Przepis na piemoncka

Powiązane przepisy:

Collisioni Festival, czyli dlaczego warto spędzić lipiec w Piemoncie - KUKBUK Skip to content Linki do social media Collisioni Festival, czyli dlaczego warto spędzić lipiec w Piemoncie Tekst: Bartek K Zobacz więcej
Zapis rozmowy z trójką Włochów z Malleus przypominamy tu w związku z opublikowanym dziś przepisem na piemoncki Bonet. Poniższy wywiad ukazał się w druku w numerze 04/2011 (lipiec – sierpień) Magazynu Zobacz więcej
300 g makaronu jajecznego - taglierini (lub po piemoncku ;) tajarin) 400 g świeżych prawdziwków kilka świeżych kurek (niekoniecznie) 1 mały ząbek czosnku pół cebuli pół kieliszka dobrego białego wina Zobacz więcej
Odstepstwa od diety czasami sie zdarzaja :-))) Wszystko zaczelo sie od pytania zadanego przez jedna z forumowiczek na forum Kuchnia: czy mozna zrobic panne cotta bez zelatyny? Wpisalam haslo w google Zobacz więcej
Pinerolo to jedno z malowniczych piemonckich miasteczek o alpejskim sznycie – w sam raz dla tych, którzy wybierają się do Turynu, ale odpocząć chcieliby z dala od jego zgiełku. Gdy mam wybór, gdzie no Zobacz więcej
Via Mendicità 14 w miasteczku Bra to adres znany każdemu miłośnikowi ruchu Slow Food. To właśnie tutaj mieści się jego pierwsze biuro. Wyrosło w sercu jednej z najlepszej włoskich osterii. Agnelotti w Zobacz więcej
urbanska_anna
urbanska_anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
teatr gotowania
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami 143

Pierogi z jagodami to chyba obowiązkowy punkt lata.  Ostatnio przypomniałam sobie moje pierwsze samodzielnie przygotowane pierogi. Były z serem. Nie pamiętam nawet ile miałam lat. Może 7-8 klasa. Były Zobacz więcej
Tagliatelle z suszonymi pomidorami i kurkami Naprawdę pyszne i proste. Użyłam tagliatelle z piemonckim winem Barolo. Jest z razowej mąki i ma wyczuwalny smak wina... Można go oczywiście zastąpić innym Zobacz więcej
Do Piemontu z Polski cały szmat drogi. Wybieram się tam koleją a smakować Piemont zaczynam od samej Warszawy! Jedną z moich najbardziej ulubionych ksiąg kulinarnych jest potężne dzieło wielu ojców Kul Zobacz więcej
Moje 100. tysięczne miasto na południu Polski - to z perspektywy globalnej wioski - raczej prowincja. Ale to mój świat, mój własny kawałek ziemi. Całkiem fajnie się tu myśli, czyta, ogląda filmy, słuc Zobacz więcej
Battaglino – Bra, Piemont. Czytaj też: Jednym z argumentów za wizytą w małym, urokliwym piemonckim Bra, o których pisaliśmy w poście 10 powodów, by wybrać się na Cheese jest wspaniała piemoncka slowfo Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Krakowski Makaroniarz w Piemoncie

Krakowski Makaroniarz w Piemoncie 6

Krakowski Makaroniarz w Piemoncie - KUKBUK Skip to content Linki do social media Krakowski Makaroniarz w Piemoncie Bartek Kieżun Jakoś nie mogłem trafić do Piemontu. Kiedyś już nawet wymyśliłem, żeby Zobacz więcej
Kolejna piękna podróż do Piemontu za mną, a wraz z nią wspomnienie smaków, zapachów, kształtów i kolorów. Miejsce jak co rok, niby to samo - ale doznania, szczególnie te kulinarne ciągle nowe i zaskak Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Piemont – sery i wino - online

Piemont – sery i wino - online 44

Piwnica, zapach serów dojrzewających. Do tego wina. Zaczynamy seminarium "Skarby Piemontu". Nie cierpię czekać. Sala na razie pustawa. Przychodzę punktualnie a jestem „karana” przez tych, którym się n Zobacz więcej
szalonego W drodze na kazimierski targ;         Zobacz więcej
http://pociagdokuchni.pl/wp-content/uploads/2015/07/20150726_182816.mp4   Podobne przepisy Post Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym pojawił się poraz pierwszy w Poci Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: