Przepis na pasztet magdy gessler z białych warzyw

Dzisiejsza propozycja to żeberka duszone w ziołach według przepisu Magdy Gessler. Został on wykorzystany w 3 sezonie Kuchennych Rewolucji. My dokonałyśmy nieco modyfikacji w tym przepisie, mianowicie Zobacz więcej
I kolejna smaczna ryba, tym razem według przepisu Magdy Gessler z małymi modyfikacjami, które zaczęrpnęłam od Helki Potrzebne składniki: filet z tilapii, cebula, pomidory, olej, por,  wino białe, mąka Zobacz więcej
     W końcu udało mi się znaleźć trochę czasu , aby spełnić moją obietnicę wobec was. W programie kuchenne rewolucje Magda Gessler w restauracji Artemis (Poznań) zrobiła popisową mussakę z jagnięciną Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
tatar według Magdy Gessler

tatar według Magdy Gessler 1865

tatar według Magdy Gessler | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy tatar według Magdy Gessler Polecam tatara według Magdy Gessler.Mój mąż stwierdził ,że jest bardzo dobry ..Polecam a Zobacz więcej
    Perfekcyjny pasztet, idealny na Święta. Część mięsa to pozostałości z rosołu, natomiast połowę mięsa stanowi zmielona pierś kurczaka. Dodatkowo wzbogaciłam pasztet o białe warzywa: cebulę, czosnek Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Sos chrzanowy

Sos chrzanowy 7284

Kulinarne rewolucje Magdy Gessler przypomniały nam genialny smak z dzieciństwa. Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od Zobacz więcej
Gary Barbary
Gary Barbary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gary barbary
Pasztet wegański

Pasztet wegański 663

Moja krótka przygoda z pasztetem rozpoczęła się od przepisu Magdy Gessler na kolorową wersję wegetariańską - wyszedł brzydki (ja wiem, że pasztety z reguły nie są ładne, ale ten wyglądał bardzo źle) i Zobacz więcej
Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? | Agata gotuje czyli kobieta wszechjedząca Search for: Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Nawigacja po wpisach 13 listopada 20 Zobacz więcej
Nadszedł czas na podsumowanie Wielkanocnej edycji Akcji Zdrowe Święta. Na stronie durszlaka dodaliście do niej184 przepisy na świąteczne dania. Część z nich jest bardzo zdrowa, część dietetyczna i lek Zobacz więcej
Składniki:  - 1 kurczak - 500 g wołowiny - 6 marchewek - 6 pietruszek - 1 seler - 2 cebule - 1 pęczek natki pietruszki - 1 pęczek lubczyku - łyżka pieprzu - 5 goździków - 5 ziarenek ziela angielskiego Zobacz więcej
W sobotę otrzymałem taki przywilej w ramach nagrody w konkursie, że zostałem zaproszony na Warsztaty Smaki ŻYCIA Magdy Gessler. Program warsztatów przedstawiał się imponująco i zachęcająco :) Spotkani Zobacz więcej
Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, Zupy Komentarze:  Cóż, wio­sna chyba zaspała… Na tę zimową aurę pole­cam roz­grze­wa­jący i aro­ma­tyczny gulasz węgier­ski Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki -  Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją zre Zobacz więcej

Białe warzywa to grupa, której często unikamy w codziennej kuchni, nie wiedząc, jak je wykorzystać, by wydobyć z nich pełnię smaku. Tymczasem warto włączyć je do codziennej diety ze względu na sporą zawartość witamin i mikroelementów, a także właściwości przeciwzapalne. Rzodkiew, seler, kalarepa, topinambur to warzywa korzeniowe, które za sprawą dobrego przepisu uwolnią niezwykły aromat, szczególnie doceniany na przykład w zupach krem. Dobrym pomysłem na ich wykorzystanie może być również pasztet Magdy Gessler z białych warzyw.

Pieczenie pasztetów to jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie niezużytych kawałków mięsa czy pozostałości po przygotowywaniu bulionu. Może być również doskonałym sposobem na włączenie do diety wartościowych korzeni. Pasztet Magdy Gessler z białych warzyw nie wymaga wyjątkowych zdolności kucharskich – wystarczy dobra forma i umiejętny dobór składników, by osiągnąć spektakularny efekt. Nie należy również zapominać o przyprawach, które decydują o ostatecznym smaku dania. Pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa i chilli podkręcą jego aromat.