Przepis na marchewka pasteryzowana

mojetworyprzetwory
mojetworyprzetwory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojeTworyPrzetwory
Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane 2225

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i nows Zobacz więcej
Sałatka szwedzka, pasteryzowana, świetnie się sprawdza zimową porą, jako dodatek do obiadów, zapiekanek kanapek itp. Mój przepis jest bardzo prosty, nie musimy ogórków moczyć w soli i odcedzać, jak w Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kucharzenieedi
Marchew do słoików

Marchew do słoików 7455

Marchew do słoików  to propozycja na zagospodarowanie marchwi, która urosła na mojej skromnej działce. Nie posiadam piwnicy w której mogłabym chociaż przez jakiś czas przechować skarby jesieni więc po Zobacz więcej
JEST      TO      PYSZNA     SAŁATKA    DO    SŁOIKÓW      A     PRZEPIS     NA    NIĄ      DOSTAŁAM      KILKA      LAT       TEMU     I     OD     TEJ      PORY      ROBIĄ     JĄ     CIĄGLE. SKŁADNI Zobacz więcej
Uwielbiam robić przetwory. Zawsze z niecierpliwością zakręcam lato do słoików. Dzisiaj polecam sałatkę z ogórków, cebuli i marchewki, która jest delikatna mimo obecności octu.  Składniki: 1 kg ogórków Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 10906

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Wegetariańs Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1659

    Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Koniec lata i początek jesieni to czas zbiorów dorodnych owoców i warzyw. To także najwyższy czas aby dary natury Zobacz więcej
Ten wpis powinien mieć tytuł „Soczek babci Kisi” bo pod taką nazwą funkcjonuje u nas w rodzinie. Chodzi o pasteryzowany sok z dyni, jabłek i gruszek, który moja mama robi w hurtowych ilościach na zimę Zobacz więcej
Przepis ten dostałam od Przyjaciółki. Ta sałatka jest pyszna i cieszę się, że mogę w końcu z Wami się nim podzielić. Poniżej również znajdziecie mój sposób na pasteryzowanie przetworów. Składniki: - 3 Zobacz więcej
  Sezon ogórkowy ciągle jeszcze trwa, więc polecam zrobienie sałatek „na zimę”, a w praktyce jest tak, że u nas takie sałatki jada się przez cały rok :) Przepis na tę sałatkę pochodzi o mojej Teściowe Zobacz więcej
Kalafior (kwiat kapusty) doskonale sprawdza się jako element diety odchudzającej. Zawiera bowiem wiele składników odżywczych, a jednocześnie ma mało kalorii (ok. 20 kcal w 100 g). Kalafiory ponadto za Zobacz więcej
Przetworowych szaleństw ciąg dalszy:) Sałatka szwedzka Składniki na zalewę zagotuj do całkowitego rozpuszczenia cukru, i gorącą zalej słoje. Zakręć i pasteryzuj około 10-15 minut.  Zobacz więcej
www.gotujezcorka.blog.pl Potrzebujemy: Wykonanie:   Konfitura opiera sie glownie na slodyczy marchewki przelamanej limonka. Nam ta konfitura bardzo smakuje. Zobacz więcej
Jak wspomniałam w poprzednim poście wyjechałam z mężem i znajomymi na dwa zloty motocyklowe, które odbywają się na polach namiotowych. Zawsze zabieram ze sobą własnoręcznie przyrządzone jedzenie w sło Zobacz więcej
Składniki: Składniki na zalewę: Cukinie umyć, nie obierać! Przekroić wzdłuż na 4 części i pokroić w cienkie plasterki (jak mamy małe cukinie to wystarczy przekroić na pół). Posypać 3 łyżkami soli i od Zobacz więcej