Przepis na obatzda

Powiązane przepisy:

Dzisiejsze zadanie to przygotować pastę kanapkową :-) Uwielbiam tego typu pasty dużo bardziej niż wędlinę i sery. Doskonale nadają się nie tylko do pieczywa, ale również choćby do naleśnika. Z Zobacz więcej
Bawarska obazda to nic innego, jak przepyszna pasta do pieczywa robiona z cebuli i camemberta. Ta pasta jest tradycyjnym składnikiem bawarskiego śniadania, które notabene uwielbiam! A co jeszcze Zobacz więcej
Ewa_K
Ewa_K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z Ewą przy stole
obazda

obazda 55

Obazdę jadłam po raz pierwszy na ostatnie Boże Narodzenie. Szukałyśmy z mamą czegoś innego, jeszcze najlepiej z żurawiną, bo zima to dla nas taki typowy żurawinowy czas. Wszyscy lubimy sery Zobacz więcej
oliwek78
oliwek78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny Oliwek
Obazda

Obazda 69

Obazda to bawarska pasta do pieczywa, którą pierwszy raz spróbowałam, gdy zamieszkaliśmy w Niemczech. Najbardziej ją lubimy na żytnim chlebie z dodatkiem pomidora i świeżej papryki. Lista zakupów: 1 Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Obazda

Obazda 35

Przepis na obazdę, czyli klasyczną bawarską serową przekąskę do piwa. Pasta na bazie sera camembert z masłem i przyprawami. Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Obazda , Obatzter... bawarskie smarowidlo Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) poniedziałek, 29 września 2014 Obazda , Obatzter... bawarskie smarowidlo W zwiazku z tym ,ze trwa Zobacz więcej
Obazda, czyli bawarska pasta serowa z sera camembert to popularna przekąska (jak również składnik, np. śniadań) podawana z pieczywem, krakersami i kuflem piwa. Ja najbardziej lubię ją właśnie jako Zobacz więcej
Kuchnia-Domowa.pl
Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Domowa.pl
Obazda turecka

Obazda turecka 311

niedziela, 26 lutego 2012 21:56 Składniki: 1 ząbek czosnku cebuli 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 100g sera feta 50g pasty ajvar 200g serka kremowego typu Philadelphia Sposób przygotowania: Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Obazda bawarska

Obazda bawarska 139

Do tej pasty zabierałam się jak przysłowiowy pies do jeża. Miałam wątpliwości czy zużyć serek na smarowidło czy zjeść go po prostu w czystej formie. Na szczęście, jednak zrobiłam pastę i bardzo się Zobacz więcej
Lubię pasty kanapkowe. Najbardziej chyba tą pospolitą pastę jajeczną, ale czasem przychodzi moment, kiedy chce się zmienić smak i zrobić coś innego. Moje dzisiejsze śniadanie to było właśnie coś Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Zweschgendatschi

Zweschgendatschi 180

Dzis rozpoczecie Oktorfest na Lakach Teresy (Theresienwiese) w Monachium! Najwiekszy na swiecie ludowy festyn. I jak co roku zapraszam was do sprobowania regionalnej kuchni bawarskiej. W poprzednich Zobacz więcej
Słoneczny Brzeg przywitał Nas cudnym, gorący słonkiem. Jakże nam było tego brak w pochmurnej Polsce... Sacjonowaliśmy w hotelu Flamingo, który polecam ze względu na umiejscowienie blisko centrum jak i Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Geschnetzeltes Züricher Art czyli szwajcarska potrawka z chrupiacymi plackami rösti Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) wtorek, 30 września 2014 Geschnetzeltes Züricher Art czyli Zobacz więcej
Prezydentowa
Prezydentowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Prezydentowej
Ser piwny / Bierkäse

Ser piwny / Bierkäse 19

Ser piwny, właściwie - Namíchaný pivní sýr to moja ulubiona przekąska w Czechach. Zawsze, kiedy tam jestem muszę do piwa mieć pivni syr. To nie tylko bardzo smaczna rzecz, ale i rytuał. Kiedy go Zobacz więcej
" O’zapft is! Oktoberfest" tym stwierdzeniem, burmistrz Monako zapowiedzial, że właśnie "odkorkował" pierwszą beczkę, i w ten właśnie sposób oznacza oficjalne otwarcie festiwalu Oktoberfest. Mówi się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: