Przepis na kuchnia prowansalska

                       Prosta,smaczna kuchnia francuska,jednogarnkowa,pachnąca ziołami prowansalskimi,naciowym selerem,czosnkiem,podkreślone białym wytrawnym winem.Jeśli lubicie takie smaki to wypróbu Zobacz więcej
W tym roku moja wakacyjna kuchnia stoi pod znakiem słodkich wypieków. Na obiady serwuję zazwyczaj sprawdzone dania, rzadko sięgam po nowości. Ostatnio skusiłam się jednak na zapiekankę prowansalską. Z Zobacz więcej
Ostatnio zakochałam się. Uwielbiam ten styl. I te dodatki:) Zdjęcie nr 1 Źródło: www.myfloor.pl Zdjęcie nr 2 Źródło: www.dekoromaniaczka.blogspot.com Zdjęcie nr 3 Źródło: www.archiproducts.com Zdjęcie Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów podania ziemniaków. Chrupiące plasterki upieczone w piekarniku z dodatkiem oliwy z mocną nutą ziół prowansalskich, które nadają im ciekawego smaku. Dobrze pasują nie Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Potrawka po prowansalsku

Potrawka po prowansalsku 153

Lekki i łatwy w przygotowaniu sobotni obiad. Nie wymaga skomplikowanych składników, a efekt jest niesamowicie przyjemny, kuchnię wypełniają smakowite zapachy! Składniki na trzy obfite porcje: 250g mię Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MadaWKuchni
Zapiekanka prowansalska

Zapiekanka prowansalska 82

Do roladki z kurczaka trzeba było przygotować ziemniaki i do tego jakąś sałatkę, żeby obiad był w pełni obiadem. Ponieważ lenistwo wzięło górę nade mną, postanowiłam w jednym naczyniu przygotować ziem Zobacz więcej
Spaghetti po prowansalsku « poprz. nast. » 10606 com_content.article   1 2 3 4 5 (Oddano 408 głosów z średnią 4.61 z 5)Spaghetti po prowansalsku4.61 out of 5 based on 408 voters.   Składniki: 50 dag. Zobacz więcej
Marioolkaaaaa
Marioolkaaaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Schab po prowansalsku

Schab po prowansalsku 135

Kiedy nie tak dawno stałam się posiadaczką wolnowaru ( slowcooker) miałam nadzieję, że nie będzie on w mojej kuchni zbędnym urządzeniem i po początkowej fazie zauroczenia nie trafi gdzieś głęboko do s Zobacz więcej
shootandfood
shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
shoot&food
KURCZAK PO PROWANSALSKU

KURCZAK PO PROWANSALSKU 94

Co zrobić, żeby się dobrze, zdrowo najeść i nie narobić? Kurczaka po prowansalsku! Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do piekarnika i…czekać, a w międzyczasie wypić resztę wina, które zostało :). S Zobacz więcej
Do uzupełnienia w ciekawy sposób naszych potraw możemy podać bardzo smaczne pieczarki, które smażymy, jak to Francuzi zwykli robić na maśle. Z resztą cała francuska kuchnia bazuje na ogromnych ilościa Zobacz więcej
bartoldzik
bartoldzik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Facet Na Talerzu
Kurczak prowansalski

Kurczak prowansalski 939

Kurczaka prowansalskiego albo kurczaka po prowansalsku każdy zapewne zna. Choć jak znam życie i kuchnię każdy zna go trochę inaczej. I fajnie, gdyby światem kuchni rządziły sztywne reguły gotowanie ni Zobacz więcej
Królik w musztardzie z ziołami prowansalskimi | Douce Provence Douce Provence Prowansja – kuchnia i ogólnie takie takie Skip to content Królik w musztardzie z ziołami prowansalskimi Potrzebne nam będą Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Pieczarki po prowansalsku

Pieczarki po prowansalsku 405

Pieczarki po prowansalsku - przepis pochodzi z książki Pola Martina  -Kuchnia doskonała dla każdego  Kolejny przepis z tej książki który wszedł do naszego menu na stałe .Danie prost ,szybkie i pyszne Zobacz więcej
Dziś specjał z kuchni Kurta Schellera. Moim zdaniem naprawdę smakowity, zwłaszcza dla miłośników zup i kremów. Natomiast według M. danie przypomina breję. :P Jestem pewna, że mówi tak dla zasady ponie Zobacz więcej
Jemy Pijemy : Śledzie w oleju po prowansalsku Jemy Pijemy Strony Śledzie w oleju po prowansalsku Kolejny przepis na śledzie. Jest to mieszanka kilku sprawdzonych przepisów na śledzie w oleju. Na około Zobacz więcej
orschi.zar
orschi.zar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Chochla
Tian prowansalski

Tian prowansalski 57

Tian prowansalski – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Tian prowansalski   Tian to zwykłe prostokątne bądź kwadratowe naczynie gliniane używane do zapiekania różnych dań w Prowansji. Rozszerzając znac Zobacz więcej
  O pączkach z kwiatami cukinii (beignets aux fleurs de courgettes) pierwszy raz przeczytałam w jednej z książek Marcel Pagnol (1895-1974) i byłam przekonana, że to jakaś bujda. Po przyjechaniu do Pro Zobacz więcej