Przepis na papryka faszerowana kaszą bulgur

Kasza bulgur – to moje ostatnie kulinarne odkrycie! Bulgur pochodzi z krajów Arabskich i jest to kasza produkowana z twardej pszenicy, jest trochę podobna do kuskusu, ale wg mnie bardziej wyrazista. K Zobacz więcej
Uwielbiam zapach pieczonej papryki! I faszerowaną paprykę w każdej postaci. Dziś przyszła pora na wegańską wersję i „sprzątanie lodówki”. Kasza bulgur, w której zresztą ostatnio się zakochałam, spoglą Zobacz więcej
Pomidory faszerowane są doskonałą propozycją głównego dania obiadowego, ale mogą też być podane w formie przystawki/przekąski. Idealne jesienią, kiedy pomidory są wciąż pełne smaku i aromatu. Tym raze Zobacz więcej
3 papryki ładne czerwone 120 g kaszy bulgur 300 g mięsa mielonego sól pieprz jajko oregano szczypta cynamonu pieprz ziołowy staropolski 3 pomidory 1 cebula 200 ml śmietany 22% Paprykę myjemy, odkrawam Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AZgotuj
Papryka faszerowana kaszą bulgur

Papryka faszerowana kaszą bulgur 1916

Tego obiadu dzisiaj miało nie być. Miał być makaron z sosem z pieczarkami. Ale wcale nie żałuję.  2 papryki zielone  1 żółta szklanka bulionu 3/4 szklanki kaszy bulgur marchewka pokrojona w kostkę 2 z Zobacz więcej
Pisałam Wam jakiś czas temu, że dostałam paczkę z płatkami, kaszami i innymi różnościami z firmy Melvit. Była to niespodzianka ale ucieszyłam się z niej bo lubię kasze, płatki i otręby jako dodatki do Zobacz więcej
Im cieplej na zewnątrz, tym większą ochotę nabieram na lekkie, pełne kolorów dania. Dziś przedstawię Wam jeden z moich ulubionych sposobów na faszerowane papryki. Połówki warzywa wypełnia cudowna kasz Zobacz więcej
Papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Ja bardzo lubię robić farsze z wykorzystaniem czerwonej soczewicy, która nadaje im kleistości. W tym przepisie papryka faszerowana jest soczewicą i kaszą bu Zobacz więcej
Lato kojarzy mi się z faszerowanymi warzywami. Te danie jest zdrowe, a  z wyglądu urocze  – w jego skład  wchodzą różnokolorowe warzywa które dostarczają wiele składników odżywczych; ich kolor i wyglą Zobacz więcej
Papryka to takie wdzięczne warzywko, wszystko można tam napakować :) SKŁADNIKI: 4 papryki czerwone kilka pieczarek 250g krewetek koktajlowych 5 pomidorów 200g kaszy bulgur białe wino 250ml bulion warz Zobacz więcej
Papryka nadziewana ryżem i mięsem od dawna gości na naszym stole, a ten przepis może spodobać się tym "bezmięsnym". Moich mięsożernych facetów potrawa nie powaliła, mi smakowała bardzo. Aby zaspokoić Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą i tofu.  Składniki (3 osoby): - 3 papryki ( mogą być różnych kolorów) - 100 g kaszy bulgur - 100 g pieczarek - 1 cukinia - 1-2 łyżki sosu sojowego - 1 opakowanie marynowanego Zobacz więcej
Kolejna w moim domu odsłona faszerowanej, gotowanej papryki, tym razem z nadzieniem jakiego nie próbowałam: kaszą bulgur z makaronem vermicelli. Kupiłam je jako gotową mieszankę w markecie na T ;) Wys Zobacz więcej
Kaszę bulgur kupiłam w ilości 2 kg. takie były opakowania, mniej nie było można. Ale wcale z tego powodu nie ubolewam, gdyż nawet ta kasza mi smakuje. Smak - między ryżem a kaszą, właśnie takie mam sk Zobacz więcej
  Papryka faszerowana kaszą bulgur to pyszny pomysł na obiad lub kolację. Kaszę możemy specjalnie ugotować dla tego przepisu lub wykorzystać taką z dnia poprzedniego. Papryki możemy wybrać w swoim ulu Zobacz więcej