Przepis na leczo z cukini

Leczo z cukinią i kiełbasą- najlepsze Pyszny węgierski jednogarnkowiec- Lecsó. Leczo to danie na bazie papryki, pomidorów i cebuli,  dodatkiem przeważnie jest kiełbasa czy boczek. Ja dodatkowo dodaję Zobacz więcej
smaki.sezonu
smaki.sezonu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki sezonu
Leczo z cukini

Leczo z cukini 222

BlueSpoon
BlueSpoon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blue Spoon
Cukinia, cukinia!

Cukinia, cukinia! 6135

Właśnie siedzę obżarta po cukiniowym leczo (z papryką :) i zostało jeszcze na jutro na obiad. Mniam. A smażonej cukini nie znoszę i też mi ją tak od małego obrzydzano, ale na szczęście w porę się zori Zobacz więcej
Dziś postanowiłam zrobić leczo z cukinii, pycha :) Potrzebne składniki: pomidory, cebula, cukinia, pieczarki, pieprz, sól, papryka, olej, magi, ketchup, kiełbasa, por, koncentrat pomidorowy  Sposób wy Zobacz więcej
Dziś z racji tego, że urosła mi na działce pierwsza cukinia postanowiłam zrobić leczo :) Potrzebne składniki:  Kiełbasa, sól, przyprawy, papryka, cebula, kabaczek , pomidory, pieczarki, pieprz, olej,  Zobacz więcej
caretaker
caretaker Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z miłości do warzyw...
 wege leczo z cukini

wege leczo z cukini 286

Potrzebujemy: 1 średniej wielkości cukinię  4 duże pomidory 1 cebulę  1/2 średniej wielkości pora 1 ząbek czosnku olej przyprawy: sól, pieprz, czosnek, czerwona papryka. Cukinię należy umyć i pokroić Zobacz więcej
 Ogródki obrodzily we wspaniałe cukinię ,warto więc zacząć robić przetwory o raz obiady z cukinią wroli głównej.D się polecam zrobienie pysznego leczą ,ale nie do słoika tylko jako danie obiadowe,gęst Zobacz więcej
The post Leczo z bakłażana, cukini, pomidorków i kiełbaski appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
Cukinia jest bardzo smacznym i łatwo dostępnym warzywem, więc jeśli jej nie jecie do gorąco, zachęcamy by na stałe zagościła do Waszego jadłospisu. Można z niej w prosty sposób wyczarować wiele potraw Zobacz więcej
Izabela P.
Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kulinarne Wariacje
Leczo z cukini

Leczo z cukini 422

Równie dobrze mogłabym nazwać tę potrawę ragout, bigos, potrawka czy gulasz z cukini i nadal nie byłabym pewna poprawności użytej nazwy. Jak zwał, tak zwał, najważniejszy jest smak potrawy, czyli to c Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Leczo z cukini

Leczo z cukini 1089

Leczo to świetna propozycja na treściwy obiad czy kolację. Uwielbiam jego smak, który przypomina mi lato. A do tego jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 0,5 kg kiełbasy  - duża c Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje gotowanie
Leczo z cukini

Leczo z cukini 646

         Danie, którym ostatnio zachwyca się cała nasza rodzinka a po ostatniej wizycie naszych znajomych postanowiłam w końcu opublikować ten jakże prosty w wykonaniu przepis. Składniki: 3 małe cukin Zobacz więcej
Skład. Zaczynamy. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na patelni, na małym ogniu przez około 20minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, podsmażamy aż zmięknie. Cukinię obieramy Zobacz więcej
Aneta S
Aneta S Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzone Przepisy Misiaczka
Leczo z cukini

Leczo z cukini 458

Witam Was ponownie, po bardzo długiej nieobecności. Pewnie wiele z Was myślało że już o Was zapomniałam. Niestety byłam zawalona zbyt dużym nawałem obowiązków. Po tak długiej przerwie zapraszam do prz Zobacz więcej

Węgierska kuchnia, choć nie należy do niskokalorycznych cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Zdecydowane – pełne aromatu smaki od wielu lat goszczą na naszych stołach w rozmaitych wariantach. Przykładem jednego z popularniejszych dań węgierskich jest leczo. Klasyczna forma tego posiłku została w ostatnich latach zgodnie ze współczesnym trendem kulinarnym nieco odświeżona. W dobrych restauracjach możemy spotkać lekkie i zdrowe leczo z cukinii. Wegetariański wariant obfituje w warzywa takie jak cebula, papryka oraz pomidory. Opcjonalnie można użyć kapusty i grzybów – świetnie sprawdzą się pieczarki. Leczo z cukinii jak sama nazwa mówi uwzględnia cukinię, która jest tu składnikiem dominującym. Warto pamiętać o zachowaniu odpowiedniej – gulaszowej konsystencji lecza z cukinią. Ów wariant rewelacyjnie wpisuje się we współczesny schemat zdrowego jedzenia z wyraźnym nawiązaniem do tradycji kulinarnych Madziarów. Takie połączenie z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.