Przepis na ligawa wołowa w sosie z czerwonego wina

   Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej  Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołoweg Zobacz więcej
Zdobyć wołowe policzki nie jest łatwo ale kiedy już się uda można z nich przygotować naprawdę zachwycające dania. Tak więc jeżeli poszukujecie czegoś naprawdę ekstra na wyjątkową okazję ruszajcie na p Zobacz więcej
Policzki wołowe w czerwonym winie – KUCHNIA TOMKA Przejdź do treści KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Opublikowane w 7 listopada 20177 listopada 2017 przez Tomasz Policz Zobacz więcej
Steki z polędwicy wołowej w pieprzu i winie Dodane 24 lipca, 2013 w Dania główne Pyszne soczyste mięsko z polędwicy wołowej w towarzystwie winnego sosu. Składniki: 6 plastrów ligawy o grubości ok 1,5 Zobacz więcej
  Były już >>kopytka>>, a teraz, coś do nich. Gulasz wołowy w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryk Zobacz więcej
  Były już >>kopytka>>, a teraz, coś do nich. Gulasz wołowy w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryk Zobacz więcej
Były już kopytka, a teraz, coś do nich. Gulasz w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryką w proszku, Zobacz więcej
Od dawna nie miałem czasu nic napisać więc biorę się do roboty. Już jakiś czas temu zrobiłem polędwicę wołową owiniętą boczkiem podaną na sosie żurawinowym. Smak jak dla mnie pierwsza klasa. Niestety Zobacz więcej
Dla Amerykanów kwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winie z regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przez Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, a teraz, coś do nich. Gulasz wołowy w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryką Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Czekoladowe muffinki z ... » Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną Składniki: 300 g polędwicy wołowej 3 młode buraczki szklanka malin 100 ml wina czerwonego wytrawnego 3 łyżki oleju Zobacz więcej
Szukają inspiracji na dzisiejszy obiad, natknęłam się na ten przepis. Oczywiście nie mogłam skorzystać z niego dosłownie - bo to nie mój styl gotowania - ale zainspirował mnie do tego, co później przy Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Czerwone wino i bitki wołowe

Czerwone wino i bitki wołowe 566

Z wołowiną to bywa różnie. Nie dość że droga to bywa twarda. Szkoda dużo zapłacić a potem zajadać się podeszwą, co nie? Czasami trzeba podjąć próbę. Tak też uczyniłam. Jak to pan na targu określił "tr Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Ligawa w sosie śliwkowym

Ligawa w sosie śliwkowym 20

Mam wrażenie, że wołowina kiedyś częściej gościła na naszych stołach. Do łask wróciły steki, jednak z innymi kawałkami mamy problem. Może dlatego, że nie zawsze wiemy jak je przyrządzić? Dziś na tapec Zobacz więcej
Policzki wołowe są niezwykle delikatne, gdy je dobrze się przygotuje. Dusić je trzeba minimum 3,5 godziny ale dzięki tak długiemu gotowaniu się rozpływają się w ustach. Wyśmienicie smakują z sosem tak Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja dla wszystkich tych, którzy tak jak ja w okresie jesienno-zimowym przepadają za wszelkiego rodzaju gulaszami i daniami ‘jednogarnkowymi’. Gulasz ten z pewnością należy do dań pracoc Zobacz więcej
Policzki wołowe to wspaniałe kawałki mięsa. Niestety bardzo trudno je dostać. Nawet prośba o zamówienie ich w sklepie mięsnym nie zawsze jest możliwa - a szkoda. Jednak warto się postarać, aby je zdob Zobacz więcej
Polędwica wołowa to rarytas. Najdroższe mięso wymaga specjalnego traktowania i stosownego sosu. Przed przyrządzeniem, polędwicę należy oczyścić z błon, a następnie podzielić na kotlety o grubości 2 ce Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Policzki wołowe

Policzki wołowe 5749

Zacznę po szkolnemu: Z każdym mięsem jest tak, że każden jeden woli inną część. Weźmy na ten przykład wołowinę. Sołtys Szuwaśko najwięcej uważa skórę, najlepiej nie do końca opaloną, upieczoną na koks Zobacz więcej