Przepis na królik w piwie

suzana
suzana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
królik duszony

królik duszony 15236

Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu do Zobacz więcej
Przepis na 6 porcji królik w piwie Królika porcjujemy i nacieramy czosnkiem,solą, pieprzem, papryką, octem balsamicznym, oliwą i ziołami po czym odstawiamy na noc do lodówki. Królika przekładamy do ża Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 16015

Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób odchudzający Zobacz więcej
Danie to powstało na konkurs z wykorzystaniem w składnikach piwa Książęce. Królik duszony w piwie z boczkiem, suszonymi śliwkami i ziołami jest wprost obłędny. Początkowo chciałam wybrać do tego dania Zobacz więcej
Jeśli w najbliższym (albo nieco dalszym) czasie zbliża się jakaś ważna dla Was uroczystość, na którą planujecie przygotować wyjątkowy posiłek, polecam Wam ten przepis. Królik z tego przepisu jest napr Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki musztar Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
KRÓLIK DUSZONY

KRÓLIK DUSZONY 13917

coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 10927

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina   VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w śmietanie

królik w śmietanie 16493

Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Duszony królik

Duszony królik 3242

Mój duszony królik oparty jest na przepisie: Szesnastowiecznym duszonym królik pochodzącym z książki „Uczta lodu i ognia” Chelsea Monoroe-Cassel i Sariann Lehrer. Główne różnice od przepisu książkoweg Zobacz więcej
Jeśli w najbliższym (albo nieco dalszym) czasie zbliża się jakaś ważna dla Was uroczystość, na którą planujecie przygotować wyjątkowy posiłek, polecam Wam ten przepis. Królik z tego przepisu jest napr Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
KRÓLIK PIECZONY

KRÓLIK PIECZONY 15718

Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego prz Zobacz więcej
Mimo tego, że Człowiek Wyżerka robi maślane oczy do każdego dania, które ma w sobie boczek albo kawałki mięsa, najlepiej takiego z chrupiącą skórką, wcale nie jadamy mięsnych posiłków tak często, jak Zobacz więcej
: tusza królicza czubata łyżeczka suszonego czosnku ostra papryka węgierska w proszku (jest łagodniejsza od chili) sól pieprz (niewiele, tylko dla zapachu) 2-3 łyżki oleju ok. 250 ml jasnego piwa łyżk Zobacz więcej
  Przepis jakiś czas temu pojawił się w Galerii Potraw. Chodził za mną dość długo, ale nie miałam odwagi za niego się zabrać. Jednak moja ciekawość i chęć eksperymentowania w kuchni zwyciężyły:) Jak t Zobacz więcej
Badylarka
Badylarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony królik

Pieczony królik 14403

: tusza małego królika (bez podrobów) 3 łyżki oleju 15 ziaren jałowca łyżeczka suszonego rozmarynu pół łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka soli ok. łyżeczki mielonego pieprzu liść młodego lubczyku 3 zą Zobacz więcej
Wyjątkowe danie na specjalne okazje, więc na Święta jak najbardziej pasuje. Wiem ,że niektórzy z Was mogą mieć opory przed przygotowaniem królika ale na prawdę warto. Danie jest pyszne, aromatyczne. K Zobacz więcej