na lekko słonych krakersach z kremem budyniowym, który nie wymaga dłuższego przygotowywania. Pierwszego dnia ciasto jest najlepsze, bo trzymanie go w lodówce niestety powoduje Zobacz więcej
Asiek
Asiek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śladami Słodkiej Babeczki
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach 5253

To chyba najszybsze ciasto jakie kiedykolwiek robiłam. Wystarczy kupić krakersy, ugotować budyń i ciasto gotowe! Czy można jeszcze prościej? No raczej już bardziej się nie da. Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ChochElka
Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach 1839

Rafaello na krakersach Połączenie słonych krakersów i kremu budyniowego może wydawać się dziwne, ale zapewniam, że ciasto smakuje wybornie. Najlepiej przygotować je dwa dni przed podaniem, wtedy krake Zobacz więcej
~Justyna
~Justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Relaxtime.pl
Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach 1436

Do zrobienia tego ciasta namówiła mnie moja Druga Połówka. Jadł to ciasto już wcześniej i cały czas o nim wspominał. Więc zrobiłam. W sumie największa obawa jest, że zbyt mocno będzie czuć te słone kr Zobacz więcej
beatriczenkiczen
beatriczenkiczen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BeatriczenKiczen
Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach 1892

Przepyszne, wcześniej robiłam ciasto na podobnej zasadzie ale bez dodatku wiórków kokosowych, było również smaczne. Myślę, że to bardzo dobra propozycja na upały, ponieważ ciasto chłodzi się w lodówce Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszny blog kulinarny
Kolorowe krakersy

Kolorowe krakersy 1578

Karkówka z warzywami i ... » Kolorowe krakersy Kolorowe krakersy to szybka i smaczna przekąska:) Składniki: 3 jajka 2 łyżki majonezu Winiary 2 łyżki serka naturalnego kanapkowego 1 łyżeczka Czubrycy z Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach 1846

aulik
aulik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańczowy Kot w kuchni
rafaello na krakersach

rafaello na krakersach 940

      Przepis dostałam od znajomej, która doskonale wie, jak bardzo lubię łatwe i smaczne ciasta. Rafaello zrobiłam na Dzień Chłopaka dla moich panów. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się, że tak Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach 2044

Bajecznie proste ciasto bez pieczenia. Przepis widziałam na wielu blogach, ale ostatecznie zrobiłam według przepisu z książki Ciasta bez pieczenia pochodzącej z serii Biblioteczki Poradnika Domowego. Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Rafaello z krakersami

Rafaello z krakersami 1797

Pyszne kokosowe i kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Składniki: 2 opakowania krakersów 1 litr mleka 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtk Zobacz więcej
aulik
aulik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańczowy Kot w kuchni
napoleonka na krakersach

napoleonka na krakersach 1201

     Za oknem zrobiło się mroźnie i zimowo, a ja ciągle marznę i potrzebuję całego mnóstwa kalorii, żeby w miarę normalnie funkcjonować. To i bardzo chętnie te kalorie uzupełniam na przykład takim cia Zobacz więcej
hane3ka
hane3ka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lawendowe Niebo
Krakersy

Krakersy 759

oliczeko
oliczeko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olikowa kuchnia
Rafaello na krakersach

Rafaello na krakersach 5625

Ciasto kokosowe chodziło już za mną od dłuższego czasu Aż w końcu postanowiłam że zrobię, troszkę zapomniane przeze mnie Rafaello. Żeby nie było za słodko, robię je zawsze na krakersach. Połączenie sł Zobacz więcej

Krakersy są delikatnym i chrupiącym rodzajem ciasta. Mają wytrawny smak, dlatego doskonale sprawdzą się jako dodatek do dipów i past. Krakersy są także świetną przekąską pasującą do piwa czy wina. Są jednak dość kaloryczne, dlatego nie należy spożywać ich w zbyt dużej ilości.

Z krakersów możemy wyczarować przepyszne i błyskawiczne przekąski na domową imprezę. Wystarczy przygotować dowolną pastę, np. z wędzonej makreli, twarogu, tuńczyka, awokado i udekorować nią każdego krakersa. Doskonale sprawdzi się także plasterek ulubionej wędliny (np. szynki parmeńskiej) lub sera. Z kolei dodatek w postaci warzyw (papryka, ogórek, oliwki) pięknie przyozdobi nasze krakersowe mini kanapeczki.

Krakersy możemy po prostu kupić w sklepie, ale możemy także upiec je sami w domu. Wykonane własnoręcznie na pewną są smaczniejsze i zdrowsze. Przygotowanie domowych krakersów jest dość proste. Wystarczy ugnieść ciasto (mąka, masło, soda oczyszczona, sól, cukier, ewentualnie trochę sera), cienko je rozwałkować, pokroić na małe prostokąty, nakłówać i upiec.