Przepis na pasta z sera i papryki

Blog o kuchni, gotowaniu i fotografii. Zobacz więcej
Kulinarne podróże po smacznej kuchni - pomysły, przepisy, smakowitości. Zobacz więcej
Körözött (czyt. kyryzyt) to typowo węgierska pasta z miękkiego owczego serka tehéntúró. Raczej ciężko będzie go u nas kupić, więc w polskich warunkach można go podmienić na całkiem podobną bryndzę. Do Zobacz więcej
Przepis znalazłam na blogu shoot&food . Stamtąd też dowiedziałam się, że pasta pochodzi z Grecji (faktycznie, smak mocno kojarzy się z grec... Zobacz więcej
Składniki: 4 średnie czerwone papryki 1 papryczka chilli 150 g sera feta 5 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka pasty tagine Przygotowanie: Upiec papryki upieczenia czerwonych papryk i papry Zobacz więcej
Pasta Htipti-z greckiego oznacza ucieranie sera w moździerzu. Słodycz pieczonej papryki, słonego sera, ostrej papryczki i kwaśej cytryny-to MUSI być genialne! SKŁADNIKI: ok 129 g sera feta 1 czerwona Zobacz więcej
Ta pasta doskonale sprawdzi się jako zdrowy zastępnik masła na kanapce do pracy, na imprezie można w niej maczać krakersy lub kawałki warzyw... Zobacz więcej
Przepis na: Kurczak z pastą z pieczonej papryki i sera feta Zobacz więcej
Blog kulinarny Zobacz więcej
     Htipiti to grecka pasta z pieczonej papryki i sera, błyskawicznie się ją przygotowuje (nie licząc pieczenia papryki) i dobrze smakuje. Można podawać jako dip do warzyw albo dodatek do pieczywa np Zobacz więcej
Przepyszna kanapka z długo duszoną wołowiną, rozpuszczonym serem i pyszną pastą z pieczonej papryki. By nadać świeżości temu daniu pos... Zobacz więcej
Bardzo szybka sałatka z brokułem, papryką i żółtym serem. Polecam wypróbować! Robi się ją na prawdę bardzo szybko i przyjemnie! Zobacz więcej
Ostatnio trochę brakuje mi czasu na gotowanie więc stawiam na rzeczy super szybkie. Tak też jest z tą pastą, na którą przepis znalazłam na stronie Cook Yourself. Ma ona świetny smak - w szczególności Zobacz więcej
Sery białe są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, które zawiera w swoich łańcuchach aminokwasy egzogenne, czyli takie, których nasz organizm nie potrafi sam zsyntetyzować.  Ponadto twaróg dosta Zobacz więcej
Pasty do pieczywa robię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują. Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w pastach z awokado i to był strzał w 10. Jest m Zobacz więcej
Czy przygotowujecie domowe pasty do chleba? Ja robię różne, z twarogiem, samymi warzywami, z jajkiem itd…. Przygotowywane w domu pasty są dobre, wiemy co do nich dodajemy i możemy mieszać różne składn Zobacz więcej
Już od dawna nie używam masła do smarowania kanapek. Jeśli już muszę to smaruję pieczywo masłem roślinnym. Zamiast tego staram się urozmaicać swoje posiłki przygotowując różne pasty do pieczywa. Dziś. Zobacz więcej
Wspaniała, aromatyczna pasta, którą możemy wykorzystać na wiele sposobów. Świetna do posmarowania chleba. Pyszne są zwłaszcza gorące grzanki z jej dodatkiem. Pasty również użyć jako dip do surowych wa Zobacz więcej