Przepis na papryka

Komentarze Gość: sis, cpc3-harb7-0-0-cust164.perr.cable.virginmedia.com 2011/08/29 17:35:48 O tak, ta papryczka jest pycha;-)) 2011/08/29 18:35:39 Pysznie wygląda ! Ja też mam w planach, narazie zrobi Zobacz więcej
lekkibrzusio
lekkibrzusio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lekkibrzusio
Papryka nadziewana

Papryka nadziewana 1660

Papryka nadziewana Papryka tak jak cukinia jest wdzięcznym warzywem do nadziania, a za farsz może posłużyć wiele kombinacji. Uwielbiam paprykę nadzianą po prostu mięsem mielonym i cebulką, jednak tym Zobacz więcej
sekrety małe i duże: Papryka, papryka, papryka czyli … papryka marynowana z ziołami sekrety małe i duże Papryka, papryka, papryka czyli … papryka marynowana z ziołami Brak komentarzy: Prześlij komenta Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TAPENDA
Grillowana Papryka

Grillowana Papryka 2409

Ania P
Ania P Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste i szybkie dania
Papryki w occie

Papryki w occie 1924

  Przepis na paprykę marynowaną w occie jest bardzo prosty. Zawsze wydawało mi się, że robienie weków łączy się z ogromną pracą. Okazało się, że jest to bardzo łatwa i przyjemna czynność :) : - 1/2 li Zobacz więcej
natka2303
natka2303 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z miłości do gotowania
Papryka konserwowa

Papryka konserwowa 3609

Przyszedł czas na przetwory. Muszę się przyznać, ze jest to moje pierwsze podejście do papryki konserwowej i moja rodzina twierdzi, ze udane. Na bazarku zaopatrzyłam się w dużą ilość świeżej i dorodne Zobacz więcej
tysiagotuje
tysiagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Pasja
Papryka przepisy

Papryka przepisy 814

Sezon na paprykę trwa w najlepsze, poniżej przedstawiam kilka pomysłów co można z niej smacznego przyrządzić ;) Jajka zapiekane w papryce Jaja sadzone w papryce Jajecznica z papryką Sałatka z papryki, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Marynowana papryka

Marynowana papryka 7991

Marynowana papryka – wspaniały dodatek do sałatek. Lekko przykwaskowa, a zarazem słodkawa. Łatwo odchodzi od skórki. O niebo lepsza od tej ze sklepu. Sezon papryk w pełni, zatem warto pomyśleć o domow Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PRZEPISY Z PAPRYKĄ

PRZEPISY Z PAPRYKĄ 1115

Papryka marynowana Sos paprykowy z pietruszką Keczup z cukinii Domowy keczup Sos słodko-kwaśny z ananasem  Leczo z cukinii Słoneczna sałatka z ogórków Leczo z fasolki szparagowej Kolorowa sałatka z ka Zobacz więcej
Avelina
Avelina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Avelina w kuchni
Papryka marynowana

Papryka marynowana 3501

Koniec lata i początek jesieni to dobry czas na przygotowanie przetworów. Co roku robię parę słoiczków marynowanej papryki, gdyż świetne nadaję się ona do sałatki z ryżem. O sałatce będzie kiedyś tam Zobacz więcej
ślifka
ślifka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zielonaslifka.blogspot.com
Papryka

Papryka 1473

co za sezon! mam bzika na punkcie papryki, kabaczków, pomidorów...chcę się napatrzeć, najeść i nawąchać na zapas i wciąż mi mało i czuję niedostatek, nacieszyć się nie mogę tym razem przepis na papryk Zobacz więcej
samesmaczki.blogspot.com
samesmaczki.blogspot.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
samesmaczki.blogspot.com
papryka

papryka 976

Zrobione :) Przepadam za papryką, marynowaną, surową, w leczo... Teraz też nie mogłam się oprzeć, bo ta swoja najlepiej smakuje.  papryka (dowolna ilość) 3,5 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 3/4 szkla Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mammadeli
Faszerowane papryki

Faszerowane papryki 2223

Faszerowane papryki przygotowywała zawsze moja mama – z farszem, jak do gołąbków. Te są zupełnie inne – wegetariańskie, lekkie, a jednocześnie sycące. Idealne na letni obiad. Oczywiście możesz również Zobacz więcej
Gdy w brzuchu burczy
Gdy w brzuchu burczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gdy w brzuchu burczy
Papryka konserwowa

Papryka konserwowa 3156

Papryka, której smak zachwyca wszystkich. Papryka konserwowa w zalewie lekko octowej,  słodka, chrupiąca, cudownie smakuje zimą, kiedy za oknem biało i mroźno. Przepis zdobył mój mąż najlepszy od najl Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czary gary
BURACZKI Z PAPRYKĄ

BURACZKI Z PAPRYKĄ 3016

Przepis sprawdzony od lat. Buraczki są pyszne! Idealne do mięs. Proszę nie obawiać się dodania podanej w przepisie ilości pieprzu i ostrej papryki. Wbrew pozorom nie są bardzo ostre, tylko lekko pikan Zobacz więcej
Anuskap
Anuskap Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne va va voom
Papryka

Papryka 586

 Szybki i idealny dodatek do obiadu.Coś dla miłośników papryki. Składniki: 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła 2 - 3 łyżki sera gran padano lub Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Papryka

Papryka 440

Sezon na paprykę właśnie się rozpoczął i teraz to piękne i cenne dla zdrowia warzywo jest w najbardziej przystępnych cenach. Zachęcam Was do  jedzenia jej na surowo i przyrządzania potraw na bazie pap Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Papryka konserwowa

Papryka konserwowa 11498

Papryka konserwowa     Dzisiejszy dzień był dla mnie pracowity jeśli o przetwory chodzi. Zrobiłam przecier z 20 kg pomidorów a także 10kg marynowanej papryki. Przepis na paprykę z zeszytu mojej mamy : Zobacz więcej

Papryka to warzywo wywodzące się z Ameryki Południowej. Do Europy zawitała pod koniec XV wieku. Bardzo szybko i na stałe zadomowiła się w polskiej kuchni. Papryka zawiera ogromną ilość witamin i cennych mikroelementów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Ze względu na pięciokrotnie wyższą – w porównaniu do cytryny – zawartość witaminy C papryka znakomicie sprawdza się jako warzywo podnoszące odporność.


Ponadto papryka zawiera sporą dawkę takich związków mineralnych jak potas, wapń czy żelazo. Jest idealną przekąską dla odchudzających się, gdyż nie tylko zmniejsza apetyt, ale również przyspiesza spalanie tłuszczu. Co ważne, papryka bardzo dobrze komponuje się jako dodatek do dań, idealnie sprawdza się również jako składnik sałatek, czy przetworów. Wyśmienicie smakuje faszerowana mięsem bądź innymi warzywami. Intensywne kolory – żółty, zielony, czerwony, pomarańczowy – sprawiają, że papryka dodana do dań cieszy nie tylko podniebienie i żołądek, ale również nasze oczy.