Przepis na mięso w całości świnia

masterb2
masterb2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowyj
Smalec czyli dżem ze świni

Smalec czyli dżem ze świni 258

Smalec czyli dżem ze świni - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Polityka prywatności Szukaj: Najnowsze wpisy Smalec czyli d Zobacz więcej
Hej Uwielbiam kuchnię włoską, aczkolwiek wiele z moich ulubionych dań nie idzie w parze z dobrą figurą. Włoskie potrawy mimo iż są takie pyszne, często są wysokokaloryczne. Dzisiaj przestawię Wam moją Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chilifiga
Wegańska grochówka

Wegańska grochówka 108

Tak naprawdę to grochówki zrobiłam dwie – jedną tradycyjną na mięsie i z boczkiem, a drugą wegańską. To był swojego rodzaju eksperyment, chciałam zobaczyć, czy smak będzie zdecydowanie inny, a jeśli t Zobacz więcej
Opublikowano: 23-03-2013, Kategoria: Danie główne, Kolacja, Obiad, Przekąska, Przepisy, Komentarze: 0 Tagi: bazylia, cebula, czosnek, feta, gałka muszkatołowa, lasagne, mąka, makaron, masło, mięso, ml Zobacz więcej
masterb2
masterb2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowyj
Karkówka z rożna

Karkówka z rożna 110

W wielu przydrożnych restauracjach na południu Europy zauważyłem pieczone świnie lub prosiaki. Grill stał na zewnątrz przy drodze jako swoista reklama. Dla mnie to oznaczało zachętę do spróbowania i k Zobacz więcej
Siema siema! Dziś chciałbym zabrać Ciebie na kulinarną wycieczkę do Turcji i zaproponować zajesmaczną alternatywę na przyrządzenie mięsa mielonego w Twojej kuchni. Uwaga! To jak zwykle bardzo proste d Zobacz więcej
Zielone prowansalskie wzgórza, mały domek z drewnianym dachem, w piecu wesoło buzuje ogień. Wszędzie unosi się zapach dzikich ziół, duszonych warzyw i mięsa. Życie jest piękne, pełne smaków, intensywn Zobacz więcej
przepysznik
przepysznik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przepysznik
Chrrrum!

Chrrrum! 124

Chrrrum! było pysznie 28 stycznia 2013 • 15:20 Komentarzy: 4 Oink! Oink! Świnki – drożdżówki zawładnęły sercami wszystkich – i wielbicieli wieprzowiny i zaprzyjaźnionych wegetarian. :) Nie można się n Zobacz więcej
Wypróbowałam kolejną propozycję z książki "Save with Jamie", o której pisałam Wam kilka słów w tym wpisie. Przygotowałam to w zasadzie trochę z musu, bo luby miał ciśnienie na wypróbowanie innego prze Zobacz więcej
Weekend spędziliśmy bardzo czynnie, bo ktoś nam podłożył świnię!!!!!!!! Na zaproszenie właściciela hotelu Nest z Gniezna  w ubiegły weekend 4-6.10 uczestniczyliśmy w warsztatach z wieprzowiny. Przerab Zobacz więcej
Cudnej urody eko kurka karmiona zieloną trawką i prosem. Żadnych antybiotyków, bo znam pana, który kurkę wyhodował i przystosował do konsumpcji. Do kurki dorzuciłam gruszki, delikatnie skarmelizowane Zobacz więcej
Wczoraj obchodziliśmy w USA Święto Niepodległości. Zostałam zaproszona do znajomych na tzw. BBQ.  Mięso przewinęło się przez grila w kilkunastu różnych formach, ale wszystkim najbardziej smakowały żeb Zobacz więcej
Kolejna wariacja na temat przepisu Jamiego Oliviera na pieczeń. Idea jest prosta, na dno brytfanki wrzucić warzywa, na wierzch położyć mięso i piec, ja przepis wzbogaciłam dodatkiem wina. Mięso leżąc Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ada w kuchni
Karkówka w sosie z porto

Karkówka w sosie z porto 113

Tytuł tego posta może być nieco mylący gdyż bohaterką tego dania nie jest zwykła karkówka lecz upolowana -dosłownie- w dyskoncie karkówka z czarnej świni iberyjskiej. Ta świnka ma mięso czerwone, bard Zobacz więcej
Kolejny przepis na danie w garnku tagine. Bardzo mi się spodobał sposób przygotowywania i podania takich dań. Nie ukrywam, że jest to wygodne ale i bardzo efektowne. Dodatkowo możemy pozwolić naszym g Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa z grillowaną gruszką i oscypkiem lut 25, 2012 Coraz bardziej ograniczam ilość wieprzowiny w swoim menu, jako, że to czerwone i tłuste mięso ale podobno polędwiczka wieprzowa zawi Zobacz więcej
Cynowa
Cynowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynowa Łyżeczka
Tapas

Tapas 1066

Na DS natknęłam się na artykuł o kulinarnych podróżach i inspiracje Hiszpanią zabrakło mi tam jednak moich ulubionych Tapas. Tak więc w kuchni nastał Tydzień hiszpański. Tej kuchni nauczyłam się od go Zobacz więcej
  Karmienie delikwenta (tudzież w moim przypadku delikwentki), która ma cztery zęby na krzyż i chce poznawać nowe smaki, nie jest rzeczą prostą. Jednakowoż oto z pomocą przychodzą stare, dobre, ludowe Zobacz więcej
Ozorki, ozorki, ozorki! Wiem, że większość z Was będzie przerażona, ale to pyszne mięso! I nie ma się czego brzydzić, to mięso, tak jak karkówka czy schab, z tej samej świni! Tak, są to tzw. podroby. Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Siłasmaku
Kurczak pieczony w całości

Kurczak pieczony w całości 16776

Pieczenie kurczaka w całości, szczególnie dla poczatkujących kucharzy, może stanowić całkiem spore wyzwanie! Trzymając się jednak pewnych zasad, upieczecie kurczaka idealnego, z chrupiącą skórką i soc Zobacz więcej