Przepis na kurpiowskie pierogi z soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą To jedne z najlepszych pierogów, jakie miałam okazje jeść w swoim życiu. Czerwona soczewica jako farsz sprawdza się znakomicie, więc jeśli jeszcze nie mieliście okazji pró Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 1542

Dzisiaj coś dla zwolenników bezmięsnego i zdrowego odżywiania. Pierogi z farszem z soczewicy. Nam smakowały a najbardziej po podsmażeniu na patelni:) Składniki  na ciasto: 1/2 porcji z tego przepisu l Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea(u)ty kitchen
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 478

Pierogi z soczewicą to jedno z moich ulubionych dań. Pierwszy raz jadłam to danie będąc nastolatką i do tego zostałam oszukana, że to pierogi z mięsem :D Różnicy w smaku nie ma żadnej i spokojnie możn Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z czerwoną soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą 1145

Czerwona soczewica to warzywo strączkowe, które z powodzeniem wykorzystuję do wielu dań. Możesz przygotować z niej pożywną i zdrową zupę, pastę do pieczywa czy pyszną sałatkę. Soczewica wzbogacona odp Zobacz więcej
Izabela P.
Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kulinarne Wariacje
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 59

Pierogi z soczewicą to przysmak rodzimy, polski, a dokładnie kurpiowski. Pierogi z takim nadzieniem mogą być urozmaiceniem codziennego lub wigilijnego stołu. Przygotowanie ciasta nie odbiega od standa Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Po_żarcie
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 489

Pyszne, zdrowe... Kiedy pierwszy raz je robiłam podchodziłam bardzo sceptycznie. Soczewica nie pojawiała się wtedy tak często w mojej kuchni. Po przygotowaniu tego dania wszystko się zmieniło. Teraz b Zobacz więcej
Pisałam Wam już kiedyś, że urządzamy z mężem pierogowe soboty. Ja przygotowuję farsze, on ciasto i razem lepimy :) Zamrażamy i mamy zapas na kilka obiadów! Ostatnio robiliśmy pierogi aż z trzema farsz Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wulkan smaku
Pierogi z czerwoną soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą 1663

Pierogi z czerwoną soczewicą Dodane 23 czerwca, 2013 w Dania główne Smaczne i szybkie w przygotowaniu pierożki z soczewicą, pieczarkami i cebulką. Składniki (na około 20 mniejszych pierogów): Ciasto: Zobacz więcej
aga
aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Spotkania
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 1690

" Jeżeli ktoś jeszcze nie próbował pierogów z soczewicą, to naprawdę szczerze polecam i zachęcam do wypróbowania. Takie pierogi to bardzo smaczne i sycące danie, a także jest to całkiem fajna odmiana Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Pierogi z mięsem i soczewicą

Pierogi z mięsem i soczewicą 3484

Pierogi z mięsem i soczewicą Przepyszne pierogi z mięsem i soczewicą.  Świetne na obiad. Składniki ciasto :   3 szklanki mąki,  1 szklanka ciepłej wody,  1,5 łyżki ciepłego stopionego masła. Przygotow Zobacz więcej
 Po raz pierwszy zrobiłam je dla moich przyjaciół w zeszły weekend. Pierogi z soczewicą i pieczarkami znikały tak prędko, że lepienie postanowiłam dziś powtórzyć. Użyłam swojej ulubionej mąki pszennej Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na bezmięsne pierogi, które są smaczne i sycące - to dobrze trafiliście! Te smakują rewelacyjnie, szczególnie po podsmażeniu na maśle. Moja rodzina zajada się nimi bez opamiętan Zobacz więcej
Banocka
Banocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łasuch na "diecie"
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 592

Dawno nic nie pisałam ale to po prostu z braku wolnego czasu..Jednak to nie oznacza że przez ten czas niczego nie stworzyłam.. Dziś z wielkiej bezsenności, która mnie dopada co drugi dzień postanowiła Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mąki żytniej. Jak się okazuje ciasto do zrobienia nie jest tak trudne jak się obawiałam, wyszło elastyczne i gładkie. W smaku pyszne, dla wielbicieli zdrowych zamienników tradycyjnych Zobacz więcej
Dziś na szybko. Pikantne pierogi z mięsem i soczewicą: ciasto: 300 g mąki, 250 ml gorącej wody, 30 g masła, szczypta soli. farsz: 1 szklanka czerwonej soczewicy, 1 czerwona cebula, 250 g mielonego mię Zobacz więcej
Z cyklu „Gotowanie kształci”:Kurpiowszczyzna to region kulturowy obejmujący tereny dwóch puszcz mazowieckich: Puszczy Białej i Zielonej. Nazwa „Kurpie” pochodzi od charakterystycznych butów z lipowego Zobacz więcej