Przepis na leczo z cukinii

annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Leczo z cukinii na zimę

Leczo z cukinii na zimę 10326

Leczo jest świetnym dodatkiem do kanapki czy wędliny w okresie zimowym. Robiłam je nie pierwszy raz, moja mama robi od paru lat, a przepis dostałam od teściowej. Składniki: 3,5 kg cukinii z miękką łup Zobacz więcej
Leczo z cukinią i kiełbasą- najlepsze Pyszny węgierski jednogarnkowiec- Lecsó. Leczo to danie na bazie papryki, pomidorów i cebuli,  dodatkiem przeważnie jest kiełbasa czy boczek. Ja dodatkowo dodaję Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rogalik
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 820

Jednogarnkowe warzywne danie zbliżone do węgierskiego leczo. Tradycyjne leczo przygotowuje się z pomidorów i świeżej papryki duszonych na smalcu z dodatkiem wędzonej słoniny i podsmażonej na złocisty Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Leczo z cukinią do słoika

Leczo z cukinią do słoika 5086

Czytaj więcej » Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 339

Dziś u mnie znowu coś prostego – leczo z cukinią i kabanosami według mojej mamy. Leczo to potrawa węgierska, której podstawę stanowi papryka w gęstym pomidorowo-cebulowym sosie. W Polsce za to, leczo Zobacz więcej
Dziś postanowiłam zrobić leczo z cukinii, pycha :) Potrzebne składniki: pomidory, cebula, cukinia, pieczarki, pieprz, sól, papryka, olej, magi, ketchup, kiełbasa, por, koncentrat pomidorowy  Sposób wy Zobacz więcej
coś na obiad
coś na obiad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coś na obiad
leczo z cukinią lub kabaczkiem

leczo z cukinią lub kabaczkiem 1077

leczo z cukinią lub kabaczkiem Wakacje, wakacje, i po wakacjach. Zostają tylko wspomnienia... Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów  Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów. W kuc Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zanim Zjesz
Leczo z cukinii

Leczo z cukinii 151

Leczo to jedna z najlepszych rzeczy, jakie można ugotować latem. A to leczo z cukinii jest do tego wyjątkowo proste. Zaletą mojego leczo z cukinii jest to, że nie trzeba do niego wielu składników. Ja Zobacz więcej
Leczo z cukinii to jedno z obowiązkowych dań w jesiennym menu. Gdy chcemy powrócić do tych smaków zimą koniecznie musimy zrobić kilka słoików leczo z cukinii Jest to leczo warzywne. Podgrzewając leczo Zobacz więcej
aulik
aulik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańczowy Kot w kuchni
leczo z cukinią

leczo z cukinią 160

     Latem zawsze jemy więcej warzyw i na talerzach jest zdecydowanie bardziej kolorowo niż zazwyczaj. :) Cukinie, papryki, fasolki szparagowe i kalafiory teraz są najsmaczniejsze, świeże i lekkie. Lu Zobacz więcej
Autorem Wpisu jest Aneta Stolarz … Artykuł Dietetyczne leczo z cukinią pojawił się po raz pierwszy w - Dietetyczne przepisy -. Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pani Kanka
Leczo z cukinii

Leczo z cukinii 186

Lubię takie potrawy, gdzie wszystko wrzuca się tylko do jednego garnka stopniowo po kolei. Podsmaża cebulkę, dusi warzywa… Mała ilość garów do mycia po obiedzie to moja filozofia gotowania:) Dziś prze Zobacz więcej
Kempek
Kempek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wiem co zjem...!
Leczo z cukinii

Leczo z cukinii 119

Najlepsze leczo na świecie robi moja mama. Ze smakami dzieciństwa mało co może konkurować, ale nauczyłam się robić niewiele gorsze. U nas leczo to taka zbieranina - wrzucam co tylko znajdę w lodówce. Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Light Food
Leczo z cukinią

Leczo z cukinią 925

Leczo, lecsó to potrawa typowa dla kuchni węgierskiej. Składa się na nią smażona na smalcu cebula i dodana (gdy cebula będzie szklista) papryka, a później pomidory. Wszystkie składniki w jednakowej il Zobacz więcej
W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje cukinia (zobacz inne przepisy, np.: zupa krem z cukinii, bigos z cukinii, placki z cukinii, tarta z cukinii, zapiekanka z cukinią i suszonymi pomidorami). Poc Zobacz więcej

Leczo to potrawa znana nam z kuchni węgierskiej. Wyrazisty smak, głęboki aromat oraz ciekawa konsystencja sprawiają, że to danie coraz częściej gości na polskich stołach. Ogromne tradycje tytułowej potrawy sprowokowały współczesnych szefów kuchni do odświeżenia przepisu pierwotnego. Pokłosiem stało się leczo z cukinii. To zupełnie nowa odsłona węgierskiego dania.

Leczo z cukinii to wyjątkowo proste, szybkie w przygotowaniu oraz smaczne danie. Ów wariant jest znacznie bardziej lekkostrawny i niskokaloryczny w stosunku do klasycznej formy. Ogromna ilość warzyw sprawia, że posiłek w postaci leczo z cukinii będzie cennym źródłem witamin oraz innych substancji odżywczych.

Kolejnym walorem tego dania jest uniwersalność – leczo z cukinii można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. Właśnie dlatego świetnie sprawdzi się jako forma przekąski podczas uroczystości okolicznościowych oraz imprez. Ponadto leczo z cukinii może być także serwowane jako przystawka, a nawet czekadełko w lokalach gastronomicznych.