Przepis na naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach

"Gotuj smacznie w bezpiecznych garnkach" - - Jesteśmy Tym, Co Jemy - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zaloguj si Zobacz więcej
Wok (niekoniecznie) kiełki liście kolendry Zobacz więcej
Oj .. z moim krzyżem jest niekrzyżowo i w sumie bardzo żałuję, że przeniosłam chleb do garnka bo naprawdę pięknie wyrósł, miał piękne wzory od kosza w którym rósł i strasznie mi go szkoda :-( Chleb na Zobacz więcej
Wybierając garnki do kuchni powinniśmy kierować się nie tylko ich wyglądem. To ważne by naczynia pasowały do wystroju kuchni, ale dużo ważniejsze jest to by były bezpieczne i wygodne w użyciu. Na rynk Zobacz więcej
Dietetyk rodzinny
Dietetyk rodzinny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietetyk rodzinny
#1 garnek żeliwny

#1 garnek żeliwny 1093

Zacznę od tego, że do niedawna wcale nie miałam za dużego pojęcia co to jest garnek żeliwny (patelnia żeliwna brzmiała bardziej znajomo), więc jeśli wy nie wiecie nadal – nie przejmujcie się. Wszystko Zobacz więcej
Kociołek na ognisko to naczynie, które od z roku na rok zyskuje na popularności. Z jego pomocą można wykonać wiele potraw o naprawdę niepowtarzalnym smaku. Dodatkowo przygotowanie dań to dobry preteks Zobacz więcej
Charlotta
Charlotta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje gotowanie
ZAPIEKANE BAKŁAŻANY I CUKINIE

ZAPIEKANE BAKŁAŻANY I CUKINIE 1957

« WARZYWA SMAŻONE PO KANTOŃSKU ZAPIEKANE BAKŁAŻANY I CUKINIE   2 duże bakłażany pokrojone w plastry 4 młode cukinie pokrojone w plastry 2 puszki pomidorów w kawałkach 3 ząbki czosnku2 łyżki posiekanej Zobacz więcej
Domowy chleb z pomidorami, oregano i orzechami włoskimi pieczony w żeliwnym garnku - Make Cooking Easier : Make Cooking Easier Domowy chleb z pomidorami, oregano i orzechami włoskimi pieczony w żeliwn Zobacz więcej
Moje kuchenne skarby czyli zaglądamy do moich szafek kuchennych. Dziś pokażę Wam moją małą kolekcję starych garnków i patelni.  Moja kolekcja naczyń do fotografii kulinarnej pełna jest podstawowych ta Zobacz więcej
W naszych domach do obróbki cieplnej żywności wciąż są używane naczynia emaliowane i aluminiowe. Dietetycy przekonują, że zdrowy posiłek to taki, który został przygotowany w myśl zasady: im mniej tłus Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Chleb szwajcarski

Chleb szwajcarski 59

O żeliwie pisałam w styczniu.W recenzji garnka żeliwnego STAUB zawarłam wszystkie bardzo istotne informacje zarówno na temat właściwości, pochodzenia, wskazówek dotyczących używania takich naczyń, prz Zobacz więcej
Na początku myślałam o napisaniu klasycznej recenzji produktu jakim jest owalny garnek żeliwny Staub , ale rozmyśliłam się. Dlaczego? Natchnęła mnie jedna z rozmów z moim kolegą. Ja mu ochy i achy o g Zobacz więcej
Żeliwo. Nie wchłania zapachów, nie pochłania wilgoci, nie tworzą się na nim plamy i przebarwienia. Wyjątkowo twarde, nie szczerbi się i nie rysuje. Żeliwne garnki, brytfanny, płyty i patelnie to inwes Zobacz więcej