Bruschetta, to jedna z najpopularniejszych włoskich przekąsek, którą wymyślili kiedyś plantatorzy oliwek. Dla urozmaicenia czasu spędzanego przy monotonnej pracy w tłoczniach oliwy i dla zabicia głod
Zobacz więcej
Trochę pracochłonne, ale przy odpowiednim, taśmowym podziale pracy bardzo proste. Bez gotowania i pieczenia. W dwóch wersjach: przekąska - szybko złapać coś i zaspokoić mały głód. Musi być w miarę war
Zobacz więcej
Składniki: 2 garście rukoli 4 duże rzodkiewki 1 łyżka marynowanych cebulek 1 łyżka zielonych oliwek 10 pomidorów koktajlowych 3 plasterki szynki drobiowej kilka listków świeżej bazylii kilka listków ś
Zobacz więcej
Przetwory są tym u nas, co tygryski lubią naprawdę robić. W tym roku z powodów osobistych dużo ich nie powstało, ale za to jest trochę nowości. Należy do nich ta sałatka, na którą dostałam przepis od
Zobacz więcej
Skład: 1 opakowanie chleba żytniego Haverland z firmy Dan Cake 400g szynki konserwowej w kawałku 400g sera żółtego w kawałku 1 długi ogórek pół słoika papryki konserwowej cebulki marynowane czosnek
Zobacz więcej
W zeszłym roku dostaliśmy od babci Łukasza słoiczek marynowanych, czerwonych pomidorków koktajlowych. Były przepyszne. W weekend stałam się szczęśliwą posiadaczką koszyczka pomidorków zielonych i post
Zobacz więcej
Tę sałatkę znalazła w biblii („Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej”) i przygotowała moja mama. Ponieważ smakowała i była zupełnie inna niż pozostałe sałatki z naszego stałego repertuaru podaję prz
Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Spójrz na Kasjusza: chudy, jakby głodny/Zbyt wiele myśli; tacy najgroźniejsi. William Shakespeare Zazwyczaj na krzaczkach zostają jakieś niedojrzałe pomidory. Warto je zebrać zanim
Zobacz więcej
Dzieliłam się już z Wami radością ze swoich pomidorowych, pierwszych a na dodatek nie spodziewanych zbiorów:) Dzięki nim mogłam zrobić prawdziwie swoje zimowe przetwory: sałatkę z zielonych pomidorów
Zobacz więcej
To są przepisy sprzed roku, nie zdążyłam ich wrzucić w odpowiedniej porze. Teraz pewnie też jest za późno ( choć u nas pierwszy przymrozek był dopiero dziś w nocy, a małe pomidorki , niedojrzałe wisia
Zobacz więcej
Koreczki to takie typowo imprezowe danie, a raczej przystawka niż danie. Imprezowe dlatego, że właściwie nie robi się koreczków tak na co dzień, do zjedzenia przed obiadem jako przystawka czy na kola
Zobacz więcej
Zwykle pomidory kojarzone są z czerwonym kolorem, jednak jak się okazuje nie jest on niezbędnym elementem tego owocu. Równie smaczne, trochę mniej popularne są zielone pomidory. Ciekawym pomysłem na p
Zobacz więcej
Dzieliłam się już z Wami radością ze swoich pomidorowych, pierwszych a na dodatek nie spodziewanych zbiorów:) Dzięki nim mogłam zrobić prawdziwie swoje zimowe przetwory: sałatkę z zielonych pomidorów
Zobacz więcej
Pyszne gnocchi rozpływające się w ustach z dodatkiem zielonego groszku, marynowanych karczochów, pomidorków i dojrzewającej szynki! Rany jakie to było pyszne! My dla jeszcze większej dekadencji dodali
Zobacz więcej
Marynowane pomidory koktajlowe Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Szynka gotowana na kanapki Marynowane pomidory koktajlowe Pierwszy raz marynowanymi pomidorami poczęstowała mnie
Zobacz więcej