Przepis na occhi di lupo

Dzisiaj przypada Światowy Dzień Makaronu, nie mogłam więc odmówić sobie przygotowania z tej okazji stosownego dania ;) Kompletnie nie miałam jednak czasu na kombinowanie z bardziej wymyślnymi Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Makaron z fasolką szparagową

Makaron z fasolką szparagową 528

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g fasolki szparagowej 200 g makaronu Occhi di Lupo (Garofalo) 2 duże marchewki 1 ząbek czosnku masło oliwa z oliwek sól, pieprz curry szczypta cukru Zobacz więcej
Zapiekanka zmakaronu zsosem pieczarkowym todoskonały dodatek domięs, alemoże występować również jako samodzielne danie wegetariańskie. Podana wten sposób dodatkowo wygląda bardzo ładnie. Ja zapiekanki Zobacz więcej
Popularny hummus z ciecierzycą wzbogaciłamkolorowymi warzywami, uzyskując dodatkowy smak, aromati kolor, cieszącyoko. Przygotowałamtrzy wersje hummusu. Pierwsza z dodatkiem buraka, czerwonej fasolki, Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Dama z gronostajem

Dama z gronostajem 426

Dama z gronostajem (zwana powszechnie Damą z łasiczką) – obraz namalowany w latach ok. 1483-90 przez włoskiego artystę renesansowego Leonarda da Vinci w Mediolanie. Portret został wykonany w technice Zobacz więcej
Wytrawne muffinki ze szpinakiemmogąbyćzamiennikiembiałychbułekdo kanapek.Muffinki sąwilgotne,pachnąceparmezanem i mega zielone,ciesząoko ipodniebienie;)Świetniepasująnaśniadanie,kolację lubjako Zobacz więcej
Dania jednogarnkowe są super - szybkie, nieskomplikowane i w dodatku nie ma po nich dużo zmywania. A jednogarnkowe danie z makaronem to już w ogóle bajka, bo jak wiecie - ja uwielbiam makaron! Ten Zobacz więcej
Gordon Ramsay ma alergię na wegan! To news, który kilka miesięcy temu zranił serca całego wegańskiego świata! Kiedy już skończyłam ocierać łzy różową podusią, z nastawieniem „jacigordoniepokażę”, Zobacz więcej
Ten przepis to coś pomiędzy sałatką, a dość lekkim daniem obiadowym. Nie ma ciężkiego sosu, makaron sprawia, że syci, a bób i tuńczyk nadają lekkości, stąd świetnie nada się do zabrania do pracy. Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polski/English/Italiano Składniki (obj. 0.8 l)/Ingredients (capacity 0.8 l)/Ingredienti(capacità dello stampo 0.8 l): 60 g mąki/ 2 oz plain white flour/ 60 gdi farina 60 Zobacz więcej
Oczywistą dziś modę na podróże do Włoch zapoczątkował Johann Wolfgang von Goethe swoim Italienische Reise (1816-1817). Nam, Słowianom o rozlewnej duszy zapewne bliższe będą duszoszczipatelnyje opisy Zobacz więcej
Składniki na 2 osoby: 0,5 opakowania makaronu, ja wykorzystałam Occhi di lupo (czyli oczy wilka) duże, krótkie rurki, które malowniczo prezentują się na talerzu 500 g pieczarek, 3 łyżki serka Zobacz więcej
Pamiętacie moją akcję #Gotuj z Anielką? Powstała ona wtedy, gdy miałam ekstremalnie mało czasu i sił na gotowanie. Anielka była bardzo malutka, a ja próbowałam jakoś zorganizować sobie gotowanie i Zobacz więcej
Dziś chciałabympodzielićsięz Wami przepisem dedykowanym wszystkim dzieciom. Dla wszystkich małychistotek przygotowałam słodkiemisie z ciasta marchewkowego, którejestlekkie, wilgotne i delikatne w Zobacz więcej
W książce Matta Wilkinsona "Ulubione warzywa pana Wilkinsona' pierwsze warzywo jakie zostało opisane to właśnie szparagi. Nie można nie zgodzić się z autorem książki, który szparagi opisuje jako Zobacz więcej
Makaron z krewetkami i pomidorkami, w kremowym sosie z nutką cytryny. SKŁADNIKI na 1 porcję: 90g makaronu occhi di lupo 8 krewetek koktajlowych 4 pomidorki koktajlowe garść rukoli sok i skórka z Zobacz więcej
Makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i brokułami w sosie śmietanowym SKŁADNIKI na 1 porcję: 90g makaornu occhi di lupo kilka suszonych pomidorów kilka brokułów 100g piersi z kurczaka ząbek Zobacz więcej
Kto lubi zapiekanki, ręka do góry :) a kto lubi szpinak i ser pleśniowy niech podniesie dwie ręce :) Trzeciej ręki nie macie, ale zapewne wielu z Was na pytanie o włoską kuchnię i makarony byłoby Zobacz więcej
Po raz kolejny potrawa sezonowa. Myślę, że tego typu dania smakują wyjątkowo gdyż można je przygotować zaledwie kilka raz do roku w trakcie sezonu na dane warzywko lub owoc. Połowa maja sezon na Zobacz więcej