Przepis na makrela dusz

To mój ostatni zakup - taśmy opakowaniowe do kartonów. Niestety, nie było świątecznych, ale na Walentynki jak znalazł :-). Co powiecie na takie taśmy z duszą? :-) Zobacz więcej
Zuzu
Zuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VegeZuzu
"Dusza zwierząt"

"Dusza zwierząt" 16

srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Makrela z piekarnika

Makrela z piekarnika 1692

Jedzmy ryby! Makrelę na pewno znacie bo jest to rybka dość często w Polsce konsumowana. Problem polega na tym, że znamy ją przede wszystkim wędzoną z past śniadaniowych. Czas to zmienić bo ryba ta ma Zobacz więcej
Makrela to jedna z ciekawszych ryb, z której można przygotować bardzo smaczne pasty, sałatki, kotleciki, wszystko to, co przyjdzie nam do głowy i przypadnie do gustu. Polecam mój prosty sposób na makr Zobacz więcej
ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
                               Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
buena appetite
Makrela

Makrela 3531

Składniki: ·         Świeża wyfiletowana makrela ·         Sól morska ·         Pieprz ·         Olej z orzechów włoskich ·         Sok z cytryny Przygotowanie: Filety myjemy, troszkę suszymy papierem Zobacz więcej
smakołyki alergika
smakołyki alergika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakołyki alergika
pieczona makrela

pieczona makrela 8207

Uwielbiamy tłuste ryby. Zazwyczaj. Bo od czasu do czasu bierze nas na jakąś delikatną, a zatem już nie tak zdrową rybkę. Zwłaszcza na sandacza. Nie ma to jednak jak sobie makrelkę w folii upiec. Najpr Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
DIABELSKA MAKRELA

DIABELSKA MAKRELA 3603

Kolejna propozycja na szybki obiad z moją ulubioną rybą.  Świeża makrela jest u nas mało znanym składnikiem. Niestety rzadko można znaleźć ją w sklepach - nie wiem gdzie poza Makro można kupić świeżą Zobacz więcej
Basia  w kuchni
Basia w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jestem w kuchni
Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński 1485

Mała czerwona puszeczka, kolejna rzecz którą pamiętam z młodszych lat. Czy dziś bym się odważyła zjeść taką kupną ....? nie . W parę chwil możemy zrobić sobie w domu paprykarz a co najważniejsze wiemy Zobacz więcej
paulina89n
paulina89n Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ICook&Book.pl
Pasta z makreli

Pasta z makreli 4

Pasta z makreli … lub jakiejkolwiek innej rybki Prosty przepis na bardzo smaczna pastę z rybki w oleju lub ryby wędzonej. Robię ją od wielu… wielu lat i chyba mi sie nigdy nie znudzi Do tego wystarczy Zobacz więcej
alebabka
alebabka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ale babka-i robi to co lubi!
Moja dusza

Moja dusza 110

Dzisiaj opowiem Wam o moim ostatnim przeżyciu. Dla jednych może wydać się niczym szczególnym dla mnie było czymś niesamowitym. Przeczytajcie moją "mistyczną" przygodę która zaczęła się tak: Podczas os Zobacz więcej
Zdrowsza i bardzo smaczna  alternatywa dla paprykarza z puszki. I porcja bardziej podzielna;) Smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno do chleba. Polecam:) Składniki: Wykonanie: Smacznego! Zobacz więcej
  Link to this post! Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Marynowana makrela

Marynowana makrela 1123

          Przepis na domowo marynowaną makrelę. Najpierw solona, a następnie marynowana w occie i przyprawach. Taka makrela wychodzi smaczniejsza od wędzonej lub zwykłego śledzia.          W ten sam s Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
Miejsca z duszą...

Miejsca z duszą... 50

Miejsca z duszą... Dziś wykończyłam jedno z najlepszych ciast, jakie udało mi się w życiu upiec. Przepis na to ciasto ma swoją historię, a piekę je, z dłuższymi lub krótszymi przerwami, bardzo często. Zobacz więcej
Marioolkaaaaa
Marioolkaaaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Makrela z grilla

Makrela z grilla 1726

Makrela przed grillowaniemMakrela po grillowaniu Zobacz więcej
Przywracam do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świeża, usmażona makrela jest delikatna i soczysta. Dlatego nie Zobacz więcej