Przepis na łata wołowa nadziewana

Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 8744

WOŁOWINA Wołowina zawiera: W sklepach występuje: 1) Wołowina na wagę i porcjowana na tackach Kupując mięso na tackach oglądajmy je z każdej strony, czy nie dolano do niego wody. Woda, oprócz tego, że Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Nadziewana pieczeń wołowa

Nadziewana pieczeń wołowa 961

Tym razem znów będzie przepis z serii tych mniej dokładnych proporcji ;) i muszę się szczerze przyznać, że mam z tego cichą satysfakcję, bo sądzę, że nie zawsze aptekarskie odmierzanie jest potrzebne Zobacz więcej
Łata wołowa duszona w musztardzie to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Duszona z warzywami i musztardą wołowina jest mięciutka i pełna smaku. Łata wołowa jest stosunkowo tanim i często po Zobacz więcej
Wołowina w daniach stir fry to mój ulubiony sposób na zjedzenie tego mięsa w formie innej niż steki. Komponuje się z każdym smakiem i aromatem – przyjmie ostre i delikatne dodatki, wszystkie możliwe s Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami 10153

Kiedy znudzą się Wam sznycle, pieczenie, czy kotlety mielone oraz "zwykłe" schabowe, możecie ukryć w kawałkach mięsa różne, smaczne niespodzianki. Dzisiejsza moja propozycja to... roladki schabowe nad Zobacz więcej
Kasia123
Kasia123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Roladki wołowe nadziewane

Roladki wołowe nadziewane 235

Czas przygotowania: 45 min. Czas gotowania: 1,5 min. Składniki: - 1kg wołowiny - miniaturkowe ogórki konserwowe - suszone pomidory - 1/2 kostki bulionu wołowego (opcjonalnie) - 10 grzybków suszonych - Zobacz więcej
Pamiętacie te czasy, kiedy wśród wszechobecnej kiełby i karkówki szczytem finezji na grillu były szaszłyki? Te czasy minęły. Jeśli czytacie tego bloga, to wiecie, że na grillu robimy wszystko, od lang Zobacz więcej
Kochani dzisiaj proponuje Wam pyszności! Przepyszne rolady z wołowiny wysokiej jakości, nadziewane szparagami przygotowanymi w delikatnym wytrawnym sosie. Sos powstał na bazie białego wytrawnego wina, Zobacz więcej
Gniecione ziemniaki które najpierw się gotują, później duszą a na koniec smażą – cały czas w tym samym naczyniu, z grillowanym stekiem bavette. Po polsku ta część wołowego mięsa nazywana jest łatą i p Zobacz więcej
Pogoda ostatnio znowu sprzyja grillowaniu, więc postanowiłam to wykorzystać Z racji tego, że bardzo lubię orientalne smaki tym razem postawiłam na grill po azjatycku. Dziś mam dla Was przepis na mega Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
To już dwa lata?

To już dwa lata? 276

Kuchnia u Krysi : To już dwa lata? To już dwa lata? Brak komentarzy: Prześlij komentarz Strona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) ____________ MASZ PYTANIE, NAPISZ DO MNIE ... _____________ Zobacz więcej
Powstaje coraz więcej miejsc, w których można zjeść dobrej jakości burgera. Takie miejsca oferują szeroką ofertę burgerów wołowych, drobiowych i wegetariańskich, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ki Zobacz więcej
Zrazy wołowe nadziewane białą kiełbasą Moje ulubione danie na niedzielę, roladki wołowe nadziewane kiełbasą z przystawką z zielonego groszku firmy Hortex. Mięso wołowe potrzebuje dłuższego gotowania w Zobacz więcej
Makaron mogłabym jeść codziennie :) Pyszczne makaronowe muszle nadziewane wołowym mięsem mielonym z dodatkiem fasolki szparagowej kukurydzy i marchewki ;) Sycąca pychotka ;) Składniki: 20 dużych muszl Zobacz więcej
Upolowaliśmy francuskie bavette. Po naszemu ta część wołowego mięsa nazywana jest łatą i pochodzi z odcinka brzuszno-lędźwiowego. To sprawia, że mięso ma widoczne długie i charakterystyczne włókna mię Zobacz więcej
W wieczór sylwestrowy 2015/2016 tradycji stało się zadość: kolejny raz spędziliśmy z Wybrankiem ten czas w domu na kanapie, ubrani w "wyjściowe" dresy, gotując kluchy. Te kluchy to zwyczaj zapoczątkow Zobacz więcej
Stek to nie tylko rzucony na patelnię i odpowiednio wysmażony kawałek mięsa. Potraktowany z większą atencją, z kilkoma aromatycznymi dodatkami i z niewielką ilością przypraw, jeden stek jest w stanie Zobacz więcej
Łata wołowa to dobry kawałek smacznego, trochę kleistego mięsa. Stara baba jestem, ale wcześniej kupowałam ją tylko jako bazę na pyszny rosół. Ugotowana i mięciutka, z chrzanem jest bardzo smakowita. Zobacz więcej