Przepis na mezzelune

Powiązane przepisy:

Sezon kasztanowy nadal trwa, kasztany pieczone na domowym ogniu są pyszne, ale można je też przygotować inaczej! W zeszłym roku proponowałam zupę kasztanową klik (pyszna, w tym roku też ją robiłam), a Zobacz więcej
Dzień dobry, Mój Mąż śmieje się, że nasze cotygodniowe zakupy nie mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak tego sera wspaniale wzbogaca prawie każde danie. Doda Zobacz więcej
Dzień dobry, Na co dzień cenię szybkie przepisy, jednak od czasu do czasu lubię odłożyć wszystkie kuchenne gadżety na bok, pobrudzić sobie ręce i gotować tak, jak robiły to nasze babcie. Spocić się pr Zobacz więcej
Jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem. Pokłady mojej cierpliwości i wyrozumiałości dla świata wydawały się niewyczerpalne. Ale w czwartek mną zatrzęsło. W czwartek poczułam, że mroczna strona moj Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Składniki/Ingredients/Ingredienti ryż czerwony/ red rice/ riso rosso integrale cukinia/ zucchini/ zucchine marchewka/ carrot/ carota cebula/ onion/ cipolla czerwone wino/ Zobacz więcej
Zimę najbardziej lubię w górach. A w zimowych wyjazdach na narty/deskę (niepotrzebne skreślić) – jedzenie, które im towarzyszy. Ostatnich kilka zimowych wypadów przypadło na Południowy Tyrol, czyli au Zobacz więcej
Każdy z nas ma taki produkt lub potrawę, po który sięga, gdy jest mu smutno lub źle się czuje. Dla wielu osób (szczególnie damskiej części społeczeństwa) będzie to czekolada. Często właściwości popraw Zobacz więcej
Sezon kasztanowy nadal trwa, kasztany pieczone na domowym ogniu są pyszne, ale można je też przygotować inaczej! W zeszłym roku proponowałam zupę kasztanową klik (pyszna, w tym roku też ją robiłam), a Zobacz więcej
Jeżeli mnie trochę znasz, to Wiesz, że wielką sympatią darze kuchnie włoską. Każdego dnia uwodzi mnie jej prostota i bogactwo smaków. Mój mąż twierdzi, że temperament mam też typowo włoski. Nie polemi Zobacz więcej
Jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem. Pokłady mojej cierpliwości i wyrozumiałości dla świata wydawały się niewyczerpalne. Ale w czwartek mną zatrzęsło. W czwartek poczułam, że mroczna strona moj Zobacz więcej
To mit, że prawdziwe pesto koniecznie musi być zrobione z bazylii. Pierwszy opublikowany przepis na pesto w którym znajduje się bazylia, pochodzi dopiero z 1863 roku, a już wtedy autor dopuszczał jej Zobacz więcej
wiszniówka
wiszniówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wiszniówka
Lemoniada Virgin Mojito

Lemoniada Virgin Mojito 103

Lemoniada Virgin Mojito - Wiszniówka Lemoniada Virgin Mojito Virgin Mojito to bezalkoholowa wersja słynnego, kubańskiego drinka. W ostatnich dniach słońce rozgrzewa nas co najmniej tak mocno, jak na k Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Plate
Książki kucharskie 2013 - część 2

Książki kucharskie 2013 - część 2  638

Zgodnie z obietnicą, dziś druga część poświęcona polskim wydaniom książek kucharskich, które ukazały się w 2013 roku. Pierwsza część jest tutaj. To już ostatnie w tym roku książkowe recenzje. To chyba Zobacz więcej
Co robię, gdy mnie nie ma, czyli dlaczego nie realizuję blogowych planów na 2017 r. ? Tytuł akapitu jest przewrotny, ale prawda jest taka, że nie udało mi się zrealizować większości planów, którymi po Zobacz więcej
Prosty przepis na niebanalne danie. Wystarczy wymieszać składniki panierki, rozłożyć ją na łososiu i zapiec. Robiłam dziś po raz kolejny, więc dzielę się z Wami przepisem. Składniki: Wykonanie: Smaczn Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świderki
Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe 11

Pesto bazyliowe to chyba jeden z najpopularniejszych sosów ziołowych. Jest uniwersalne, bardzo szybkie w przygotowaniu i pyszne w każdej wersji. Składniki i proporcje można modyfikować, np. klasyczne Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Pasztet z zielonej soczewicy Pasztet z zielonej soczewicy 400 g zielonej soczewicy 1 por 1 cebula 1 - 2 marchewki 1 pietruszka ew. 1/2 selera 2- 3 ząbki czosnku 3 jajka s Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Basil Cookery School

Basil Cookery School 379

Basil Cookery School Rano przyjechały po nas Boom i Ning. Po drodze wręczyliśmy im listę dań (wybranych ze strony internetowej), które chcieliśmy ugotować, i pojechaliśmy na targ. Tam (uzbrojeni w dwa Zobacz więcej
Wczoraj uczestniczyłam w pierwszym kursie. Uczyliśmy się przyrządzać włoską pastę. Było niesamowicie i bardzo dużo się dowiedziałam. Kuchnia w której pracowaliśmy była tak wielka i piękna, że mogłabym Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: