Przepis na pasteryzacja w piekarniku leczo

Leczo najlepsze jest latem. Nie ma sensu spierać się na ten temat. Ugotowane późną jesienią, zimą czy na wiosnę nie będzie miało pełnego smaku wygrzanych w słońcu pomidorów i papryk. Poza sezonem na p Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1736

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę wszystki Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Przetworowe sentymenty

Przetworowe sentymenty 127

Książka „Z działki, z lasu i takie tam” trafiła w moje ręce w samym środku przetworowej „zawieruchy”. Piwniczne półki już uginają się od ciężaru słojów i słoiczków, ale ciągle jest coś nowego do zrobi Zobacz więcej
Leczo to super łatwy obiad, który świetnie nadaje się do słoików na zimę. Dla kogo? Po 6 miesiącu. Dla dziecka, które dopiero zaczyna przygodę z jedzeniem cukinię i paprykę należy pokroić w grube pasy Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 9418

Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak zi Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Koniec lata i początek jesieni to czas zbiorów dorodnych owoców i warzyw. To także najwyższy czas aby dary natury Zobacz więcej
z pozostałości po weekendowym grillowaniu wybieram składniki, które mogą się ostać w potrawach na dłużej.. powstaje leczo w wersji zmodyfikowanej w stosunku do zawartości lodówki i wędruje do słoików Zobacz więcej
Dietetyczne leczo pieczone w piekarniku robi się praktycznie samo, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Jest bardzo smaczne i lekkie, idealne na fit obiad. J Zobacz więcej
Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce - czy to dobry sposób? Porady Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce – czy to dobry sposób? Monika 3 sierpnia 2017 0 Pasteryzować słoiki można na wiele różnych sposo Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Cukinia marynowana

Cukinia marynowana 8966

Smaczna, chrupka, marynowana cukinia w delikatnej, lekko octowej zalewie. Idealny dodatek do obiadów gdy sezon na cukinię już się zakończy. SKŁADNIKI : ( na 9 słoików o pojemności 900 ml ) - 3 kg cuki Zobacz więcej
venka
venka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poszukiwania Smaku
Pasteryzacja

Pasteryzacja 2288

Aby przedłużyć trwałość przetworów dobrze jest je pasteryzować. Są dwie metody "na sucho" i "na mokro". Ja opiszę tą którą stosuję, czyli "na mokro". 1. Słoiki myję i wstawiam do zimnego piekarnika. T Zobacz więcej
Ciąg dalszy przerabiania cukinii giganta. Teoretycznie najłatwiej ale i przy okazji bardzo smacznie było przerobić zdecydowaną większość tego warzywa na leczo. Na blogu jest już zeszłoroczna wersja z Zobacz więcej
Leczo do słoików na zimę. Jak zrobić leczo na zimę? Leczo z cukinii w słoikach. Leczo to bardzo łatwe i szybkie danie. Doskonale leczo smakuje późnym latem i jesienią, gdy pomidory i papryka jest najt Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Pasteryzacja w piekarniku

Pasteryzacja w piekarniku 1223

                                                                                                                              Pasteryzacja na sucho czyli pasteryzacja w piekarniku to jeden ze sposobów Zobacz więcej
To jeden z pomysłów jak nakraść trochę smaków lata na zimne i pochmurne dni. A także pomysł na szybki obiad lub posiłek do pracy. Wystarczy dodać pokrojoną kiełbasę i gotowe. LECZO DO SŁOIKÓW 6 słoikó Zobacz więcej