Przepis na paszteciki z kapustą i grzybami

paszteciki z ciasta francuskiego  Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami  Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty  1/2 kg pieczarek  ok 60 g suszonych grzybów (można ciut mniej) 1-2 większe Zobacz więcej
Dzisiaj będzie typowo świątecznie. Barszcz z pasztecikami to nieodłączna część naszej każdej Wigilii. Zawsze jednak robił je ktoś inny w rodzinie i przywoził do nas do domu. W tym roku stwierdziłam, ż Zobacz więcej
Przepisy » Przekąski i przystawki » Wigilia i Boże Narodzenie » Paszteciki z kapustą i grzybami » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska Login Zobacz więcej
Paszteciki do barszczu z grzybami i kapustą Paszteciki do barszczu z grzybami i kapustą     Paszteciki z kapustą i grzybami to bardzo smaczny dodatek do barszczu. Można je podawać nawet w Wigilię zami Zobacz więcej
Kruche paszteciki z kapustą i grzybami, idealny dodatek do barszczu. Można przygotować je wcześniej i przed pieczeniem zamrozić. Najsmaczniejsze są podawane na ciepło.     Kruche paszteciki z kapustą Zobacz więcej
Mięciutkie, delikatne, chrupiące i przepyszne paszteciki  do czerwonego  barszczyku. Paszteciki  z czystym, czerwonym barszczem  to popisowe danie mojej mamy  na rodzinnych  i świątecznych przyjęciach Zobacz więcej
bratka88
bratka88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zakątek Smaku
Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami 2349

Składniki na około 30-40 sztuk (w zależności od wielkości pasztecików): 1/2 kg mąki 1/2 kostki masła 1 jajko 30 g drożdży 250 g kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Składniki na farsz: 300 g kapusty kis Zobacz więcej
Po jednej nieudanej próbie, w końcu wyszły! Pyszne paszteciki z kapustą i grzybami. Idealnie pasują do barszczu czerwonego. Mam nadzieję że nie tylko u mnie zagoszczą na wigilijnym stole :) PASZTECIKI Zobacz więcej
                   Paszteciki z kapustą  i grzybami idealnie pasują do czerwonego barszczu. Przyrządziliśmy je na zabawę sylwestrową. Najczęściej po świętach zostaje trochę wigilijnej kapusty, warto j Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 3561

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki: Ciasto: * 50 dag mąki pszennej * 15 dag masła * 3 łyżki śmietany * 2 żółtka * sól Farsz: * 40 dag kiszonej kapusty * 5 dag suszonych grzybów * 10 dag starego Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami lub kapuśniaczki drożdżowe to jednej z moich ulubionych smakołyków. Zresztą, prawie wszystko co się wiąże z kapustą i grzybami musi być smaczne! Dzisiejszy przepis wyró Zobacz więcej
Olla
Olla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
RAROSSA
PASZTECIKI Z  KAPUSTĄ I GRZYBAMI

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 1036

Paszteciki z ciasta kruchego, które zawsze się udają. Robi się je błyskawicznie i w równie szybkim  tempie znikają ze stołu. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: Ciasto 50 dag mąki 25  Zobacz więcej
Nie czuję klimatu Przedświąt (że o samych Świętach nie wspomnę). Aura dodatkowo jakoś nie sprzyja, bo wciąż świat jest bardziej jesienny i mokry, niż biały i mroźny. Może dlatego, stoiska z choinkami Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleta Smaku
Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami 2914

Paszteciki z kapustą i grzybami Pyszne, delikatne, krucho-drożdżowe, wypełnione po brzegi farszem, z makową posypką - to po prostu najlepsze paszteciki. Jeśli myślicie, że 70 to dużo... to zapewniam W Zobacz więcej
Zatęskniłam ostatnio do zimowych, a może wręcz bożonarodzeniowych smaków. Kapusta z grzybami chodziła za mną od dawna, aż w końcu w moje ręce wpadł ten prosty przepis. Drożdżowe, rumiane paszteciki z Zobacz więcej
Paszteciki z krucho - drożdżowego, zatapianego ciasta; z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów. Bardzo smaczne, klasyczne danie w sam raz na... święta - ostatecznie na niedzielny obiad.  Prze Zobacz więcej
Jose
Jose Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kipi kasza
Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami 662

Danie, o którym marzyłam od dawna i wyobrażałam sobie jego cudowny smak. Idealnie studenckie, tanie, sycące, proste i szybkie w przygotowaniu. To zalety, pasztecki mają też kilka wad: są ciężkostrawne Zobacz więcej
Wspaniały przepis, ponieważ te paszteciki sprawdzają się w wielu sytuacjach. Są uniwersalne, nie znam osoby która ich nie lubi. Poza tym jest to moja ulubiona przekąska weselna. Zawsze czekam na czas, Zobacz więcej
             Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami to idealne danie Bożonarodzeniowe! Smakują świetnie same na zimno jak i na ciepło z czerwonym barszczem! Gorąco polecam! Produkty potrzebne do wy Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami Wypróbowałam przepis na paszteciki z Kwestii Smaku a właściwie, to tylko przepis na ciasto. Wyszły idealnie ! Bałam się tego ciasta drożdżowego bardzo, ale strach ma wi Zobacz więcej

Paszteciki z kapustą i grzybami każdemu kojarzą się ze świętami lub przyjęciem sylwestrowym. Tradycyjnie robi się je z ciasta drożdżowego i podaje z barszczem czerwonym. Dobrze zrobione paszteciki są błyszczące i kruche z zewnątrz oraz miękkie, niemal rozpływające się w ustach w środku.

Paszteciki z kapustą i grzybami można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Istotne jest, aby ciasto drożdżowe było puszyste i kruche, a jego ilość nie przyćmiewała idealnie doprawionego, soczystego farszu. Aby zrobić dobre ciasto na paszteciki z kapustą i grzybami, wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową. Wyrobione ciasto należy przykryć ściereczką i „wyrastać” w ciepłym miejscu, a gdy stanie się puszyste, cienko rozwałkować. Na ciasto wystarczy wówczas nałożyć nadzienie, wszystko ładnie zwinąć, pociąć na kawałki i piec w piekarniku do zrumienienia. Jeśli czas nagli, można skorzystać z gotowych podkładów drożdżowych lub ciasta francuskiego. Dzięki temu stworzymy szybkie przekąski np. dla niespodziewanych gości.

Paszteciki z kapustą i grzybami swoim smakiem nie zawodzą bowiem nigdy. Warto mieć je w zanadrzu na wszelkie okazje. Przy chęci stworzenia dania wyjątkowego, do farszu można dodać mięso, owoce, grzyby.